Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8941
De la 07 Ianuarie 2003
122869008

Comentariu la comentarii (LXII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 26 March 2007, 23:00
În calitatea sa de candidat la preşedinţia PNL Botoşani, Corneliu Popescu s-a gândit că o recuperare a dizidenţilor, adică acelor plecaţi la PLD, l-ar ajuta în demersul său. Aşa că „Liberalii excluşi au fost ademeniţi din nou în PNL”. Decizia poate fi privită ca o mişcare politică deşteaptă, mai ales că o parte dintre cei vizaţi au acceptat întoarcerea în partid. „Liberalul” gândeşte altfel: „Să vină 2008 şi să-i vezi cum vor sări în barca PLD, iar până atuncea să mai recupereze din contribuţia la partid. PNL Botoşani, un balaur cu trei capete: Popescu-Ciubotaru, dar şi handicapul Cimpeanu.” Un anume „Sergiu” atrage atenţia că şi în PLD se vor introduce restricţii de primire a noi membri: „Atenţie, că şi la PLD se vor închide uşile. Nu mai ţine vrăjeala cu... în doua luntre. Cine este onest şi luptă pentru o cauză, nu stă la cotitură. Cât priveşte BUNA VESTIRE de duminică, cred că-i ziua înmormântării PNL la Botoşani! La mai mare PLD!” În mormântarea PNL-ului s-ar fi produs şi dacă o parte dintre liberali nu s-ar fi dus spre PLD. Liberalii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-şi zdruncina credibilitatea, imediat ce-au ajuns la guvernare. Să ne amintim de acel balamuc care s-a creat, când s-au împărţit funcţiile publice. Nu cred că botoşănenii au uitat bătălia dată pentru controlul asupra funcţiei de prefect. Dacă sunt unii care au uitat, noi le vom aduce aminte. Toate la timpul potrivit.
„Poliţiştii au efectuat o nouă razie”, numai că rodul muncii lor a fost penibil. „Noroc” a observat acest lucru: „Ura! Au ieşit la muncă poliţiştii cu ocazia Sfintelor Pasti şi au produs de 600 Ron...Mare realizare, nu?...Să le fie într-un ceas bun!” Mare dreptate are şi „Nicu”, care le-o spune de la obraz: „Noul şef, ca şi predecesorii lui, l-a început de şefie trebuie să declanşeze astfel de măsuri poliţieneşti care, pe parcurs vor fi din ce în ce mai puţine. Când declanşează o acţiune în piaţă, să nu mai fim agasaţi cu ţigări, cupoane, dolari, euro, etc.?” Cred că mai trebuie să avem ceva răbdare. Până ce noul comisar şef Gheorghi Plai va intra în miezul problemelor, după care îl vom lua la târnosit.
Mai aflăm, tot de la Poliţie, că actualul „Codul Rutier nu mai este sperietoarea şoferilor în trafic”. Altfel spus, şoferii s-au obişnuit cu rigorile noului Cod precum obraznicii cu bătaia. Apoi, vorba lui „Nicu”, izvorâtă din realitate: „Ce să-i faci? S-a deşteptat lumea. Sunt f. multe procese de contestare a amenzilor. Să vedeţi veselie mare când de aceste probleme se v-a ocupa poliţia locală, adică foştii gardieni publici.” Iar comentariul lui „Anonim” este cât se poate de adevărat: „Mi-a spus un prieten din Bucureşti, care e şofer de cursă lungă, că nu a văzut mai mulţi agenţi rutieri ca în Botoşani in nici un alt oraş din ţară. Japcarii aceştia, neşcolarizaţi, cu tupeu, puşi la vânătoare de amenzi în fiecare intersecţie. Culmea ridicolului, o dacie radar era plasată pe colţ la IRE, în Naţională, pe trotuar, nenorociţii nemaiştiind cum să surprindă orice mişcare greşită a şoferilor. Dacă maşinile de politie cu radar au voie să stea şi pe trotuar, atunci condusul nu mai e o plăcere, ci un stres şi o necesitate. Ruşine nesimţiţilor!” Poate că nu poliţiştii tineri ar trebui acuzaţi. Ei au învăţat de la cei mai vechi, foştii miliţieni. Am intrat în Europa, obligându-i pe ţărani cum să-şi taie mielul, cum să-şi mulgă vaca şi să-şi vândă laptele, cum să-şi facă WC-ul şi cum să bea apă de la ţeavă, dar nu i-am obligat pe agenţii de poliţie stradali să înveţe ce-i aia buna cuviinţă. Cu un nou şef la cârmă „IPJ Botoşani a sărbătorit Ziua poliţiei sub zodia generozităţii”. Generozitatea a constat în avansări în grad şi premii în bani. De asemenea „S-a acordat titlul de Poliţist de Onoare”, fericitul posesor al titlului fiind comisarul Culiţă Munteanu, din cadrul compartimentului de Criminalistică. „Escop” s-a bucurat: „Sincere felicitări domnului comisar şef Culiţă Munteanu şi la mai mulţi ani. Este un titlu meritat şi pentru calitatea sa de OM.” De bună seamă că titlul i s-a acordat pe merit, de vreme ce şi „Just” îşi alătură felicitările: „Felicitării pentru dl cms şef Munteanu, dar şi la toţi poliţişti care se află în slujba cetăţeanului, nu şi pentru cei auxiliari.”
Tot de la poliţişti mai aflăm că „Legea în Botoşani nu poate fi respectată”. Este vorba de noile prevederi ale Codului de circulaţie, care interzic circulaţia căruţelor pe drumurile naţionale şi prin oraşe, fără însă ca administraţia publică locală să ofere variante de acces. „Fritz” apreciază sinceritatea poliţiştilor: „Corect, domnule Zmău... e cam târziu venită constatarea dumneavoastră, dar speram că se mai poate face ceva ... ÎNCĂ!” Dacă se mai poate face ceva, cred că ar trebui să-i întrebăm pe cei zece parlamentari ai noştri, care au votat Codul fără să gândească şi consecinţele. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Moartea PNL-ului vine pe ţeava de eşapament
Ioan Rotundu
Conducerea CJ îşi îndestulează angajaţii cu bani din bugetul public
Primarii vigilenţi vor putea reabilita căminele culturale
Energia electrică între păcăleală de 1 aprilie şi liberalizare
Ţâbuleac invită liberalii la pace
Foştii liberali acuzaţi de alimentarea fracturilor PNL
Ţâbuleac încearcă scoaterea taxei de primă înmatriculare
Liberalii excluşi sunt aşteptaţi cu diazepam şi rudotel
Centrul din Leorda reabilitat printr-un proiect transfrontalier
Flori din arii protejate comercializate ilegal
Prinşi asupra faptei
Ţigări confiscate într-o acţiune de control
15 persoane prinse la pescuit ilegal
Sprijin financiar pentru lapte
Angajaţii de la Mediu au plan la colectarea deşeurilor electrice şi electronice
Misterul norului de praf a fost elucidat
Un drum mai scurt până la spital
Românul şi ţelina
Saramură de pui
Horoscop
Scurte dar vioaie, că-s cu poliţişti
Lumea latină
Fii atent, analizează şi decide!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog