Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7649
De la 07 Ianuarie 2003
122867716

Comentariu la comentarii (LXIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 27 March 2007, 23:00
Venit la Botoşani din lumea civilizată, unde totul este calculat la rece şi prin prisma eficienţei, unde nemunca şi delăsarea sunt aspru sancţionate, unde tutunul şi alcoolul nu domină viaţa de zi cu zi a membrilor comunităţii, primarul suedez s-a arătat „Încântat de termoficare, dar şocat de Centrul Istoric”.Suedezul a observat repede că sistemul nostru de termoficare, funcţionând centralizat, constituie un avantaj, dacă ştim să-l exploatăm eficient. În schimb a rămas extrem de dezamăgit când a luat contact cu centrul vechi, când a văzut ce comori arhitectonice avem şi cum le-am lăsat pradă paraginii, fără să ne pese, fără a conştientiza ce câştiguri financiare şi de imagine putem realiza de pe urma lor. „Un cititor” a observat că „A venit un suedez, nu a vrut să se înfrăţească cu noi pt că şi-a dat seama că asta e pierdere de vreme. Flutur a vrut asta pt că aşa mai plecă şi el, şi alţii, din Primărie în concediu. Acest suedez arată clar diferenţa dintre primarii de la noi, puşi pe căpătuială, pe concedii pe banii statului, pe frecat menta, şi primarii de la ei - ocupaţi cu proiecte, cu atragerea de surse de finanţare, cu ceva concret, nu cu plimbări şi înfrăţiri. O lecţie meritată din plin de actuala administraţie locală.” Să nu fim nedrepţi. Până la Flutur ce s-a mişcat prin acest Botoşani? Nu putem ca, ieşiţi prin Europa de trei luni, să fim pe picior de egalitate cu suedezii. Au greşit şi ei, lucru recunoscut. Rostul lor a fost să ne înveţe pentru a nu repeta şi noi greşelile lor. În privinţa centrului vechi s-a greşit când primar era Chiriacescu. Atunci s-a promovat politica de părăsire a acestei zone, încurajând ţiganii să devină stăpânii locului. Organele de ordine n-au deranjat dezmăţul care a cuprins această parte a oraşului, devenită rău famată şi evitată de botoşănenii educaţi. Poate că, începând cu acest an, se va reuşi declanşarea activităţii de reabilitare şi atunci vom privi lucrurile cu alţi ochi. Iată şi un comentariu strict referitor la atmosfera din zonă: „Există o lege pentru protejarea bunurilor din Patrimoniul Naţional (Lg.422/2001) care obligă pe proprietari să le întreţină şi să ia măsuri pentru conservare. Nerespectarea poate fi şi caz penal. De ce nu sunt sancţionaţi proprietarii clădirilor din Centrul Istoric că nu le întreţin? Asta nu costă bani, ci aduce bani la buget. Ce se face cu chiria încasată de pe spatiile din Centrul Vechi? După lege, aceşti bani ar trebui să se întoarcă pentru reparaţii. Alt aspect cu o dublă greşeală: 1.este inuman să menţii chiriaşi pentru a locui aici, căci aceste spatii nu au apă, canalizare, sistem de încălzire, etc. şi 2. sunt un pericol de prăbuşire.”
De o bună bucată de vreme judeţul se prăbuşeşte pe mai toate planurile. Iată că „Ministerul Culturii ne-a mai văduvit de-un eveniment enescian”, fără ca vreun parlamentar botoşănean să sară în sus şi să invadeze biroul ministrului Culturii, pentru a-l întreba cum îşi permite să marginalizeze sărbătoarea celui mai important muzician al ţării. „Ion” presupune că „Probabil că cei de la minister ar vrea să aprobe concursuri de genul "Cine îi imită cel mai bine pe Valy Vijelie, Guţă, Salam ",al căror premii să fie... fără număr.”
Evenimentul s-a consumat, dar editorialul „Liberalii sunt chemaţi să aleagă răul de mai rău” rămâne, cum vor rămâne şi comentariile înserate. „Revoluţionarul” a ajuns la concluzia că „Nu Popescu renunţă la companie, ci ministerul la serviciile lui proaste. Pe pagina web a Ministerului Agriculturii este un proiect de lege prin care Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol se va desfiinţa în 3 luni de la intrarea în vigoare. Deci.... Popescu este un MINCINOS!” De vreme ce Popescu pretinde că este politician, e de la sine înţeles că-i şi mincinos.
Iată că „Mentalitatea botoşăneană se izbeşte de aisbergul numit Uniune Europeană” iar „Cetăţean” filozofează „Dacă am ales pe cine nu trebuie. De ce nu s-a făcut referendum, să ne întrebe şi pe noi dacă vrem să intrăm în UE? Le-a fost frică parlamentarilor? De ce pentru ţărani nu face nici un parlamentar sau guvernant nimic? Chiar nu ne trebuie agricultori? Dacă tot am intrat în UE, atunci tu parlamentar şi guvernant, care eşti plătit din banul meu, al cetăţeanului, întâii fă-mi şosele şi poteci pe unde să circul şi apoi mă sancţionează. Dar cum la onor ministerul agriculturii am avut un Flutur care a ştiut să omoare găini şi să falimenteze sectorul avicol în favoarea importului, nu ne mai miră nimic. Să dea Dumnezeu să fie chinuiţi şi părinţii guvernanţilor şi parlamentarilor, aşa cum îi chinuie ei pe ţărani.” Indiferenţa cu care politicienii continuă să ne trateze se va răsfrânge tot asupra lor. „Anonim” avertizează: „Toate aceste probleme care au apărut sau care vor apare ca urmare a intrării în UE, despre care oamenii nu au fost informaţi (din interes sau din prostia guvernanţilor şi politicienilor), se vor răzbuna pe.... democraţie! Să vedeţi la primele alegeri ce vor urma câţi se vor prezenta la urne şi, mai ales, PE CINE VOR VOTA!” Va fi votat Becali, el nefiind încă alterat politic. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi verdele
O problemă de logică… poliţistă
Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei
Horoscop
Lumea latină II
O ofertă bănoasă
Câmpanu pregăteşte deschiderea a încă două birouri parlamentare
Humelnicu a fost invitat la aniversarea dramaturgului Cornel Udrea
Prefectul declară război fumatului în instituţiile publice
Primăria intenţionează realizarea a 400 locuinţe sociale
Licitaţie pe seama reabilitării Parcului „Mihai Eminescu”
Peste 50 PUD –uri pe ordinea de zi a CL Botoşani
OJPC nu-i iartă pe agenţii economici prinşi pe picior greşit
Din 2008 nu vom mai avea locuri de înmormântare
Posturi vacante pentru anul şcolar viitor
Demersuri pentru noi microbuze şcolare
Tot mai multe probleme privind colectarea deşeurilor electrice şi electronice
Încercare de a ieşi din ţară fără permis de conducere
Cărţi verzi falsificate
Hoţi prinşi chiar de păgubiţi
Cu nouă infractori mai puţin
Păsărica parlamentarului Câmpanu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog