Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Aniversări
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16698
De la 07 Ianuarie 2003
122902347

Comentariu la comentarii (LXXI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 6 April 2007, 23:00
Aflăm cu stupoare că in inginer constructor, precum „Deputatul Baban lucrează la un cod al salarizării”. Bineînţeles că declaraţia sa este una de imagine, dar necredibilă în conţinut, problema vizată fiind probabil peste putinţa sa de pricepere, nefiind economist. Dealtfel cititorii şi-au dat seama de cacealma şi au şarjat cu multă ironie. „În sfârşit, a apărut "salvatorul" românilor!” zice cineva, ca un alt comentator să întrebe: „Câte proiecte care au devenit legi ai în cei 12 ani de parlamentar? Ce studii ai tu de economie? Poate doar cele de jucat table. Lasă populismul că eşti un nimeni.” Apare şi „XXX”, tot cu o întrebare: „Oare Baban ăsta va mai sta mult timp pe scena politică... Poate să ne spună el, cu mâna pe inimă, ce a făcut efectiv pentru noi amărâţii din Botoşani? Căci pentru el ştim noi ce şi-a făcut.” Şirul comentariilor îl încheie „Europa”, care totodată ne oferă nişte informaţii mai speciale: „A ajuns unde e după ce a murit cel din faţa lui de pe liste. Habar n-are de economie. Să înceapă cu nevasta, care la Termica, în 3 ani nu a fost prezentă un an şi are un salar de ing. chimist de peste 14 milioane. Poate îl ajută nevastă-sa la CODUL DE SALARIZARE. Huooo!” Nu ţin ca neapărat să-i dezamăgesc pe comentatori, dar, după cum îl cunosc pe deputatul Baban, principiul său călăuzitor în viaţă este cel al caravanei care trece, fără a-i păsa de lătratul câinilor.
Ieşind din sfera preocupărilor de prim ales al judeţului, „Conţac se laudă cu are maşină mai deşteaptă ca a prefectului”. Poate că mai bine se lăuda cu vreo realizare mai deosebită ca a prefectului, de care să fi beneficiat întregul judeţ. Din nou comentatorii şi-au manifestat maliţiozitatea. „Manivelu'” a fost primul, deci să-i dăm Cezarului ce-i aparţine: „Conţac are perfectă dreptate cu maşina: e mai deşteaptă şi ca el şi nici nu are nevoie de manivelă să o porneşti, aşa cum era obişnuit.”
Proaspătul, dacă mai e proaspăt, comisar şef al Poliţiei „Plai este nemulţumit de serviciul de investigare a fraudelor”. Dacă nemulţumirea sa este generată cu adevărat de activităţi incompetente, e bine că a sesizat punctul nevralgic, urmând să dispună şi măsurile cuvenite de îndreptare a răului. Numai să nu fie vreun interes personal, adică de a face loc la şefie vreunui protejat. „Toată lumea e nemulţumită! Dv. nu trebuie să vă exprimaţi dezamăgirile, ci să rezolvaţi problemele!” – crede un botoşănean, în timp ce „Fritz” face o recomandare: „Din birou nu se rezolvă nimic, niciodată... Coboară în mijlocul mulţimii şi vei auzi ce n-ai mai auzit... va fi mai uşor apoi să dai o soluţie...”.
„Să-nceapă dansul…!” mi-am intitulat editorialul comentat de către cititori cu mult patos politic. Comentariul semnat de „Ueeu” mi s-a părut a fi reprezentativ: „Foarte bun articolul, adevărat Băsescu om piază rea, eu aş fi vrut să iasă majoritar PD-ul, să se lămurească lumea odată pentru totdeauna, cu demolatorii ăştia. Ceea ce este hilar în toată treaba asta e că unii cetăţeni cred că Băsescu nu e lăsat să lupte cu sistemul ticăloşit, e ceva de genul 96, când majoritatea credeau că o ducem rău din cauza PSD-ului, şi atunci i-am spus unui coleg înfocat PSD-ist că trebuie să iasă CDR-ul pt. ca populaţia să se convingă că nu un partid sau altul e de vină, ci noi cei care alegem pe cei ce promit mai mult, fără nici o acoperire. Atunci i-am spus colegului că eu dacă voi candida, le voi spune alegătorilor că îi voi pune la muncă şi sigur nu voi avea nici un vot.. După mai mulţi ani, după ce a fost nevoit să închidă afacerea şi s-a dus la muncă prin Israel , mi-a dat dreptate. De aceea chiar daca nu mai am o vârstă la care să aştept minuni pt. mine aş risca o legislatură în formula PD – Băsescu, să se lămurească toţi microbiştii ăştia tineri.” Să facem încheierea cu comentariul „Dorohoianului de Spania”, cu trimitere la comentariul „Capricornului”, ce nu l-am reprodus din motive de spaţiu: „Caprico..nul, care cred că a vrut să-şi spună "capricorn" este un mare politician, deşi el nu-şi dă seama. Însăşi faptul că te "gâdilă" un pic viaţa politică, înseamnă că faci politică. Nici chiar pustnicii ce locuiesc în peşteri, nu pot fi catalogaţi ca fiind persoane ce nu fac politică. O fac, şi una rea pe deasupra, ce se numeşte a struţului, în favoarea celor rău intenţionaţi. Un sfat, pentru el. Când nu ştii cu cine să votezi, ia-te după prieteni sau după mulţime. Iar dacă vrei să fii original, votează de fiecare dată alternanţa la putere. Însă nu pune bază pe sfatul meu, că doar no-i fi eu...BRUCAN! Succes tuturor şi un PAŞTE fericit!” Dorohoianule, acolo în Canare, să ciocneşti un ou cu băştinaşii, rostind „Hristos a înviat!” cu gândul şi la noi, cei din ţară. Doresc să vă bucuraţi de sărbătorile pascale, să vă fie sufletul luminos, să ciocniţi un pahar în familie, fericiţi de Învierea Domnului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Felicitare Prefectura Botoşani
Horoscop
Felicitare CLM şi Primăria Botoşani
Felicitare Serconf
Felicitare Moldopan SA
Felicitare PNL Botoşani
Felicitare PNŢCD Botoşani
Felicitare PLD Botoşani
Şarlatanie avocăţească
Sâmbăta Mare
Românul şi mica vacanţă de Paşti
Sfânta Duminică a Paştelui
Procesiune pentru primirea Luminii la Sfântul Mormânt
Reţete pentru drob de miel
Expresii şi citate engleze
Prefectul are bani să racordeze şcolile la termoficare
Călătorii cu Microbuzul se află pe drumul bun
Prefectul vrea puteri sporite asupra şefilor din subordine
Legea nescrisă de la Crucea Roşie
Municipalitatea respiră uşurată
Noi taxe pe spinarea populaţiei
Pericolele publice de pe marginea străzii
Suntem pe locul I la granturile şcolare
Simulare fără elevi şi profesori
Angajatorii nu se preocupă de sănătatea salariaţilor
Acţiuni umanitare desfăşurate de oamenii legii
Peste 800 de pachete de ţigări confiscate
Fără permis de conducere şi beat la volan
Rromii îşi sărbătoresc ziua în prima zi de Paşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog