Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Nu uitaţi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20458
De la 07 Ianuarie 2003
122906107

Comentariu la comentarii (XCIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 18 May 2007, 23:00
Prin editorialul „Vreau să mi se respecte votul!” pur şi simplu am simţit nevoia de a mi se respecta un drept conferit de Constituţia ţării. „Constantin” m-a acuzat de manipulare publică: „Domnule Rotundu, nu cred că o să publici părerea mea. Eu ştiu că puterea legislativa, executivă şi judecătoreasca sunt independente si se supun prevederilor Constituţiei. Ce scop urmăriţi, să băgaţi cetăţenii în confuzie?” În primul rând că noi validăm toate opiniile exprimare în termeni civilizaţi, adică fără a se aduce ofense, fără injurii şi insulte, fără imixtiuni în viaţa privată. În ce priveşte separaţia puterilor în stat, problema este mult mai complicată.
În primul rând Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. În această calitate, cât timp vom avea ca formă de guvernământ republica, Parlamentul este cel care decide soarta prezentului şi viitorului pentru România. Eu m-am referit în editorial la faptul că procurorul general al României a interzis procurorilor din subordine să se prezinte la Comisia parlamentară, pentru a fi audiaţi legat de încălcarea gravă a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, respectiv ascultarea ilegală a telefoanelor.
Tot potrivit Constituţiei, în activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Având această obligaţie, procurorul general trebuia să se supună solicitării Comisiei parlamentare, altfel în România domneşte haosul. Iar cererea Comisiei parlamentare n-are nimic comun cu separaţia puterilor în stat. Aşa stând lucrurile, în ce constă manipularea mea? Ţin să-l informez pe „Constantin” că am absolvit cursul de drept Constituţional cu nota zece, iar profesorul meu este acum judecător la Curtea Constituţională. Iar ca punct final, citez Art. 1 alin. 4 din Constituţia României: „(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale.” În cadrul democraţiei constituţionale a cerut Comisia parlamentară să-i audieze pe procurori, scopul fiind a apăra drepturile conferite nouă şi încălcate de către ei. Să nu uităm că Securitatea ne-a controlat viaţa personală ascultându-ne telefoanele.
De la ascultarea ilegală a telefoanelor, de la violarea corespondenţei şi până la dictatură nu-i decât un pas. „Serena” s-a supăra pe o zicală românească: „Nu sunt de acord ca zicala să-i fie atribuită procurorului general al României! Nu este nici o anonimă şi faptul că este înaltă (a făcut baschet) nu ar trebui să deranjeze pe nimeni, mai ales că cei mici de statură sunt complexaţi! Atitudinea pe care o are în relaţiile cu parlamentul mi se pare corectă! Numai aşa justiţia poate fi independentă! Lăsaţi-i să-şi facă treaba şi o să vedeţi mulţi actuali şi foşti parlamentari ce dosare penale au!” În primul rând comentatoarea confundă rolul Ministerului Public cu Autoritatea Judecătorească. Ambele sunt autorităţi publice, care lucrează independent şi fac parte din Executivul ţării, supunându-se autorităţii legislative, adică Parlamentului, în condiţiile constituţionale. De Kovesi, până a nu o scoate în lume Monica Macovei, n-a auzit nimeni. Dacă ştie cumva comentatoarea de vreo lucrare ştiinţifică a sa, poate mi-o indică în scop bibliografic. În ce mă priveşte, sunt scund, 165 cm, dar n-am complexe de inferioritate nici faţă de o altă zicală „Decât înalt şi prost, mai bine mic şi tâmpit!”. Eu nu mă pot supăra pe spiritul de hâtru al poporului român.
Cele consemnate în reportajul „Lucrări pe banii publici, executate în dorul lelei” s-au potrivit şi cu modul de gândire al lui „Emil”, care, ca şi noi, a văzut şi vede petrecându-se multe lucruri nelalocul lor: „Domnule Rotundu, aveţi mare dreptate din păcate aşa se întâmplă în Botoşani. Am rugămintea, ca cititor fidel să găsesc mai multe articole acide în ziarul dvs., deoarece nu se face mare lucru pentru oraşul acesta şi am rămas tare în urmă faţă de vecinii din SV. (vedeţi investiţiile metro Kaufland etc)” Un alt cititor a remarcat meteahna zilnică a muncitorilor de pe astfel de şantiere: „E bătaie de joc, umblă beţi toată ziua muncitorii ăştia, nu-i controlează nimeni?” Umblă beţi şi devin victime ale unor accidente de muncă, ce îi pot lăsa cu sechele pe tot restul vieţii. „Monika” se plânge de Termica: „Mai sunt şi alte zone unde Termica sapă şanţuri. În capătul străzii Bucovina, pe lângă Liceul economic, de 10 luni de zile se pun ţevi la 7 scări de bloc. Şanţurile reprezintă un real pericol pentru cetăţenii care vor să intre în scara blocului. Nimeni nu ia nici un fel de măsură, oricând cineva poate să cadă în ele. Şi cine răspunde...?” Nu va răspunde nimeni, cum n-a răspuns nici de accidentul mortal de acum câţiva ani, tot din zona Bucovina, şi tot din cauza unui şanţ al Termicii. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Se anunţă un control dur la spitalele şi farmaciile din judeţ
Nu toţi deţinuţii din Penitenciar vor putea vota
Premiul i-a fost înmânat chiar de premierul Tăriceanu
Servicii de formare gratuite pentru cei de la ţară
Hoţi din autoturisme reţinuţi
Omul de ştiinţă Atudorei va veni din Canada la Liceul de Artă
Elevii pot crea desene pentru o expoziţie la Palatul Parlamentului
Zbor fără aripi
Horoscop
Cugetări şi citate din Rusia
Crap la grătar
Cum vă puteţi îmbogţii din cărţi
FIT UP! - un produs cu totul nou şi inovativ pe piaţa românească!
Românul şi mirajul turismului
Societatea Arca îşi mai prelungeşte cu o săptămână agonia
De ce s-a supărat Ciuştea?
Probleme la şcolile din Păltiniş
Impresie bună pentru reprezentanţii Federaţiei Române de Ciclism
Memoriu pentru singurul drum naţional pietruit
Şeful Finanţelor nu mai vrea să fie păcălit de şmecherii datornici
Un program de reformare îi face cu ochiul lui Conţac
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog