Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23315
De la 07 Ianuarie 2003
122908964

Comentariu la comentarii (XCVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 16 May 2007, 23:00
Cu ceva timp în urmă, primarul Flutur s-a plâns presei locale că florile plantate ziua prin diferite locuri ale municipiului sunt furate noaptea. Noi am consemnat declaraţia în „Ce primăria face ziua, botoşănenii distrug sau fură noaptea” Surprinsă, „Bica” zice că „Păi, nu-i corect? Nu se face din banii noştri?!” Din banii noştri se plantează aceste flori, numai că cei care le fură n-au timp de remuşcări. O încurajare le-o dăm chiar noi, care nu luăm atitudine civică atunci când îi surprindem furând. „Ueeu” arată cu degetul tot spre primărie: „Rezolvarea stă tot la mâna primăriei, poliţia comunitară e plătită din banii noştri, prin primărie. În afară de faptul că se plimbă pe străzi şi se odihnesc pe bănci prin locuri unde nu-i mai vede nimeni, altceva nimic. Nu e posibil să dispară banca din staţia de pe Marchian, mai sus de Tati, fără să vadă nimeni.” Sunt convins că banca respectivă împodobeşte acum o grădină recreativă particulară. Am mai văzut bănci publice în curţi particulare, dar n-am ştiinţă ca cineva să fi luat vreo măsură cu astfel de pricopsiţi pe bunurile publice.
Mi-am propus să dezleg nodul Gordian de la care au repornit certurile între prefectul Roman şi preşedintele CJ Constantin Conţac. Concluziile le-am făcut publice prin articolul „Gâlceavă între doi oameni serioşi pe seama câtorva lei şi ce va bănuţi.” C u amărăciune, „Dezamăgitul” îşi exprimă un anume regret: „Chiar că-i ruşinos ca primii doi oameni din judeţ să se certe ca la uşa cortului. Conţac, dacă a pierdut procesul, trebuie să plătească. El nu este mai presus de lege.” Uneori, instinctul de a şicana pe cineva este mai puternic decât atitudinea de corectitudine.
Cu sinceritate „Senatorul Vasilescu anunţă că va chiuli din Senat”. Chiulul său este pus pe seama dorinţei de-a vota anti sau pro Băsescu, sâmbătă, 19 mai, în cea mai nordică localitate a judeţului şi din ţară, Horodiştea. Acelaşi „Dezamăgitul” se arată surprins: „Aşa politicieni sinceri, care recunosc că nu sunt buni pentru ce au fost aleşi, mai rar!” Măcar s-a dovedit a fi sincer. Un alt politician aflat în situaţia sa ar fi inventat te miri ce bravură sau act de eroism care l-ar fi determinat să voteze la Horodiştea.
Părerea mea a fost că, la Iaşi, mitingurile pro şi anti Băsescu n-au adus nimic nou pe scena politică a ţării. „S-au bătut în oligarhi” a fost intitulat editorialul, iar „Moş Teacă” are convingerea că „Probabil că, sâmbătă, Băsescu va câştiga. Din păcate, viaţa noastră nu se va îmbunătăţi cu nimic. Şi Băsescu este, la rândul său, un oligarh. El cum şi adunat averea? Pe căi cinstite? Nu sunt fraier să cred aşa ceva.” Şugubăţ, un alt comentator a recurs la imaginea plastică dintr-un film românesc mult apreciat la vremea sa. „Nea Bachus” a comparat referendumul cam aşa: „Ne putem da seama cât de mare este miza acestui referendum, după resursele umane şi materiale mobilizate. Privind “ din tribună” (ca la stadion) te întrebi: de unde? Suntem săraci, nu sunt bani la sănătate, învăţământ, etc. Poate răspunsul personajului nea Bachus, interpretat de Stefan Mihăilescu-Brăila în filmul “Secretul lui Bahcus”, la întrebarea ziaristului Victor Mirea, s-ar potrivi de minune. Citez: Victor: De unde nea Bachus, de unde? (pentru cei care nu au văzut filmul, era vorba de mulţi bani şi un lux care nu era în ton cu statutul personajului). Nea Bachus: Chestii, socoteli…..”
Închei cu un alt editorial, cel intitulat „Strategii post-referendum”. Sincer, „Ueeu” declară că „Nu ştiu ce va fi după referendum, dar dacă vom continua să negociem dreptatea pe sălile tribunalelor, aşa cum facem cu mărfurile în piaţă, praful se va alege de ţara asta, indiferent cum vom intitula orânduirea pe care credem că o edificăm.” Aşa cum a şi declarat preşedintele suspendat Băsescu, dacă după referendum se va întoarce la Cotroceni, va relua ostilităţile cu Guvernul şi Parlamentul. Vom asista în continuare la scandaluri politice, care ne vor eroda şi mai mult imaginea externă. Cât despre cei de la U.E., nu trebuie să ne facem griji. Nici ei nu sunt cheie de biserică. Să ne amintim de acele percheziţii şi arestări de acum vreo lună de zile, desfăşurate în mai multe ţări, şi care au vizat demnitari din U.E. ce s-au înfruptat din banii ţărilor contribuabile. Nu degeaba se spune că banul n-are miros şi-i ca ochiul dracului. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lucrări pe banii publici, executate în dorul lelei
Primăriile creează probleme de sănătate profesorilor
Fermierii care n-au depus cerere de sprijin financiar sunt penalizaţi
Memorialul Ipoteşti organizează „Ziua şi Noaptea Muzeelor”
Elevii de clasa a VII-a susţin azi teza unică la limba română
Agenţie Loto prădată de un minor
Pieton beat accidentat de un taximetrist
Poliţist care nu „Cedează Trecerea”
Şi-a luat zilele de dorul soţiei
Preacinstitul Drăguş cere prefectului să prindă hoţii electorali
Cei de la E.ON continuă să facă legea iluminatului public
Vicepreşedinta Lozneanu trăieşte emoţia licitaţiilor
Cicliştii vor fi cazaţi la Memorialul Ipoteşti
Vor fi montate 14 indicatoare de intrare în judeţ
Controlul efectuat la DGSPC n-a evidenţiat nimic spectaculos
Noi precizări pentru referendum
Cum păstrezi pâinea proaspătă
Horoscop
Citate şi cugetări din Rusia ţi unele ţări din fosta URSS
Politeţuri
Vrei să devii consultant în afaceri?
Programul de "Ziua şi noaptea muzeelor"
COMUNICAT DE PRESĂ
Anunţ public
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog