Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27553
De la 07 Ianuarie 2003
122913202

Comentariu la comentarii (XLIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 2 March 2007, 23:00
După ploaia de anunţuri privind candidaturile locale la alegerile europarlamentare, candidaturi contestate de majoritatea cititorilor, a apărut şi numele unui candidat ce pare a fi agreat. „Conservatorii botoşăneni îl susţin pe Mircea Chelaru”, fost general de armată. „Îi doresc mult succes generalului Mircea Chelaru. Este un patriot naţionalist de mare valoare.” – este opinia unui botoşănean, completată scurt de a altuia: „Ăsta da!” După cum se aşează lucrurile, nu m-aş mira ca generalul să fie votat.
În schimb, din fruntea PNG Botoşani, preşedintele „Ciuştea vrea să concureze simpatia lui Becali”. Din nou declaraţia sa a fost primită cu proteste. „Cucu” se exprimă cu multă fermitate: „Ai furat mai ceangăule tot ce ai putut, încrederea celor ce te-au votat, primari pe care-i ameninţai că nu le mai dai bani, etc. Ai grijă ce faci cu cei de la R.A.J. Apa, că ei spun adevărul, cum au câştigat cei de la SIMCOS toate licitaţiile de montare a centralelor termice din şcolile municipiului, de la teatru şi multe altele”. Nici „Cezar” nu s-a lăsat mai prejos: „Numai proştii îl simpatizează pe Becali. Becali e un fel de Vadim parvenit.” Nu cred că Becali trebuie pus alături de Vadim. Este o mare diferenţă de cultură. Vadim este un pezevenghi intelectual, care ştie cum să apese pe pedale, atunci când vrea să fie în graţiile electoratului sau chiar al puterii. Becali nu poate concepe astfel de strategii pentru simplul fapt că resursele sale intelectuale sunt extrem de limitate.
Aflăm de la prefectul Cristian Roman că „Directorul Pavel şi comisarul şef Roşu au fost codaşii activităţii din 2006”. Nu cunosc criteriile după care s-a făcut ierarhizarea activităţii şefilor din descentralizate, dar, se pare că topul codaşilor a fost pe placul multora dintre botoşăneni. „Vax” l-a atacat pe Pavel: „Cum să meargă bine agricultura în judeţul Botoşani, dacă directorul Pavel se ocupă de dat angajaţii afară, de făcut transferuri nelegale ca să poată aduce pe acele posturi neamurile care abia aşteptau să intre Pavel director.” Poate că acest comentator ar fi trebuit să-şi fi susţinut acuzaţiile cu ceva exemple. Pentru credibilitatea celor afirmate.
Tot referitor la Pavel, prefectului i s-a adresat o întrebare: „Hai să fim serioşi domnule prefect, nu poate fi Direcţia Agricolă vinovată de toate relele din agricultură. Era să uit, la agricultură şi la fotbal se pricepe toată lumea, inclusiv dvs şi subprefectul Şalgău. Dacă Pavel nu a fost performant, de ce nu propuneţi schimbarea lui?!” Schimbarea unul şef de instituţie nu-i chiar la îndemâna prefectului. Ei sunt puşi pe criterii politice, deşi toată lumea afirmă că s-au dat examene. Atât timp cât partidul care l-a pus acolo continuă să-l sprijine, prefectul nu poate face mai nimic. Pavel este pus şi susţinut de Partidul Democrat. Cu preşedintele Drăguş ar trebui să ne răfuim.
Deşi iarna n-a fost prea generoasă cu zăpada, prin peisajul morocănos şi întunecat la faţă, care a stăpânit judeţul în cea mai pare parte a timpului şi-au făcut loc, la ţară, şezătorile iernii. Directorul Ion Ilie, cel care a coordonat acţiunea de la nivelul Centrului Judeţean de Creaţie, a declarat că „Şezătorile Iernii şi-au atins scopul”. S-a găsit şi un comentator care să-i amintească: „Scopul atins si bugetul gol! Să ne spuneţi peste 6 luni ce aţi făcut cu tinerele talente găsite la Truşeşti. Nimic! Ca în fiecare an!” Interesantă observaţie. Poate că, peste ceva timp, o vom actualiza.
„Vai de capul ei societate civilă!” mi-am intitulat unul din editoriale. „Passpartout” crede că „O societate civilă puternică se bazează pe solidaritate socială, ceea ce nouă ne lipseşte. Apoi, este necesar un lider care să fie cu un statut moral ireproşabil, apolitic cu adevărat, cu o imagine publică respectată şi care să ştie cum să se apropie de sufletul şi interesul cetăţeanului simplu.” Foarte corectă observaţia. Cu un pseudonim sugestiv, „ETA” s-a exprimat chiar violent: „Foarte bun articolul! Creşte adrenalina în tine când un grup de indivizi gen Licheanu(!), Kakapievici, Dinescu, Doina Cornea etc au confiscat acest palier şi-şi dau cu părerea, "apolitici" ce sunt, despre problemele majore ale ţării. Moralitatea acestor indivizi nu e punctul lor forte!”
Închei cu zicerea lui „Bibicu” către prefectul Roman, care „…cere primarilor să renunţe la haina politică”. Comentatorul apreciază declaraţia „Fain spus pentru imagine, d-le prefect! Dar între 4 ochi, tot aşa aţi spus primarilor. Nu vă mai ascundeţi, ştie tot târgul că sunteţi PLD-ist şi susţineţi la maxim acest partid.” Ştiu din experienţă că este foarte greu să scapi de eticheta publică pe care societatea ţi-a lipit-o pe frunte, observând că eşti părtinitor cu ceva sau cineva. Greu îi va fi prefectului să convingă comunitatea botoşăneană că este cu adevărat apolitic şi nu face cu ochiul spre un anumit partid. Pe săptămâna viitoare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Iugoslavia şi ţările din spaţiul iugoslav
Femeia, vameşul şi viclenia popească
Horoscop
Stresul şi Alimentaţia
Puşcărie pentru bani scriptici
(Cârcotaşul)
Datorii uriaşe către Direcţia Apelor Prut
Închisoare pentru cultura de soia modificată genetic
Asistenţii medicali îşi iau lumea-n cap
Inspectorul Plai vrea deblocarea posturilor de poliţişti
Botoşănenii nu se simt în siguranţă pe stradă
Biserică călcată de hoţi pentru a doua oară
Cântec, dans, voie bună şi teroare la şcoala Baranca
Minor cercetat pentru furt calificat
Peste 400 de cadre didactice predau educaţie pentru sănătate
Ţâbuleac vrea să sprijine oraşele mici din judeţ
PLD aruncă trei tineri în lupta pentru Europarlamentare
Autorităţile locale promit recepţia Sălii Polivalente în mai
Premii de fidelitate pentru 50 de ani de căsnicie
Drăguş face lobby pentru Legea lobby-ului
Dreţcanu luptă pentru combaterea discriminări femeilor tinere
Democraţii îl sprijină pe directorul Pavel
Emanciparea femeii de la dorinţă la realitate
Politicienii se ceartă, iar ţara este în prag de destrămare
Ioan Rotundu
Românul şi venitul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog