Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23252
De la 07 Ianuarie 2003
122908901

Comentariul comentariilor (CCLI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 26 November 2008, 23:00
Din nou cozile de topor şi-au făcut datoria şi au sărit în apărarea celor pe care-i consideră a le fi simbol moral al trecutului regretat pentru privilegiile de care s-au bucurat, nesimţind nici un fior de spaimă când îşi turnau colegii de muncă sau de catedră la Securitate. N-au simţit nici un fel de remuşcări când au semnat statul de plată şi au întins mâna pentru a primi plicul cu bani de la ofiţerul de securitate care le era mentor al murdăriei lor morale. Un astfel de simbol al mizeriei morale în care s-au complăcut unii a revenit în prim plan în aceste zile. „Memoria profesorului Mintici terfelită chiar de IŞJ”, prin numirea ca director interimat la Şcoala nr. 17 Botoşani a prof. Vasile Asiminicesei, cel care în ianuarie 1990 a recunoscut spăşit în Colegiul profesoral că a fost informator plătit al Securităţii. Îl cunosc bine pe Asiminicesei, pentru că în urmă cu mai mult de zece ani a fost colaboratorul Jurnalului, dar niciodată n-am ştiut că el a fost turnător şi nici prin cap numi trecea la acea vreme că ar fi fost posibil aşa ceva din partea sa.
Luând act de statutul său moral de dinainte de 1989 m-am cutremurat şi m-am întrebat dacă nu cumva vremelnica sa colaborare la Jurnalul, în primi ani de apariţie a publicaţiei, n-a fost cumva îndeplinirea unei „misiuni” încredinţată de SRI-ul condus în acei ani de fostul colonel de Securitate Ţurcanu. Spuneam de cozile de topor care la apariţia unor astfel de articole de presă năvălesc cu comentarii pentru a abate atenţia cititorilor de la fondul problemei abordate. Am mai observat că astfel de manifestări apar din interiorul colectivelor de cadre didactice, semn că mentalitatea vechiului sistem a fost bine implementată în gândirea educatorilor care s-au format profesional înainte de 1989. Spre ghinionul lor, neputând să posteze mai mult de trei comentarii de la un calculator, au trebui să se mulţumească cu atât. Autorii comentariilor care se dau drept foşti elevi ai lui Asiminicesei, sunt de fapt o singură persoană. Le spun de pe acum celor în cauză că se înşeală amarnic dacă se cred ascunşi în spatele anonimatului. Sper să înţeleagă acest mesaj.
Îi încredinţez încă odată pe cititori că toate informaţiile cuprinse în articolul comentat sunt reale, ele fiind confirmate de cel puţin trei profesori care s-au aflat de faţă în celebra şedinţă de consiliu profesoral când Asiminicesei şi-a recunoscut munca de informator prestată şi plătită de Securitate. „Părerea mea” a venit cu completarea că: „Articolul este bun şi poate real dar atribuirea imaginii lui Ioan Mintici în această treabă este forţată, dar sună bine jurnalistic. Cred că se profită de imaginea fostului director Mintici pt a da bine în articole” Greşit, nu am urmărit decât să compar personalitatea lui Mintici cu cea a înlocuitorului său. Ca director, Mintici şi-a pus amprenta pe multe realizări la Şcoala nr. 17, iar în privinţa calităţilor sale de profesor nu am a-l judeca eu. Dar este obligaţia mea de a semnala acele aspecte care nu fac cinste moralităţii persoanelor cărora li se încredinţează funcţii publice, mai ales când cel în cauză are şi statut de educator.
Mai atrag atenţia persoanelor care aparţin diferitor culte că site-ul Jurnalului nu poate fi transformat în mijloc de propovăduire a credinţei lor. Eu ştiu că în comuna Roma, de unde provine şi Asiminicesei, sunt mulţi adepţi ai unui cult, dar dacă vor să-şi facă prozeliţi şi să-şi apere membrii, le recomandă să-şi realizeze propriul site. Viceprimarul Florin Ghiorghiţă s-a lăudat că „Pedeliştii au rezervat toate microbuzele pentru publicitatea electorală”. Lauda sa a fost temperată de către „Nedumeritul”, care l-a pus repede la punct: „Nu ştiu de ce ne abureşte Ghiorghiţă vrând să ne păcălească pt. a nu ştiu a câta oară. Se ştie că el s-a ocupat şi se ocupă de transportul în comun a maxi-taxiurilor în mun. Botoşani din partea primăriei, Flutur dând autorizaţiile de transport pe traseele din municipiu. Aşa că să o lase mai moale cu rezervatul, se vede din avion că-i mânăreală şi şantaj la această societate. Aceştia sunt pdl-işti care vor să ne păcălească din nou.” Acum, dacă tot şi-au aranjat o exclusivitate de publicitate, măcar să obţină şi voturi pe măsură.
Pentru că întreaga sa viaţă a fost pe coamă de val, peremistul Eugen Niţură n-are linişte la pensie şi vrea să ajungă parlamentar. Declaraţia sa a fost publicată sub titlul „Voturi contra cuvântului lui Niţură”, candidatul căutând să obţină voturile celor mai tineri. Cunoscându-i trecutul „Topor” i l-a amintit: „Răspuns: îs mai tineri şi mai deştepţi, nu au absolvit Ştefan Gheorghiu, -nu au falimentat un IAS ca să agonisească pentru ei şi familie, înainte de 1989 nu şi-au bătut joc de colegii din agricultură cu dosare penale la comandă PCR şi multe altele pe care noi nu le-am uitat.”
Cei de la Casa de Asigurări ne-au anunţat că au un „Medic de familie aspru sancţionat” Este vorba de medicul de familie Sofica Bistriceanu, o autoritate în materie care este invitată tot timpul la congrese internaţionale de medicină, care are lucrări de specialitate mult apreciate. Se pare că tocmai cariera profesională apreciată peste hotare a atras invidia asupra sa, lucru care la noi se practică din plin. „ Ioan cel drept” s-a revoltat: „Huo, ruşine botoşănenilor! Pentru că dr. Bistriceanu reprezentă cu cinste judeţul şi ţara la atâtea congrese internaţionale, unde avea succese şi pentru că şi-a dat doctoratul, cum putini medici au făcut asta, merită să fie pedepsită aspru în loc să fie ajutată? Şi nimeni nu sare in ajutorul ei? Dar în ce lume trăim? Cum meritul nu mai contează de loc, nivelul de profesie atins, ci doar invidia unor mizerabili care nu înţeleg nimic din ea şi mor de ciudă? Ruşine, de o mie de ori ruşine! N-am mai auzit aşa ceva! Şi presa tace în loc să facă campanie în sprijinul ei. Asta e dacă valoarea nu mai are loc la Botoşani!”
Noi n-am tăcut niciodată când am luat la cunoştinţă despre astfel de fapte reprobabile. Este vina dr. Bistruceanu că n-a apelat la presă. Copilul care nu plânge, nu primeşte ţâţă. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Băsescu în fundul gol, atacat de şobolani în New York
şobolanii atacă Institutul Cultural Român din New York
Consternarea chelnerului
Horoscop
Udrea loveşte din nou... dar între picioare
Este tânără, doar 25 de ani, vrea să muncească şi nimic mai mult
Liberalii au o mare problemă
Ioan Rotundu
Ţurcanu stârneşte un nou scandal
CFR Călători explică condiţiile gratuite de călătorie pentru tineri
Facilitarea transportului pentru tinerii care vor să voteze
Ajutor financiar pentru veteranii de război, văduvele de război…
Cărţile electronice de identitate vor fi introduse începând cu 1 ianuarie 2011
Când poliţiştii se ceartă, infractorii câştigă
Conţac incriminează mita electorală, chiar şi la candidaţii PSD
Călcată pe trecere, fiindcă nu s-a asigurat
Cea mai bună prestaţie au avut-o cei care nu şi-au făcut campanie electorală
Primarul de la Hlipiceni vrea să organizeze Miss Gâsca
În comă la Iaşi, din cauza băuturii
Pe lângă problemele psihice, au apărut şi cele ale căldurii
Cu banii care se cer pentru reabilitare se poate construi sediu nou
Elevul bătut, n-a fost bătut, au decis cei de la IŞJ
Dacă nu-i grevă, liderii de sindicat se cred inutili
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog