Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1370
De la 07 Ianuarie 2003
123135110
pnl

Comentariul comentariilor (CCLXII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 11 December 2008, 23:00
Pentru că „Ţurcanu nu se lasă intimidat de Câmpanu”, iar cearta dintre cei doi liberali continuă, cititorii le-au tras-o ca la uşa cortului. „Goguţă” nu le-a iertat păruielile publice: „Bine aţi demarat! Exact cum ştiţi voi, liberali incompetenţi! Dacă eraţi cu scaune la cap nu cheltuiaţi atâta bănăret, paranoicilor! Grav e că vă şi credeţi capabili de ceva! Săracii de voi, faceţi de ras un partid cu o aşa istorie! OTREPELOR!” Nici „Gigi” n-a constatat vreo diferenţă de valoare între cei doi: „Între doi escroci care au furat miliarde de la bugetul statului prin metoda procentului de la Dany Ema şi alte firme agreate de ei, trebuia să apară dihonia! Afara din PNL, că l-aţi făcut de kkat.”
O opinie interesantă şi-a exprimat „Alegător”, interesantă prin acuzaţiile lansate: „Liberalii trebuie verificaţi la sânge ce-au făcut cu miliardele date de Tăriceanu la primăriile cu primari liberali în toamnă. Au furat ca în codru lichelele şi fac pe ei acum când se apropie de dat cu subsemnatul. Câţi bani publici ai păpat de la primarii liberali din colegiul Saveni Ţurcanule. De unde ai avut bani de aruncat prin curţile oamenilor pentru voturi? Ai câştigat zdrobitor, neruşinatule, dar ştim noi toţi cum.” În primul rând că cititorul n-are reprezentarea pe ce filieră ajung banii guvernamentali la primării. Guvernul virează banii la Trezoreria Botoşani, în contul Consiliului Judeţean. De aici, banii aprobaţi de către consilierii judeţeni pe primării sunt transferaţi, tot la Trezorerie, în contul primăriilor. Aceşti bani guvernamentali sunt cu destinaţie specială şi nu pot fi folosiţi decât numai cu aprobarea consilierilor localei.
Nu cred că există vreun contabil de primărie, atât de nebun, care să semneze scoaterea banilor din contul de la Trezorerie ca să-i folosească primarul în scop personal. Banii au ajuns la primarii liberali, dar au fost folosiţi în folosul comunităţii locale. Acum banii ajung la primarii PDL şi nu la cei liberali. Cine-i la putere, are pâinea şi cuţitul. Aşa a fost dintotdeauna. A acuza primarii că au furat banii guvernamentali este o mare inepţie. În ce priveşte „succesul zdrobitor” al lui Ţurcanu în Colegiul Săveni, cauza trebuie căutată la acei alegători care s-au lăsat mituiţi. Putea să arunce Ţurcanu cu bani în stânga şi-n dreapta, dar dacă alegătorii votau în interesul lor, fără a întinde mâna la banii lui Ţurcanu, acesta rămânea acasă şi nu pleca la Bucureşti în calitate de deputat. Ţurcanu a încercat, cum am fi făcut fiecare dintre noi dacă eram în locul lui. Iar încercarea greş nu are, dovadă că a fost votat.
„Apa Grup a luat la inventariat subsolurile”, pentru a stopa curgerile inutile de apă. „Observatorul” ne-a avertizat că „Vedeţi că unii din salariaţi de la Apa deschid robinete ascunse şi alimentează "clienţi" care dau banii direct celor care îi favorizează. De asemenea, sunt consumatori care au rupt sigiliul la contoare şi o jumătate de lună ţin contorul pe un sens înregistrând consumul, iar cealaltă jumătate, întorc contorul şi-l dau înapoi. Vedeţi şi consumurile propriilor salariaţi care nu plătesc.” Acest comentariu a fost postat de la un calculator al societăţii Elsaco. Având în vedere că societatea Elsaco se ocupă de verificarea contorilor, putem da crezare celor afirmate prin acest comentariu. Cine demarează o anchetă pentru a-i descoperi pe aceşti hoţomani de la Apa Grup, care fură de ani şi ani de zile pe seama buzunarului nostru?
Mai aflăm că s-a depus la Inspectoratul Judeţean de urgenţe Botoşani o sesizare cum că „Firmele agreate de Ţâbuleac pentru deszăpezire acuzate că n-au utilajele necesare”. Acest lucru nu pare să-l fi impresionat şi pe ing. Gontaru, directorul interimat al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, care a declarat nonşalant că este necesară o perioadă de graţie ca firmele câştigătoare să se doteze cu utilajele necesare. Altfel spus, Gontaru este dispus să plătească operaţiuni de deszăpezire chiar dacă n-a nins, creditând din banul public firmele pentru a-şi cumpăra utilajele. Ăsta da „cuc” financiar!
„Ion” înclină să dea crezare celor care au depus sesizarea: „Cred că cel care a sesizat s-ar putea să aibă dreptate. Când a avut timp cele doua societăţi să-şi procure pluguri şi răspânditoare, căci astea costă nu glumă? De ce nu s-a făcut inspecţia înainte de licitaţie, căci aşa prevede OG 34/2006? De ce dl preşedinte nu respectă legile ţării? Avea obligaţia ca până pe 10 octombrie să încheie contractul de deszăpezire? Ce a aşteptat? A ştiut că pentru sezonul noiembrie 2007 - martie 2008 a expirat contractul. De ce nu acţionat? Să lase orgoliile şi patimile politice şi să se apuce de treabă, căci de asta a fost ales şi să nu mai considere CJ PROPRIA SOCIETATE.” Pentru unii şefi foamea de bani este mare!
Luaţi aminte, respectabili cititori ai Jurnalului că acestea sunt numai nişte semnale anemice faţă de ce se petrece în realitate. Repet, la nivel de judeţ s-a format o mafie care controlează orice afacere pe banul public. Cine nu cotizează, nu se înfruptă din aceşti bani. Ce nu conştientizează aceşti mafioţi ordinari este faptul că adevărul tot iese la iveală, chiar dacă ceva mai târziu. Apoi, cineva stă cu ochii pe afacerile lor şi le contabilizează, chiar dacă s-a încercat mituirea acelei persoane pentru a i se închide gura. Au crezut netrebnicii că dacă au bani, pot cumpăra orice conştiinţă. Prima lor încercare a dat greş. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Decizie-şoc a Curţii Constituţionale :
Program de eficienţă energetică pentru 2009-2010
Despăgubiri acordate în mod direct proprietarilor de terenuri
Produsele lactate pentru elevi, pot fi finanţate din fonduri comunitare
Noi reglementări privind taxa pe poluare
Majorări ale cuantumurilor unor drepturi sociale
Norme de aplicare pentru indemnizaţia de creşte a copilului
Comunicat de presă
Horoscop
Şi urâtă, şi cu tupeu…
Prima zi din activitatea premierului Stolojan
"Sunati-ma si pe mine o data, macar de mila !!! "
Omul lui Putin, fost KGB-FSB, şi şef al rezervelor de stat ruse, a murit subit
DNA-ul cercetează activităţile fundaţiilor maghiare
Voronin mârâie la Smirnov ţinut în lesă de Moscova
WC-ul Uniunii Europene
Ioan Rotundu
Ţurcanu şi-a tocmit o gaşcă de consilieri
Banii pentru drumul voronenilor s-au dus la drumuri comunale
Recepţie la rampa de gunoi
Fenechiu, fabulaţia liberală a lui Ţurcanu
S-au limpezit apele la Protecţia Copilului Botoşani
Udemeriştii trimişi la culcare
Social democraţii se laudă cu zgârcenia
Agenţii de pază ai spitalului au fost salvaţi de către poliţişti
ei n-au putut face faţă unui grup de scandalagii
E.ON despăgubeşte
Jucăriile chinezeşti sunt considerate periculoase
Probleme la teza de română
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog