Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10475
De la 07 Ianuarie 2003
122870542

Comentariul comentariilor (CCXIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 12 October 2008, 23:00
Legat de criza financiară ce afectează lumea întreagă, oficialităţile noastre au ieşi pe sticla ecranului să ne spună vorbe liniştitoare, dându-ne asigurări că economia şi finanţele româneşti sunt solide şi nu vor fi zdruncinate de efectele crizei ce face ravagii prin economia americană şi ţările dezvoltate ale Europei. Tocmai aceste vorbe liniştitoare mie îmi dau de gândit, motiv pentru care am scris editorialul „Mi-e frică să nu fim manipulaţi!”. Şi cum să nu-mi fie frică! Vineri, spre exemplu, în timp ce toată lumea bună ne spunea să fim raţionali şi să nu luăm băncile cu asalt, pentru a ne retrage banii, la Bursa de Valori Bucureşti firmele listate au pierdut 15% din preţul acţiunilor, în euro însemnând cam zece miliarde. Apoi, spre Rompetrol bate vântul falimentului, iar noi să fim liniştiţi?
„Anonim” a comentat: „Cam hazardată părere! Oare se compară jaful dirijat de la Bankoop cu situaţia de azi, când depozitele sunt garantate la o limită care îi apără pe cei săraci de riscuri? De fapt, cred că aceştia nu vor intra în panică... Singurii care ar putea să fie îngrijoraţi sunt marii bogătaşi... Dar, am certitudinea că aceştia nu vor fi afectaţi de situaţia băncilor din România, pentru că ei au depus la bănci din afara! Părerea mea!” Criticabil din mai multe puncte de vedere acest comentariu. În primul rând că Banca Naţională garantează depunerile numai în limita sumei de 20 mii euro. În timp ce prin Anglia, Franţa, Germania s-a majorat această limită garantată de stat la 50 mii euro, la noi n-a zis nimeni nimic. Iar de se va ajunge ca banca să aibă probleme, să nu creadă cineva că va primi depunerile în limita garantată imediat ce se va prezenta la ghişeu. Odată declarat falimentul băncii, procedura durează ani, iar când se va primi suma garantată valoarea ei nu va mai fi cea de acum.
Un copil încredinţat unui asistent maternal s-a îmbolnăvit. Asistentul l-a dus în miez de noapte la Spitalul de copii, numai că medicul de gardă, somnoros, i-a dat doar o pastilă şi l-a trimis acasă. Întreaga poveste noi am publicat-o sub titlul „E greu să fii copilul nimănui, când medicii n-au suflet şi dorm în gardă” iar comentatorii s-au împărţit în avocatul diavolului, adică a medicului şi a asistentului maternal. „Cetăţean” a dat tonul: „Cred că această faptă a medicului nu trebuie să rămână fără urmări. Un asemenea om nu ar trebui să mai facă gărzi sau chiar să fie eliminat din spital şi să lucreze pe cont propriu, căci atunci nu ar mai face aşa ceva.”
Cu totul altfel a comentat „Un părinte recunoscător”, care susţine că medicul implicat în acest caz este un foarte bun profesionist: „Dacă judeci profesionalismul unui medic doar citind un articol, lasă propunerile privind soarta lui. Ai copiii? Ai fost la acest medic să vezi cu câtă blândeţe, pasiune, interes, tratează fiecare copil în parte? Dacă dr Jitaru a considerat că acel copil avea nevoie doar de un paracetamol, să ştiţi că aşa era! Drept dovadă, copilul nu a păţit nimic. D-na doctor, sunt convinsă că există mii de părinţi care vă sunt recunoscători pentru cum le-aţi tratat copii!”
Cam suspect acest comentariu. Suspect în sensul că medicii din ziua de astăzi sunt tot mai indiferenţi la necazul bolnavilor, dacă nu sunt „motivaţi” suficient. Iar „Mirela” comentează în acest sens: „Pentru toţi comentatorii, nu mai ţineţi palma doctorilor din gardă. Şi mie mi s-a întâmplat şi vreau să spun că am vrut să dau doctorul de gardă în judecată, pentru că mi-a vorbit foarte urât şi m-a trimis la naiba. Sunt somnoroşi şi dau peste cap totul. După cum văd în articol, mama copilului s-a luptat până dimineaţa cu febra copilului, ca să nu facă convulsii. Aşa că nu mai comentaţi aiurea!”
Preşedintele PSD, Constantin Conţac, a cerut prefectului Sorescu să-l suspende din funcţia de preşedinte al CJ pe democrat-liberalul Mihai Ţâbuleac, pe motiv că Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a admis contestaţia sa privind alegerea preşedintelui CJ, urmând ca instanţa de fond să rejudece dosarul. Numai că „Prefectul a judecat invers decât rabinul. N-a dat nimănui dreptate”, adică nu l-a suspendat pe Ţâbuleac şi nici n-a pus sub semnul întrebării legalitatea alegerii acestuia, aşteptând soluţia judecătorilor. Comentatorii s-au războit cu Conţac, bineînţeles că acei comentatori portocalii la culoarea politică. Lor le-a dat o replică „Ion”, probabil din tabăra social-democraţilor: „Conţac are foarte mare dreptate, scaunul pe care s-a suit Ţâbuleac este contestabil prin jocul folosit ca să ajungă la el, unul murdar, aţi uitat de înscenarea de la începutul campaniei când se voia să se lase impresia că, Conţac, cumpără voturi? Asta ca să se anticipeze eventual dacă cei care au făcut aceste manevre că vor fi prinşi la furat, să arate spre alţii cu degetul, aşa da furăciune pedelistă, oamenii sunt manipulaţi la greu şi dacă dorm şi nu-i interesează exact aşa vor face şi la parlamentare ca să-i scoată deputaţi pe Drăgus, Alexandru, Buhăianu şi alţi membri valoroşi ai partidului.”
Cert este că dacă judecătorii de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie au trimis dosarul spre rejudecare la instanţa de fond, înseamnă că ei au reţinut anumite aspecte care pun sub semnul întrebării legalitatea alegerii şi validării lui Ţâbuleac în funcţia de preşedinte al CJ. Iar indicaţiile ÎCJC sunt obligatorii pentru instanţa de fond. Va fi interesant de urmărit deznodământul acestui proces. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ziua Recoltei – sărbătorită la Truşeşti
Investim în calitatea serviciilor turistice
Ţurcanu nu se lasă călcat în picioare şi ripostează
Comercianţii aleg să vândă direct din maşini
ei evită să folosească Piaţa de gross
O investiţie ce va dezvolta semnificativ economia Dorohoiului
Declaraţia lui Alexandru nu se potriveşte cu realitatea din judeţ
Trofeele vânătoreşti au captat interesul botoşănenilor
Chiar dacă nu au drumuri bune, voronenii au măcar staţii
Exponatele numismaţilor botoşăneni au făcut impresie la Bacău
Băncile profită de criză ca să ne jefuiască
„Buldozerul” nu se va lăsa zdrobit
Ioan Rotundu
Horoscop
Rugă către avocat
Sarmalele lui Conţac
Recuperatori cu plata după
Gabriel Oprişanu - candidatul PNL la Senat, Colegiul Botoşani
Asistenţii medicali trag sforile pentru majorarea salariilor
Generalul Rusu vrea ca şcolile să fie păzite de profesionişti
el n-a spus directorilor de şcoli de unde vor avea bani să-i plătească
A murit în plină distracţie
Încă ne mor mulţi copii nou născuţi
Geanta luată drept bombă aparţinea unui avocat
Românul şi ţăranul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog