Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8534
De la 07 Ianuarie 2003
122868601

Comentariul comentariilor (CCXLII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 16 November 2008, 23:00
Pentru că data alegerilor parlamentare bate la uşa electoratului, liberalul Gheorghe Ciubotaru şi-a luat concediu şi s-a prezentat în colegiul în care candidează pentru un mandat de deputat. Debutul electoral şi l-a făcut într-un stil aparte, total diferit de cel al colegilor şi concurenţilor. „Gelu Străjeru” a organizat o conferinţă de presă atipică”, am încercat noi să găsim titlul care să reflecte întocmai atmosfera creată de Ciubotaru la prima sa conferinţă de presă. „UE” însă a perceput atipicul campaniei lui Ciubotaru ca un fel de băşcălie electorală: „Deci e clar că cineva îşi bate joc de dumnealui. Să fi fost iniţiativa sa de a începe o astfel de băşcălie faţă de propria-i persoană? Mi-e greu să cred. Dacă are sfătuitori e şi mai grav. Cine ar vota un personaj care apare pe un poster chicios de 3 metri cu emblema "Gelu Străjerul"? Poate sunt prea răutăcios şi ceea ce face dumnealui ţine de o strategie bine gândită.”
Modul în care Ciubotaru şi-a conceput campania pare atipic pentru noi, dar este vorba de un mod de abordare verificat în practică şi care a dat rezultate. Să ne amintim de campania lui Băsescu la primăria Bucureşti, care a lipit prin WC-urile Bucureştilor posterul cu ardeiul iute băgat în fund. Este un mod alegoric de abordare a campaniei electorale şi pare mult mai atractiv decât plictisitoarele postere – buletin lipite peste tot, pe care citim slogane tâmpe şi îndemnuri plictisitoare. V-aţi uitat la întrunirile electorale ale americanilor Obama sau McCain? Dacă v-aţi uitat aţi văzut o mare de steaguri şi tablouri, exact ca în vremurile trăite de noi pe la mitingurile comuniste. Ei copiază din propaganda comunistă şi mijloacele ei de manifestare, noi furăm din istoricul propagandei lor, ajunsă neinteresantă şi neatractivă pentru generaţia actuală.
Fără a ţine cont de faptul că atunci când a plecat din PNL către PLD şi apoi PDL n-a lăsat loc de „bună ziua!”, Mihai Ţâbuleac s-a dus la foştii săi colegi liberali, aflaţi acum pe post de miniştri în Guvern, să-l ajute cu bani la bugetul Consiliului Judeţean. Iar „La Guvern, Ţâbuleac s-a ales cu uşi trântite în nas”. Nici că se putea alt tratament. Foştii săi colegi de partid s-au purtat cu el cum a meritat. Din păcate, pentru lipsa de consecvenţă politică a lui Ţâbuleac, oalele sparte le plătim noi. „UE” a citit şi acest articol şi l-a comentat, zice cititorul, cu toată seriozitatea: „Ţâbuleac ne reprezintă pe la uşile miniştrilor? Ştiam că politica e o curvă, dar nu ştiam că e o curvă proastă (am încercat substratul prin aceste vorbe). Îmi cer scuze pt reacţie, dar când mă gândesc că minim jumate din cei ce ne conduc sunt de speţa lui Ţâbuleac mă resemnez. Acest comentariu nu a fost un pamflet, rog să fie luat ca atare.” În schimb, „Doru” a fost mult mai aspru şi neiertător: „Trebuia să se smiorcăie şi să plângă că-i sta bine aşa, a câştigat preşedinţia Consiliului. Parcă văd că s-a dus aşa de pe poziţia de "ales al judeţului" (între noi fie vorba, autoales) ca un papagal şi vorbea de sus de parcă Botoşaniul ar fi capitala ţării. Să găsească musiu soluţii, nu să tot meargă cu mâna întinsă şi otrăvită. Îl ştiu băieţii de a cui e şi cât de parşiv e...”
Ce-i drept, Mihai Ţâbuleac a câştigat preşedinţia CJ promiţând alegătorilor că va aduce bani europeni. Deşi a trecut aproape jumătate de an de la alegerea sa, în afară de faptul că şi-a angajat consilieri din rândul unor foşti mafioţi locali, n-a adus la Botoşani nici un eurocent. Iată şi reproşul faţă de nerespectarea promisiunii sale electorale: „Ţâbuleac a promis să aducă bani europeni, de ce se tot milogeşte pe la guvern? Musiu, ia adu matale banii europeni cu care ne-ai ameninţat, că dacă tot dai vina pe alţii, demonstrezi că nu ştii decât să plângi şi să te căini ca o babă.”
În lupta sa de apărare a spaţiilor verzi din oraşul Botoşani, Liviu Conţac a denunţat public fel de fel de decizii ilegale ale actualii administraţii a municipiului, decizii care au dus la desfiinţarea spaţiilor verzi. „Legea să fie lege şi pentru primar”, cere Liviu Conţac celor de la Mediu, care ar trebui să apere interesele cetăţenilor şi să sancţioneze abuzurile celor din primărie. „Jojo” ne explică de ce Mediul n-are nici o reacţie în această direcţie, deşi sunt norme europene care se cer respectate: „Maimuţoiul de Grindei de la Mediu este scula cu care PDL lucrează pentru anihilarea celor care nu dau dreptul ca să fie "bine". Un incompetent ca Grindei, beţivanul, nu are ce căuta în această funcţie, mai ales că are balastiera din care trăieşte foarte bine şi fără nicio o autorizaţie de Mediu că, deh, el e şeful. Halal PDL ce oameni aveţi, Grindei e perla coroanei”.
Gheorghe Ciubotaru a promis, că de va fi ales deputat, va face din „Drumul Târgu Frumos – Botoşani, prioritate pentru botoşăneni”. Comentatorul „Eu” nu dă doi bani pe intenţia sa: „Trecerea obiectivului în caietul de sarcini nu rezolvă problema. Ne vorbiţi ca la proşti. Aveţi senzaţia că nu ştiu toţi botoşănenii ce bătaie de joc este acest drum?! După ce faci un drum prin ţară şi te întorci acasă, te simţi ultimul om când intri în judeţ dinspre Iaşi. Înainte de cei care vin să-i caute pe aici pe Eminescu & co, gândiţi-vă că sunt bolnavi care trebuie să ajungă la Iaşi pentru a avea o şansă (la BT mor la sigur - am avut cazuri apropiate) sau oameni de afaceri care se întorc din drum. Fără supărare, nu ne mai vorbiţi pe un ton de parcă acum aţi descoperit dvs. cine ştie ce chestie şi aveţi şi rezolvarea ei, că nu e aşa.” În supărarea sa, pe deplin justificată, comentatorul trece peste lucruri esenţiale.
Şoseaua în cauză este una europeană şi se află în gestiunea Companiei Naţionale de Drumuri. Prefectura Botoşani n-a acţionat, prin Guvern, asupra acestei Companii pentru a include drumul în vreo formă de finanţare, deşi este singura instituţie din judeţ care are o astfel de competenţă. Nici cei zece parlamentari n-au făcut lobby pentru a se rezolva problema. Vreme de patru ani ei au venit la Botoşani cu avionul. Faptul că Ciubotaru şi-a propus, ca viitor parlamentar, să facă lobby guvernamental pentru modernizarea acestui drum nu-i nimic rău, zic eu. Poate unde n-au izbutit cei care au responsabilitatea, va izbuti el cu relaţiile sale personale. Încercarea greş nu are! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Nepricepuţii de la Termica au dormit toată vara şi sapă, acum, iarna
reportaj necenzurat
Pedeliştii vor să fie şi ei atipici precum Ciubotaru
se va vedea la vot cât de credibile sunt faptele lor
Oprişanu se dezice de Conţac
Se abţine de la campanie în memoria victimelor de la Petrila
I se par cam dure cuvintele mardeiaşi şi plângere penală
Şi pisicile beau bere!
Cinci plângeri penale împotriva asediatorilor sediului PD-L
Buhăianu să vină şi cu soluţii dacă e aşa priceput la sănătate
Periplu printre etniile botoşănene
Oprişanu lansează o provocare contracandidaţilor săi!
Schimbări esenţiale în opţiunile electoratului
Ioan Rotundu
Bogatul Bulă, modestul Bulaev!
Horoscop
Dialog scurt între Boc şi Băsescu
Este mentorul lui Voiculescu
Sunaţi-o, şi vă promite un viitor strălucit!
O investiţie care se anunţă a crea multe dificultăţi
La AJOFM pe de-o parte se fac angajări, de cealaltă numărul şomerilor se dublează
Spitalele să se priceapă la cheltuieli, că bani sunt!
Copil cu faţa sluţită din neglijenţa mamei
Românul şi zbenguiala
Mai mult adevăr, mai multă dreptate!
Anunţ Termica - sistare furnizare energie
Anunţ Termica - sistare furnizare energie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog