Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14046
De la 07 Ianuarie 2003
122899695

Comentariul comentariilor (CCXLVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 23 November 2008, 23:00
În conferinţa de presă de joi, săptămâna trecută, candidatul PSD la Camera Deputaţilor, Liviu Conţac, a dezvăluit că în municipiul Botoşani s-a dezvoltat „O afacere cu panouri publicitare amplasate pe spaţiul verde şi trotuare”, contrar prevederilor legilor de mediu şi cele ale urbanismului. „Este normal ca Jr. Conţac să vadă panourile de dimensiuni mult mai mari decât cele reale, pentru că el este obişnuit de la drumuri, unde 1km =900m. Dacă aşa a fost îndoctrinat, este logic să considere un panou de 3 m cât unul de 4” – a considerat un cititor să trateze fondul problemei, în încercarea de a deturna atenţia publică de la esenţa lucrurilor, ce scot la iveală numai un colţ al aisbergului mafiei ce-a cuprins Botoşanii.
Adevăraţii cititori nu s-au lăsat atraşi în cursa întinsă de primul comentator şi au cerut detalii asupra afacerii care s-a perfectat în spatele unor uşi bine închise, pentru a se proteja numele adevăraţilor beneficiari ai unui câştig ce se anunţă a fi extrem de consistent. „Curios” întreabă: „Dar de ce nu se dă numele patronului firmei care a închiriat locaţiile? Să se vadă că are legătură cu Diaconu. Oare mai filmează pe la nunti?” Că filmează sau nu, este dreptul lui Diaconu să decidă de unde poate câştiga un ban în plus, muncit şi în mod cinstit. Dar când râvneşte la un câştig pe căi necinstite şi prin înlăturarea concurenţei folosindu-se de mijloace şi relaţii politice, este obligaţia noastră, ca presă, să-l tragem de mânecă. O vom face când vom dispune de toate informaţiile necesare. Până atunci să mai consemnăm şi părerea lui „Capisco srl”, interesantă şi ea: „Este numele - interesant şi contractul de închiriere a punctului termic din Rotunda, unde îşi are sediul. Dar ei sunt încă mici copii - monopolul e al Boardmedia. Încercaţi o documentare şi aici, d-nule Rotundu, s-ar putea să aflaţi lucruri interesante.” Avem deja nişte informaţii, dar ca să le putem valorifica trebuie să aşteptăm ca un personaj cheie să revină din SUA, unde se află plecat în aceste zile.
Cu de la sine putere, fără a respecta măcar un cuvânt din legislaţia în domeniu, „Ţâbuleac a hotărât: firma MBB va asigura deszăpezirea”. Pe lângă MBB, acelaşi Ţâbuleac a mai alăturat şi Societatea de Drumuri şi Poduri SA Botoşani. N-am habar ce criterii a avut în vedere preşedintele Ţâbuleac când a decis ca aceste două societăţi să se ocupe de deszăpezire, dar ştiu câte ceva despre soliditatea financiară a acestora. Societatea MBB este patronată de Constantin Bidaşcă, membru de vază PDL, consilier municipal, sponsor important al lui Mihai Ţâbuleac în campania sa pentru preşedinţia CJ. Cu puţin timp în urmă angajaţii societăţii au protestat că nu şi-au primit salariile. Se pare că prin decizia sa, preşedintele Ţâbuleac a sărit în ajutorul firmei MBB, urmând ca prin banii primiţi de pe urma deszăpezirii să se redreseze financiar cât de cât. În ce priveşte Societatea de Drumuri şi Poduri SA, aceasta a fost o grea povară pentru Consiliul Judeţean Botoşani. A fost privatizată de mai multe ori, fără succes. Ultima privatizare s-a făcut în favoarea firmei TELIDA Vaslui. Se spune că patronii vasluieni fac parte din gaşca politică a PDL-ului, de unde şi decizia lui Ţâbuleac de a-i angaja pe vasluieni la deszăpezit drumurile botoşănenilor. N-am dovezi să argumentez această presupusă acuzaţie. Când le voi avea, le voi prezenta public.
Cert este că decizia lui Ţâbuleac a stârnit vii proteste publice. „Omu” l-acuză şi de păcate mai vechi: „Măi Ţâbulece, faci numai afaceri în nume personal şi pentru clientela ta politică. Tu în loc să veghezi ca toate firmele care au contracte cu unităţile CJ să facă treabă de calitate, indiferent de coloratura politică, te-ai dedat la aceleaşi josnicii ca la Vinacool. De aici o să ţi se tragă ţie multe, că pe mulţi ia-i pârât, dar tu ai uitat că vilele ţi le-ai făcut cu banii de la Vinalcool, de pe reparaţii.” Neiertător în acuzaţii s-a dovedit a fi şi „Nedumeritul”, care a ţinut să observe că „Ţâbuleac face pe faţă ilegalităţi, mânăreală cu fraţii Bidaşcă, patronii societăţii MMB care au susţinut la greu campania portocaliilor, iată de ce acesta a vrut să scape de directoarea de la DJ. Să poată să-şi mulţumească hienele portocalii şi creşte averea. Toţi cei din staff-ul PDL au numai interese de grup şi personale .Grav este că aceşti pdl-işti nu au nici un scrupule, cerându-ne să-i votăm să ne reprezinte, mizând pe naivitatea noastră. Ruşine, ar trebui să-i potolim, nevotându-i” Răsturnare spectaculoasă în desemnarea subprefectului. „Surpriză, noul subprefect nu este interimarul Mihai”, ci tânărul Paul Secrieru. Iar cititorii s-au bucurat că un tânăr a fost promovat într-o aşa funcţie importantă, adresându-i felicitări. Desigur, numirea sa are profunde conotaţii politice, dar important este faptul că Paul Secrieru face parte din tânăra generaţie formată în democraţie, că are o gândire progresistă, că are capacitatea profesională de a rezolva cu responsabilitate problemele ce-i intră în competenţa funcţiei deţinută. Dealtfel, în calitatea sa de fost director al Cabinetului prefectural din perioada prefectului Cristian Roman, a demonstrat că are aptitudinile necesare pentru a face faţă unor astfel de funcţii. Vorba lui „Vali”, şi a altora care au comentat la fel: „Un tânăr, un profesionist, un om care a muncit să ajungă aici şi care cred că merită cu adevărat ! La cât mai multe realizări frumoase din această postură pentru judeţul nostru ...Felicitări!” Să-i urăm baftă tânărului subprefect şi la mai mare în funcţie. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un bandit politic şi un director naiv?
Fonduri publice pentru separatism pe criterii etnice. Unde? În România...
Comuniştii de la Chişinău nu vor executa decizia CEDO cu privire la dubla cetăţenie
Nevastă ghinionistă
Horoscop
O ofertă atractivă
Ca şi candidat, se simte câştigător
Este "fierbinţeala" din ceafa lui Ţurcanu
O şasă lui, o şansă sănătăţii noastre!
Lovitură prin ricoşeu
Năstase şi cei trei iezi... cucuieţi
Românul şi trasul clapei
O dezbatere politică pe calibrul candidaţilor
promisiunile au curs fluviunu s-au dat garanţii că acestea vor deveni fapte
Oprişanu este, în fine, satisfăcut şi fericit
Pedeliştii plantează copaci, în speranţa că vor intra în graţiile alegătorilor
Vrea ca traseismul politic să devină sancţionator şi pentru parlamentari
Este interesat ca la Botoşani să fie un spital performant
I-a spart maşina altuia fiindcă nu a reuşit să îşi ia pensia
Deplânge faptul că Flutur s-a înconjurat de persoane dubioase
Un ieşean a vizitat cu scopuri nu prea ortodoxe o biserică din Botoşani
Nu mai vor slugă la bătrâni şi bolnavi prin ţările Europei
Farmaciile au fost lecuite de-a mai încasa bani de la diabetici
Deşi riscă să plătească un milion de euro, nu-şi face probleme
Comerţul cu jucării devine tot mai complicat
Sfârşitul de an vine însoţit de-o pleiadă de concedii medicale
Risipă şi nepăsare
Comunicat de presă
Risipă şi nepăsare
Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog