Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Sâmbătă: 18 Octombrie 2008

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6656 lei
1 USD = 3.8059 lei


Număr accesări
Astăzi:
9676
De la 07 Ianuarie 2003
57418027

Comentariul comentariilor (CCXVIII)

  • (Ioan Rotundu)
„Unde au dispărut banii alocaţi Protecţiei Copilului?” se întreabă toată lumea bună, începând de la conducerea Consiliului Judeţean Botoşani şi până la liderul de sindicat Marius Oroşanu. Numai Maria Bordaş, directorul economic din CJ tace. Iar tăcerea sa poate fi o confirmare la comentariul postat la acest articol şi formulat cu adresă directă: „Cine nu ştie că această Bordaş (de ce nu se pensionează oare?) mereu a amânat banii de la protecţia copilului pe trim. IV să poată lichida - între Crăciun şi Anul Nou - toate conturile bugetarilor coordonaţi de CJ prin transfer la Protecţia copilului şi... în pripă, prietenii doamnei de mai sus să facă facturi (fie şi false) cu fel de fel de materiale la preţuri ce depăşesc bunul simţ şi... la primirea banilor de către cel ce a întocmit factura fără să livreze nici un produs la copii... doamna să-şi primească acel comision negociat din totalul facturii. Toată lumea din CJ şi de aiurea ştie asta, dar nu este art. din Codul Muncii s-o înlocuiască pe această doamnă din funcţia pe care o are. Poate în legislatura asta!”
Actualul preşedinte al CJ, democrat-liberalul Mihai Ţâbuleac, în primele zile de la instalarea în funcţie a avut un duel cu Bordaş, motiv pentru care a declarat presei că o va schimba din funcţie. După care, acelaşi preşedinte Ţâbuleac n-a mai pomenit nimic de Bordaş şi de declaraţia făcută. Chiar aflată la vârsta de pensionare, Bordaş se simte în stare să-i reziste lui Ţâbuleac întregului său mandat de patru ani. Oare Ţâbuleac va fi în stare să-i reziste? După cum decurg lucrurile în prezent, cred că nu.
Aflăm că avem „Poliţişti care nu s-au lăsat mituiţi” şi i-au dat pe mâna legii pe bişniţarii cu ţigări aduse de peste graniţă, din Ucraina. „Dan” a ironizat situaţia: „Al dracului de cinstiţi mai sunt poliţiştii ăştia....ptiu...de deochi....” Nu, aceşti poliţişti nici pe departe n-au demonstrat cinste. Dacă ar fi fost aşa, n-am mai întâlni prin piaţa Botoşanilor bişniţari care-ţi scot ochii, băgându-ţi în faţă pachete de ţigări de contrabandă. „Cinstiţii” poliţişti sunt de fapt poliţişti corupţi, dar care au acţionat în numele grupării pe care o protejează. Ei au anihilat o reţea de contrabandişti care făcea concurenţă protejaţilor lor. Acesta pare a fi adevărul.
Preşedintele Băsescu s-a plictisit să tot mimeze o bună colaborate cu Guvernul Tăriceanu şi a revenit la stilul său obişnuit de preşedinte jucător. L-a trimis pe Tăriceanu şi miniştrii săi la plimbare din şedinţa CSAT, l-a porcăit şi acuzat de corupţie pe ministrul MIRA, Cristian David, l-a acuzat pe ministrul Finanţelor de incompetenţă iar pe parlamentari i-a acuzat de ipocrizie. Această din urmă acuză cred că a lansat-o din invidie, văzând că şi alţii pot fi ipocriţi mult mai naturali decât persoana sa. Toate aceste eveniment m-au mobilizat să scriu editorialul intitulat „Ipocrizie şi şantaj” comentat de „Analistul” cu mult discernământ politic: „Dacă Tăriceanu nu va majora salariile la cadrele didactice, va pierde votul acestora dar le va câştiga pe cele ale milioanelor de români care ar trebui să suporte această nedreaptă majorare. În ce-l priveşte pe Băsescu, ca orice om însemnat, răutatea din el răbufneşte când nu te aştepţi. Cert este că nimeni nu va vota cu PDL. Acest partid nu a fost creat pentru binele românilor, ci pentru al lui Băsescu şi al lor, celor din partid.”
Aplicând la modul concret mijloacele democratice care ne guvernează viaţa, elevii de liceu au pus bazele unui organism care să le apere libertăţile în raport cu pretenţiile de pedagogi de modă veche ale profesorilor. Aşa s-a ajuns că „Profesorii se uită chiorâş spre „Avocatul elevului”, cum şi-au intitulat liceenii noul organism menit să le asigure beneficiul libertăţilor democratice. Bineînţeles că demersul liceenilor a fost dezavuat de către unii comentatori, care sunt de fapt acele cadre didactice de modă veche, ce iubesc mai mult forţa de constrângere fizică şi de mişcare decât democraţia. „Inspector şcolar” a încercat să persifleze această iniţiativă: „Ideea este magnifică, este atât de mare că nu încape decât într-un cap pătrat. Propun înfiinţarea la nivel de ISJ a „Oficiului pentru protecţia infractorilor” şi celule de detenţie pentru profesori. De asemenea, pentru că tot s-au mărit salariile o cota de 10%, din leafa cadrelor din şcoli să fie utilizată pentru „Barul elevului” obligatoriu în orice unitate de ...să-i mai zicem învăţământ”
Ce să-i facem, majoritatea profesorilor s-au format în stilul pedagogic al rusului Macarenko. Nu pot deveni peste noapte pedagogi cu gândirea progresistă a colegilor din Occident. Iată o altă dovadă că răposatul Silviu Brucan a greşit când a dat românilor termenul de 20 de ani pentru a se lepăda de mentalitatea gândirii comuniste. Profesorii consideră că li se cuvine pe drept majorarea salariilor cu 50%, pentru că ei sunt segmentul social care asigură intelectualitatea viitoare a ţării, asigură progresul. Care progres, care intelectualitate?! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
În loc de credite ieftine, băncile ne pregătesc puşcăria
UE ne cheamă la ordin, pentru că parlamentarii n-au chef de lucru
Traian Băsescu pledează din nou pentru apropierea Basarabiei de UE
Inaugurarea primului cimitir de onoare romanesc
reconstruit de către ONCE la Cernăuţi
Preşedintele Ungariei va comemora Revoluţia Maghiară ... în România
în pofida faptului că evenimentul istoric n-are nimic comun cu spaţiul transilvănean
Se cere stoparea privatizării Poştei Române şi a Regiei Sării
Întrebări bizare la admiterea la Oxford si Cambridge
Horoscop
Dezamăgirea Pamelei
Gabriel Oprişanu - viitor senator de Botoşani
Pe cine mai scoate Vadim la produs
Românul şi… tot românul
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Pentru că se pricepe, viceprimarul Alexa se ocupă şi de memoria personalităţilor
Oroşanu s-a ţinut de cuvânt. Peste 200 de salariaţi l-au însoţit în faţa CJ
Drumul spre Senat trece prin cuşca câinilor şi terenurile de joacă
Ţurcanu şi Câmpanu se consideră deja parlamentari în viitoarea legislaţie
Voronenii mai au de aşteptat. Autorităţile n-au găsit o variantă de drum ocolitor
Cei de la Mediu sunt mai fioroşi decât criza economică
ei ameninţă să închidă o parte dintre unităţile spitaliceşti şi de producţie alimentară
Se apropie manifestările dedicate inaugurării Sălii Polivalente
Ţiprigan mobilizează oştirea didactică pentru lupta grevistă
CAS zice că a primi bani suficienţi, dar când să-i împartă… n-ajung
Nemţii caută botoşăneni slugă la stăpân
Un epidemiolog la conducerea ASP
Chioşcurile de la poarta Spitalului judeţean au soarta pecetluită
Prefectul Sorescu se comportă ca un Ghiţă
aprecierea vine din partea primarului Cătălin Flutur
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!