Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10090
De la 07 Ianuarie 2003
122582029

Comentariul comentariilor (CCXXV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 26 October 2008, 23:00
În primele luni de la numirea ca ministrul sănătăţii, privindu-l, l-am considerat pe Eugen Nicolaescu ca fiind un om bolnav psihic. Deducţia am făcut-o pe baza privirii sale, sticloasă, de om lovit de dambla. Apoi, văzându-l angajat în lupa cu distribuitorii de medicamente, cu mafia ce s-a format pe seama banilor Casei Naţionale de Asigurări, am zis că privirea sa este de om inteligent, care ştie ce vrea şi că am greşit când l-am considerat om damblagit. Numai că în aceste zile iar am fost nevoit să-mi reconsider percepţia faţă de persoana sa şi să revin la prima impresie: cea de om nebun.
Pentru că numai un om nebun poate decide ca bolnavii aflaţi la ultima lor suflare să nu mai fie trataţi şi să fie lăsaţi să moară. Şi-a motivat decizia pe seama faptului că supunerea lor unui tratament intensiv, care este foarte costisitor, nu se justifică financiar. Altfel spus, în opinia sa de om cu mintea hai-hui primează banul şi nu viaţa omului. „Bolnavi condamnaţi la moarte” ne-am intitulat noi sumbra ştire venită din mediul medical. „Asigurat” compară: „Aceasta se numeşte genocidul lui Nicolaescu şi a clicii lui de nemernici, nu ce a făcut Ceauşecu. Halal ţară! Aşa ne trebuie dacă s-a votat alinta DA, acum suferim, în timp ce ei îşi dau salarii şi pensii în nesimţire. Mai votaţi cetăţeni portocalii, galbenii şi UDMR, că vom ajunge să fim alungaţi din propria ţară.” Hitler l-a avut ideolog pe Goebbels, Tăriceanu îl are pe Nicolaescu. Ca şi Goebbles şi Nicolaescu îşi consiliază stăpânul cum să împartă poporul în rasă superioară, privilegiată, şi rasă inferioară, destinată preoţilor şi groparilor. Culmea, şi Hitler, şi Tăriceanu o fac cu o luciditate ce te îngrozeşte şi înspăimântă de moarte.
Lupta electorală se încinge. De o parte familia Conţac, de cealaltă mafia care doreşte să devină stăpână pe banul public La conferinţa de presă de joi, social democraţii, prin vocea familiei Conţac, au declarat că „Două minţi încâlcite încurcă problemele judeţului”, făcând referire directă la preşedintele Ţâbuleac şi vicepreşedintele liberat Florin Ţurcanu. Comentatorii, ahtiaţi după astfel de subiecte, au lovit şi-n unii şi-n ceilalţi. „Sergiu” i-a terfelit pe Conţaci: „Cum poţi fi atât de demagog şi să spui că alţii au minţi încâlcite, când tu ai o societate care se cheamă Autotransporturi şi ai numai maşini de mare tonaj . Maşinile alea pe care le ai nu strică drumurile? O minte încâlcită o sa ai tu când o să dai iar cu subsemnatul la DNA .Pur si simplu clanul Conţac nu a înţeles că nu se mai poate fura din bani publici.” Acuzaţia că familia Conţac a furat din banul public n-a fost demonstrată nici de DNA-ul. A încasat bani pentru lucrările prestate.
Problema care se pune, este dacă licitaţiile câştigate au fost legal organizate. Sunt patroni care încasează mult mai mulţi bani din bugetul public, dar pentru că nu se numesc Conţac, nu-i bagă nimeni în seamă. Şi culmea, acei patroni lucrează prost calitativ, dar s-au pus la adăpost sub o cupolă politică ce şi-a făcut un brand de a menţine o atmosferă de scandal, arătând spre alţii, fără a permite să se privească şi în ograda lor. Pe undeva, bine fac, pentru că partide cu prestigiu nu-s în stare să le demaşte interesul ce-l urmăresc. Poate că „Cetăţean” a intuit bine momentul: „Cine conduce consiliul judeţean, Ţâbuleac sau Ţurcanu? Cred că Ţurcanu, deci pe alesul judeţului scrie incompetenţă.”
Profit de context şi atrag atenţia celor care s-au transformat în comentatori de profesie, făcând reclamă politică unui candidat sau altui, unui partid sau altul, prin postare de comentarii, că dacă vor continua le vom face public IP-ul calculatorului şi le vom bloca accesul printr-o barieră electronică.
Nu-s un fan Băsescu, dar acolo unde acţionează în interesul ţării îl apreciez. Mi-a plăcut modul în care a contracarat vizita privată a preşedintelui Ungariei în zona Ardealului, pentru a susţine autonomia administrativă a Ţinutului Secuiesc. Motiv pentru care i-am dedicat editorialul „O iniţiativă prezidenţială de aplaudat” M-am bucurat să aflu că sunt mulţi români care gândesc în sensul celor scrise de mine. „Cetăţean” este unul dintre ei: „Locul acestor şovinişti de unguri este după gratii, aşa cum spune articolul, dar de ce toate guvernele acceptă partidul UDMR pe criterii etnice şi de ce preşedintele, parlamentul, procuratura şi justiţia nu îşi fac treaba. Toate instituţiile statului sunt în disoluţie. Dacă nu vom alunga haitele de unguri vom avea un KOSOVO.” Că toate partidele ajunse la guvernare au ţinut aproape şi UDMR-ul, este tactica cea mai potrivită. Duşmanul îi urmăreşti îndeaproape, nu-l laşi să-şi facă de cap.
Se conturează ideea că actualul „Consiliul Local Botoşani se îndreaptă încet, dar sigur, spre desfiinţare”. Iar dizolvarea lui stă în puterea prefectului Sorescu. Nu cred că se va ajunge până aici, mai ales că după alegerile parlamentare altul va fi prefectul judeţului. Dar există toate premisele ca următorul prefect să ducă la bun sfârşit ce-a început actualul. Aşa că, atenţie şi grijă mare, domnilor actuali consilieri municipali! „Ion” le dă un sfat: „Dacă sunt incompetenţi şi nu respectă legea duc-se acasă. Aceşti consilieri în frunte cu primarul sunt mai presus de lege? Daca Legea 573/ 2003 (Codul Fiscal) prevede majorări de maxim 20%, atunci să o respectăm, căci în aceste condiţii hai şi noi cetăţenii să nu mai plătim impozitele şi taxele şi să vedem ce va mai face primarul şi gaşca lui?” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Conţac spune pilde, Dănuţă le desluşeşte
(Cârcotaşul)
Forţele malefice l-au dominat şi de această dată
Ioan Rotundu
Jurnaliştii din România nu îşi doresc cu adevărat schimbarea în politică
Stop violentei în şcoli: elev ucis în bătaie de un coleg
Bancpost s-a declarat învinsă de consumatori şi a ANULAT majorările de comisioane
O mică eroare de exprimare
Horoscop
PSD-ul îşi instruieşte armata de activişti pentru a prelua puterea
Se consideră un candidat redutabil
Maradonel din PDL
Mulţime de politicieni pe metru pătrat la inaugurarea Sălii Polivalente
Oprişanu bravează pe seama mamei
Acuzat că încasează bani publici fără să-şi facă treaba
Politicienii botoşăneni, în frunte cu şeful judeţului, i-au uscat în bătaie pe ziarişti
Gata cu furturile în spitale!
Incendiu la Spitalul Judeţean Botoşani
Oprişanu susţine ca spitalele cu bani la teşcherea să poată accesa împrumuturi bancare
O bătrână din Botoşani a ars de vie
Doliu la PD-L Botoşani
Ostafie dă târcoale PD-L-ului
Oprişanu vrea să igienizeze oraşul de „mizeriile” electorale
Lupte viscerale pentru putere la "Eminescu"
Amenzi şcolare
Foi de dafin cu viermi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog