Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22440
De la 07 Ianuarie 2003
122908089

Comentariul comentariilor CI

  • (Ioan Rotundu)
  • 18 June 2009, 23:00
Dumitru Codreanu, preşedintele PRM, a constatat că societatea „Apa Grup Botoşani continuă să-şi facă de cap” şi aceasta în detrimentul cetăţeanului beneficiar de serviciile sale. E limpede că declaraţia a fost făcută în scop populist, dar ea cuprinde fapte adevărate. Ce n-a spus preşedintele PRM-ului este faptul că la dezastrul societăţii Apa Grup a contribuit şi partidul său, prin acei consilieri judeţeni pe care i-a avut, de-a lungul timpului, reprezentanţi în forurile de conducere ale acesteia.
În ce-i priveşte pe botoşăneni, plini de năduf faţă de serviciile proaste prestate de societate, s-au răzbunat şi ei comentând. „Gagiu” a ajuns la următoarea concluzie: „Cu conducerea asta niciodată nu va merge treaba la APA GRUP. Trebuie schimbaţi toţi şefii în frunte cu DIRECTORUL. Acolo este o MAFIE de sus până jos.”
Un alt comentator, „Marcel”, are propria sa părere: „Pot mări preţul la apă şi cu 200%, nu se va întâmpla nimic bun pentru consumatori. Vor creşte nişte salarii pe la Apa Grup, se vor mânări nişte bani iar după un an se va veni iar cu o mărire de preţ şi tot aşa până se va deştepta şi poporul ăsta de adormiţi.” Să-l băgăm în seamă şi pe „Topor”, pentru că şi el a intuit cam ce viitor va avea societatea: „La Apa se repetă reţeta cu falimentarea IAS-urilor, pe care încet şi cu talent managerial le vedem acum în proprietatea foştilor directori comunişti deveniţi politicieni capitalişti. Asta se cheamă privatizare la români şi prevăd că vom cumpăra apa de la un privat numit întreprinzător. Capitalism românesc. Părerea mea.” Aşa este, comentatorul are perfectă dreptate. Societatea Apa Grup este „preparată” pentru privatizare. Nişte ieşeni, băieţi deştepţi şi cu bani, au pus ochii pe Apa de la Botoşani, ce pentru ei va fi un izvor de prosperitate iar pentru botoşăneni încă o cale prin care vor fi jecmăniţi.
Liderii de sindicat din Învăţământ au anunţat că „Profesorii nu vor să facă muncă patriotică la corectarea tezelor”. Adică vor să fie plătiţi. Numai că ministerul Educaţiei nu are banii necesari, iar Guvernul Boc încă nu s-a hotărât pe unde să-i caute. „Un profesor” ne-a explicat: „Eu cred că adevăratul motiv al dezinteresului pentru corectare la bac vine de la perspectiva corectării numai pe banii alocaţi pentru aşa ceva. Toată lumea ştie cu cât se plătea punctul la bac în anii precedenţi şi cum elevi slabi se întorceau de la bac mult mai buni decât cei ce au muncit 4 ani pe parcursul liceului. Trebuia să se termine şi această minciună....şi doamna Macovei va primi aprecierile profesorilor decenţi, a elevilor valoroşi împreună cu părinţii acestora, dacă va duce la bun sfârşit ceea ce şi-a propus.” În fiecare an, când vine perioada examenelor, încep şi luptele dintre liderii de sindicat din învăţământ şi Guvern, via ministerul Educaţiei. Nu pot înţelege de ce nu se stabileşte o formulă de plată definitivă, valabilă mulţi ani înainte. Numai că primează interesul politic şi mai puţin cel al elevilor şi părinţilor. Aşa-i pe la noi!
Actualul primar al comunei Frumuşica a întocmit un proiect pentru care speră să primească finanţare. „2,5 milioane euro pentru schimbarea la faţă a comunei Frumuşica” este suma pe care primarul speră s-o obţină pe seama proiectului întocmit şi cu care să umanizeze condiţiile de viaţă ale cetăţenilor. „Ţăranul” a perceput altfel strădania primarului: „În timp ce hoţii îşi fac de cap prin sate şi comună, spărgând şi furând de la coteţe până la poştă, edilii comunei "ne iau faţa" cu proiecte care de care mai pompoase, care dau bine la ureche, dar care sunt şanse să ajungă reale la Sf Aşteaptă” Ca să obţii, trebuie să încerci, să te străduieşti. Când ai proiecte, ai şi şansa de a obţine finanţarea. Când n-ai nimic, rămâi tot cu nimic. Iar când faci ceva bun pentru comunitate, se vor găsi doi, trei care să te înjure de ce-ai făcut. Este şi cazul de faţă!
De pe blogul lui Constantin Conţac noi am preluat comentariul intitulat „Când nu eşti cinstit, corect, devii şi laş şi trădător”. Nu l-am preluat la voia întâmplării. Participând la o licitaţie organizată de Consiliul Judeţean Suceava, firma lui Conţac a fost declarată necâştigătare, deşi avea întrunite toate condiţiile să câştige. Numai că firma lui Conţac fiind de la Botoşani, sucevenii, mai patrioţi, au considerat ca lucrarea licitată să fie executată de o firmă din judeţul lor, pentru ca tot câştigul să rămână la ei şi nu să plece în alte judeţe. În schimb, la Botoşani, lucrările finanţate din bugetul judeţean sunt câştigate de firme precum ALDP Iaşi sau ARCADA Galaţi, firmele noastre fiind sorite falimentului.
Însă din ura faţă de averea lui Conţac, unii comentatori au subjugat interesul judeţului nevoilor lor de răzbunare. Iar „Primar” crede că: „Este drept că lucrările nu pot fi executate de câştigătorii licitaţiilor din cauza contestaţiilor. Toata vara şi toamna se dezbat contestaţii şi în decembrie vine aprobare de liber la lucru. Când şi cum să mai faci construcţii? Este un drept al celor care contestă, e clar, dar se abuzează de acest drept, din ...invidie şi că să tărăgăneze şi să compromită lucrarea. Asta e realitatea, restul... e CANCAN” Vina aparţine guvernului, care a adoptat o procedură complicată de soluţionare a contestaţiilor. Să dea o formulă mai simplă şi mai rapidă de soluţionare a contestaţiilor şi totul va fi O.K. Însă, tocmai guvernul blochează soluţionarea rapidă, şi nu întâmplător. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Surpriză pentru toată lumea bună din Şcoala nr. 17 Botoşani
directorul Vasile Asimincesei a fost schimbat din funcţie
Tabăra „Codrii de Aramă” îşi va redeschide porţile
Medicii de familie s-au plictisit de situaţiile statistice
Bolnavii HIV lăsaţi fără tratament
Francmasoneria - mai actuală ca niciodată
Infrastructura judeţului Botoşani modernizată prin fonduri europene
Ceartă în familie şi autoturism distrus….
Autorităţile fac eforturi să atragă fondurile europene
Poliţiştii au anihilat şi băgat după gratii un grup de spărgători de maşini
Străzii botezate cu denumiri lungi şi greu de reţinut
Tânăr înecat chiar sub ochii fratelui
Autorităţile vor să scape judeţul de „beleaua” de SC Apa Grup
Cupa Pot Black la snooker
Horoscop
Răspunsul Mariei
Bani pentru proiecte de tineret
Comunicat de presă
Indicatorii sintetici ai economiei judeţului Botoşani la 30 aprilie 2009
Vinde o piesă vieneză de lux
"Alo? Moldova? Voteaza schimbarea!"
Lupu şi Roşca, figuri false într-un joc adevărat
Procuratura comunistă de la Chişinău încearcă intimidarea lui Dorin Chirtoacă
Şpaga pentru medic, oficializată în Botoşani chiar de procurori
medicul Carmen Oprişanu a luat şpagă la naştere 400 leideşi a luat şpagă, naşterea a fost lăsată pe seama unei asistente şi a femeii de serviciula naştere, copilului i s-a fracturat claviculaprocurorii au considerat că fapta medicului nu este penală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog