Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8750
De la 07 Ianuarie 2003
122868817

Comentariul comentariilor (CLVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 28 July 2008, 23:00
Supărat că nu-i valorificat la întregul său potenţial de muncă şi la nivelul experienţei acumulată în administraţie „Conţac pregăteşte debarcarea lui Ţâbuleac” din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. Unele tente ale scandalului dintre preşedintele Ţâbuleac şi cei doi vicepreşedinţi îmi aminteşte de acei copii de grădiniţă, gata să se încaiere ca şi cocoşii, dar care mai întâi se ameninţă cu voinicia fratelui de acasă. Conţac îşi face curaj cu procesul intentat şi aflat pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care a contestat alegerile la funcţia de preşedinte CJ, punându-şi mari speranţe în anularea acestora. Ţâbuleac, odată ce-a depus jurământul de credinţă în conformitate cu cerinţa legii, se consideră preşedinte bătut în cuie pentru un mandat de patru ani.
Aşadar, cei doi cocoşi se laudă fiecare cu puterea fratelui de acasă, în cazul de faţă a legii, pregătindu-se să-şi înfigă ghearele unul în trupul celuilalt. Dacă judeţul ar avea un stăpân, adică un prefect „cu sânge în instalaţie”, i-ar fi apucat pe cei doi de câte-o aripă şi i-ar fi înmuiat de mai multe ori în apele repezi ale Prutului, până le-ar fi trecut ambâţurile politice şi s-ar fi apucat de treabă. Ne lipseşte acel prefect. Cam aşa gândeşte şi „Ciorovăială”, care le îi somează: „Nu mai terminaţi o dată cu ciorovăiala şi să vă apucaţi de treabă, sa vedeţi de grija judeţului? Ca sunt atâtea de făcut, care nu merg bine. Dacă nu vă potoliţi, ar trebui să vă scoată pe toţi trei din funcţie şi să vă zvârle afară şi să aducă oameni vrednici şi cuminţi, care să nu se certe. Când o să înţelegeţi că neînţelegerile voastre nu sunt bine văzute de oameni şi vă scad pe toţi în ochii lor, indiferent cine crede că are dreptate.” Justă judecată făcută celor doi, numai că, ajunşi la o anumită vârstă, cei doi se comportă copilăreşte, cum am arătat mai sus.
Spărgând gheaţa, cum se spune prin popor, liberalii au făcut publică lista cu candidaţii la alegerile parlamentare din toamnă. Luând act de faptul că „Liberalii şi-au stabilit în colegii candidaţii la parlamentare”, cititorii s-au pronunţat, fiecare după cunoştinţele sale politice şi simpatiile faţă de un partid sau altul. „Tuţu” s-a exprimat lapidar, dar fără argumente: „Cine dracul îi votează pe ăştia? Hahahaha!” I-a răspuns un „Revoltat” cu constatarea că „Se găsesc destui prosti care să-i voteze, pentru că nu-i cunosc!” Comentatorul „Alegător” a ajuns la concluzia că „P.S.D. pierde mult din cauza Alianţei cu P.N.L.”
Nu s-ar crede. În alegerile locale această alianţă a funcţionat favorabil celor două partide, iar la constituirea consiliului judeţean rezultatele votului acestei alianţe au fost cât se poate de benefice, de vreme ce au ocupat ambele funcţii de vicepreşedinte, în dauna PD-L. Şi la parlamentare se anunţă un trend remarcabil. Sondajele indică o acceptare din partea electoratului a unei astfel de alianţe. Dezgustaţi de comportamentul politic al preşedintelui Băsescu şi al liderilor PD-L, românii vor vota, în număr mare, o alianţă PNL – PSD. Dealtfel, chiar dacă cele două partide n-o recunosc deschis, alianţa a început să funcţioneze din momentul în care preşedintele Băsescu a dorit capul premierului Tăriceanu. Cum credeţi că a rezistat Tăriceanu în funcţia de premier? Cu sprijinul PSD-ului, lucru ştiu de toţi românii. Mai sunt şi alţi factori politici favorabili acestei alianţe. Nu-i locul să-i evaluăm aici.
Cu jumătate de gură, Guvernul Tăriceanu anunţă că „Vom primi bani pentru medicamentele cumpărate”, în condiţiile în care suntem internaţi în spital, iar la farmacia spitalului nu se găsesc acele medicamente. Îmi vine greu să cred că o astfel de prevedere legală va fi respectată. În primul rând ea a fost luată fără ca cei de la Casa Naţională de Sănătate să fie obligaţi să aloce bani pentru a se acoperi sumele ce se vor restitui. Lipsesc şi normele de aplicare, iar Ministerul Sănătăţii are rezerve că se va putea realiza aceste operaţiuni, în fond normale şi corecte. Iată şi o aluzie plină de ironie: „Dar primesc înapoi şi banii pe care i-au dat doctorilor ca plocoane? Sau să îndrăznească să nu mai dea nimic?” Şi doctorii au mână de popă, şi ei se călăuzesc după zicala „mortul de la groapă nu se mai întoarce”.
Reportajul „Întâmplări în drum spre Pensiunea „La Moldoveanu” a căzut cu tronc multor cititori. Aflată în Alaska, unde codrii verzi de brazi sunt albi, medicul stomatolog botoşănean Mariana Apetroaie a fost cuprinsă de nostalgia foşnetului codrilor româneşti şi a comentat cu mult dor de ţară şi adâncă stare emoţională: „Minunat articol! A fost o plăcere să citesc acest articol şi l-am tradus şi prietenilor mei. D-le Rotundu, aveţi talent literar şi sper să scrieţi cât mai multe articolele de acest gen. Citind articolul, m-am simţit ca făcând parte din poveste şi am rămas cu dorinţa să vizitez acele locuri. Felicitări!” Mulţumesc pentru încurajare. Sâmbăta voi publica partea a doua a reportajului. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Diaspora română din Spania şi Italia se revoltă
”Trădarea” ca interes naţional
Kievul vrea să introducă studiul în ucraineană în şcolile româneşti
Cleopatra Stratan, cinci recorduri mondiale la doar cinci ani
Program Tele'M Botoşani marţi, 29 iulie
O blondă deşteaptă
Horoscop
Vi se oferă şansa vieţii. Profitaţi din plin de ea!
De la praznic la spital
Barajul de la Stânca Costeşti în pericol
Mănăstirea Cozancea nu a putut fi evaluată din cauza inundaţiilor
Piedone trimite miercuri ajutoare la sinistraţii botoşăneni
Ţâbuleac vrea ca strategia de dezvoltare a judeţului să fie gata în octombrie
Tabără pentru sinistraţii botoşăneni
Preşedintele CJ se simte luat peste picior de doi tupeişti
Centrul Vechi al municipiului va fi iluminat arhitectural
Apa potabilă nu mai este… potabilă
Ce şanse au cei şase liberali să ajungă deputaţi?
Ioan Rotundu
Puhoaiele se retrag, autorităţile la fel, rămân nenorociţii
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog