Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11366
De la 07 Ianuarie 2003
122871433

Comentariul comentariilor (CLXIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 7 August 2008, 23:00
Dacă în trecuta emisiune a lui Virgil Ianţu copiii spuneau lucruri trăsnite, în actuala legislatură 2008 – 2012 vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu ia decizii trăsnite. El vrea „Camere video la Protecţia Copilului”. Dorinţa sa a fost aspru sancţionată de către comentatori. „Radu” consideră iniţiativa vicelui „Alţi bani din taxe şi impozite tocaţi aiurea. Puneţi administratori fără carnet de partid şi cu frică de Dumnezeu.” Mai aflăm, graţie comentatoarei „Mariana”, şi ce consecinţe se pot ivi în urma instalării acestor camere: „Salariaţii de la „Prietenia” tot vor mânca sâmburi şi vor bea cafele, pe când fetele vor distruge grădinile oamenilor şi le vor fura rufele de pe sârmă. Vor găsi alte locuri ce nu vor fi supravegheate de camere video.”
Cu multă revoltă a comentat „Passpartout”, care consideră decizia una ce încalcă dreptul la intimitate al copiilor: „Ţurcanu ăsta îi tembel rău. Cum să pui camere de luat vederi în dormitoarele copiilor. Se încalcă dreptul la intimitate. Doar dacă Ţurcanu îi pedofil şi vrea să vadă filmul cum se dezbracă fetiţele. Cei din conducerea Protecţiei Copilului de ce tac? Sau acceptă încălcarea legii pentru că şi ei o încalcă la greu, furând din banii copiilor.” Nici eu nu cred că instalarea camerelor de luat vederi va stopa furturile din unităţile sociale unde sunt întreţinuţi copiii sau persoanele învârstă asistate social. Dacă vicele Ţurcanu doreşte din toată inima să-i ajute pa aceşti copii şi bătrâni oropsiţi ai sorţii, atunci să facă controale inopinate prin unităţile sociale la ore când personalul nu se aşteaptă la aşa ceva. Iar pe cei găsiţi „în ofsaid” să-i trimită acasă definitiv. Apoi, să dispună un control financiar, dar nu formată din consilieri judeţeni liberali sau democraţi-social. Comisii formate din consilieri judeţeni au mai controlat Protecţia Copilului, dar nu s-a constata nici una din gravele deficienţe ştiute pentru că totul s-a derulat prin prisma politicului. Mai apreciez prezenţa de spirit politic a preşedintelui Ţâbuleac care i-a încredinţat lui Ţurcanu această direcţie, cu multe şi grave probleme.
Preşedintele „Ţâbuleac vrea bani pentru asfaltarea drumului naţional Rădăuţi Prut-Ştefăneşti”. Este un demers binevenit şi trebuie salutat. Numai că acest drum se află în administrarea Regionalei de Drumuri Naţionale Iaşi şi-i va fi greu preşedintelui Ţâbuleac să obţină de la Regională includerea în planul de investiţii şi asfaltarea drumului Miorcani – Liveni. Dacă făcea acest demers când încă era senator liberal galben la culoare şi când avea deschisă uşa la ministrul Transporturilor, poate că avea mai mult succes. Acum îi mult mai greu. Cei de la Regională n-au mişcat nici un deget să repare drumul naţional Botoşani – Stânca, în punctul Dealul Mare, unde s-a prăbuşit încă din vara anului trecut, deşi întreaga responsabilitate asupra celor petrecute în acest punct le revine integral. N-o vor face nici pentru acest drum!
„Electoru” a comentat: „Da Ţâbuleac vrea multe, oare cui vrea să dea lucrarea şi cât ia comisionul? Ăsta-i mort după bani şi falimente din care să-şi tragă partea leului, mai lăsaţi-ne cu intenţiile lui roz care de fapt sug din banul nostru, poate Achiţei consilierul face proiectul şi de acolo un comision.” Comentatorul este într-o gravă eroare. Ca preşedinte al CJ, Ţâbuleac poate doar insista ca administratorul drumului să cuprindă în programul său de modernizare şi această porţiune. În ce priveşte gestionarea lucrării, totul este sub controlul şi competenţa Regionalei Iaşi, instituţie asupra căreia Ţâbuleac n-are nici o putere. Nici măcar să intre în biroul directorului, dacă acesta nu vrea să-l primească.
Mai grav este că „Sute de miliarde de lei băgate în pământ… fără folos” şi mă refer aici la drumurile naţionale aflate pe raza judeţului Botoşani şi care sunt administrate de aceiaşi Regională de Drumuri Naţionale Iaşi. În modernizarea acestor drumuri, de vreo cinci ani încoace, s-au băgat peste o mie de miliarde lei vechi. Din aceşti bani s-a furat la greu, în dauna calităţii lucrărilor. Acum drumurile „modernizate” se prăbuşesc unul după altul, fără ca vreo autoritate din subordinea ministerului Transporturilor să fi manifestat vreun interes de a găsi vinovaţii. Dar nici vreo instituţie botoşăneană, cum ar fi Prefectura, n-a ţipat către Bucureşti, pentru a trimite vreo comisie la faţa locului, care să constate gravitatea faptelor şi vinovăţia persoanelor. Întâlnim o indiferenţă greu de imaginat şi de explicat.
Mulţi cititori m-au felicitat pentru tema adusă în dezbatere publică, dar aceste aprecieri n-au rezolvat şi nu vor rezolva fondul problemei. „Felicitări, domnule Rotundu, sunteţi singurul ziar local care mai spune câte ceva legat de adevăr. Da, drumurile astea le-au furat Ţâbuleac cu Roman et compania, nimeni nu plăteşte nimic, din contra sunt promovaţi pe la Bucureşti sau devin preşedinţi, ne ducem de râpă cu aşa incompetenţi şi hoţi la drumul mare” Nu Ţâbuleac şi Roman sunt răspunzători pentru cele petrecute, pentru că ei n-au avut şi nu au competenţe asupra investiţiilor legate de drumurile naţionale. Însă vina lor este că n-au luat poziţie faţă de ilegalităţile petrecute şi n-au cerut declanşarea unor anchete care să stabilească vinovăţii. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Nu cădeţi în capcana întăririi leului şi nu vă grăbiţi să luaţi credite în euro!
Ce fac românii când ajung la New York ?
îşi pun numere de înmatriculare ”P… Mea”
Poliţia română îşi bate joc de banii contribuabililor români
Deschiderea oficiala a noii biserici româneşti din Atlanta
România, cea mai mare creştere a comerţului cu amănuntul din UE
Iredentiştii maghiari vor ca "Transilvania să fie din nou ceea ce a fost"
Extremiştii maghiari continuă provocările cu panourile cu “Ţinutul Secuiesc”
Încă o găselniţă a imperialismului rus: Uniunea Europei de Est
Îşi doreşte o primărie modernă şi servicii care să funcţioneze ca ceasul
Spitalul de Urgenţă Floreasca, locul unde pacienţii sunt arşi cu apă clocotită
Program Tele'M Botoşani vineri, 9 august
Evreul… tot evreu rămâne
Horoscop
Ţâbuleac şi cu Ţurcanu s-au clănţănit din nou… pe banii publici
Când şefii judeţului se ceartă, ţapul ispăşitor devine şoferul
Sinistraţii din Rădăuţi Prut vor fi totuşi strămutaţi
Festivalul Mierii la Albeşti
Autorităţile au în vedere întocmirea unei hărţi a inundaţiilor
Comisia de Disciplină s-a spălat pe mâini
1.000.000 lei de la Guvern pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor
Ţuică extrasă prin acoperiş
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog