Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18998
De la 07 Ianuarie 2003
122904647

Comentariul comentariilor (CLXIV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 8 August 2008, 23:00
Preşedintele Băsescu a coborât din elicopter, la Baranca cea inundată de apele Prutului, hohotind după cum îi este prostul obicei. N-a considerat să renunţe la hohotul său nici când a intrat în dialog cu sinistraţii. „Preşedintele Băsescu umilit de-o sinistrată… pentru hohotit” a fost concluzia la care a ajuns presa aflată de faţă, pentru că, în rest, vizita preşedintelui n-a schimbat cu nimic cursul vieţii pe care sinistraţii îl duc de la inundaţii încoace. La rândul său, „Anonimus” a constatat: „De unde rezultă că cetăţeanul „simplu” nu şi-a pierdut bunul simţ, lucru pe care l-au uitat „cei de sus” Mai clarvăzător, un alt comentator a considerat că „Este momentul ca Băsesecu să-şi dea seama că nu ne mai poate păcăli. Este un impostor care a ocupat scaunul timp de patru ani degeaba şi a adus numai deservicii nouă şi ROMÂNIEI.” Este perfect adevărat ce gândeşte acest comentator, dar ca să putem schimba ceva trebuie ca acest aspect să fie conştientizat de majoritatea românilor. Numai aşa o să ne putem alege un preşedinte care să ne facă cinste în lume, să fie respectat de către ceilalţi şefi de state şi să nu se înhăiteze cu cei nostalgicii după fascism, cum este Berlusconi.
Interesaţi de posibilităţile de a investi pe meleagurile botoşănene „Nemţii au pus preţ pe forţa vântului din zona Flămânzi”. Dar, căci există şi un dar, vor avea de trecut proba de foc a birocraţiei care domină instituţiile româneşti de stat. Dealtfel „Ueeu” a şi sesizat acest aspect: „Ştiu ei ce ştiu cu faza de avize şi autorizări la noi. Eu sper să se realizeze şi sătenii, să nu dea iama prin ele, ca pe la Bucecea parcă, pentru că neamţul e neamţ, dacă nu e seriozitate din partea noastră o să ne lase ca până acum să ne uitam ca vaca la „eoliana" nouă.” La eoliana din Bucecea există o problemă de ordin tehnic. Trebuie înlocuită o piesă care nu se găseşte în România. Eoliana de aici fiind una privată, proprietarul nu prea are în pungă banii necesari să procure acea piesă, despre care am înţeles că-i foarte scumpă.
Multă dezbatere s-a creat pe seama editorialului „Născut sub zodia scandalului”, un editorial prin care n-am făcut altceva decât să aduc în actualitate aspecte legate de personalitatea politicianului Mihai Ţâbuleac, aspecte despre care am scris în mai multe rânduri. „Americanu”, ce pare a fi un cititor cu multe lacune asupra celor publicate pe site-ul Jurnalului a comentat: „O curiozitate nevinovată: de ce nu aţi scris un aşa articol şi când era perioada de campanie pt alegerea primarului? Acum ce folos îşi are acest articol?! În afară de a umple pagina...” Despre tensiunile dintre Ţâbuleac şi Flutur am scris şi în campania electorală a alegerilor locale. I-am avertizat pe alegători că desemnarea lui Ţâbuleac la candidatura preşedinţiei CJ nu-i o alegere fericită pentru PDL. Am atenţionat clasa politică locală că accederea lui Ţâbuleac la preşedinţia CJ va fi o reeditare a scandalurilor dintre Conţac şi prefectul Roman. Probabil că acest comentator n-a citit acele articole, dar o poate face de acum înainte, ele fiind încă pe site, la arhivă.
Am revenit cu acest editorial dintr-un motiv extrem de clar: preşedintele Ţâbuleac, de când a preluat funcţia, o ţine tot într-un scandal, ceea ce confirmă afirmaţiile mele anterioare. Apoi, ştiu de la unii lideri din PDL că Ţibuleac nu mai are cu Flutur aceiaşi colaborare pe care a avut-o până a deveni preşedintele CJ. L-am avertizat pe Flutur că o colaborare a sa cu Ţâbuleac nu va exista, pentru că sunt caractere diferite, iar gândirea şi scopurile lor politice nu se intersectează în nici un punct esenţial, care să conducă la vreo realizare deosebită în interesul botoşănenilor. Îmi menţin opinia că, în afară de o atmosferă de scandal, între preşedintele Ţâbuleac şi cei doi vicepreşedinţi, între Ţâbuleac şi Flutur nu va exista nimic altceva. Vorba unui alt comentator, „Accept”, care a înţeles foarte bine situaţia de faţă: „Da, Flutur nu se mai înţelege cu Ţâbu şi acesta-i abia începutul. O să vă iasă pe ochi modul în care aţi votat.”
Sala polivalentă, despre care s-a tot vorbit în campania electorală, n-a fost inaugurată, cum ni s-a promit. Primarul Flutur a anunţat „Un nou termen pentru inaugurarea Sălii Polivalente”, termen pe care sperăm să-l respecte. Cu aluzie, „Romică” îi aminteşte primarului: „Cătăline, ai uitat ce ai promis imediat după numirea în funcţie?” Politicienii promit multe şi fac puţine. Să nu uităm că Flutur, pe lângă a fi primar, este şi preşedintele PDL. Adică este şi politician. Pe săptămâna viitoare. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă
milioane de euro pentru judeţul Botoşani
Cârlanul dolofan şi proţapul buclucaş
(Lucullus)
Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani
Noutăţile contractului colectiv de munca în construcţii în Italia
Sprijin pentru proiectele noi ale Bisericii Sfânta Maria din Atlanta
Apel în numele celor care apără frontierele limbii române
Românii din Italia strâng semnături pentru modificarea legii votului uninominal
Patriarhia Moscovei intre ignoranta si perfidie imperiala (III)
Program Tele'M Botoşani
Logică de poliţist
Horoscop
Guvernul i-a exclus de la ajutoarele europene chiar pe cei neajutoraţi
Oraşul de sub Meseş şi vestigiile de la Porolissum (II)
Ioan Rotundu
Bătrânii dintr-o comună, terorizaţi de Poliţia Rurală
Conţac dovedeşte că ştie să facă treabă... ca la carte
Pedeliştilor li se va sonda imaginea
Poliţiştii botoşăneni sunt alături de persoanele sinistrate
PSD angajează avocat pentru pensionarii de pe fosta platformă industrială
Parlamentarii botoşăneni ajută sinistraţii
Proiectare gratuită pentru construcţia a 20 de case la Baranca
Un bătrân şi-a omorât nevasta de 66 ani, după care s-a aruncat în fântână
Un italian şi-a ameninţat fosta iubită că îi dă foc la casa din România
Studiu geofizic pentru construirea fântâni în zonele calamitate
Patronii botoşăneni privaţi de credite cu dobândă subvenţionată
„Va ieşi ceva frumos şi trainic în Centrul Vechi”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog