Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8743
De la 07 Ianuarie 2003
123142483
pnl

Comentariul comentariilor (CLXLVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 21 September 2008, 23:00
Pentru că a contestat majorarea taxei de salubrizare şi a preţului gigacaloriei „Liviu Conţac este ameninţat cu DNA şi Curtea de Conturi”. Cel puţin aşa a declarat presei, iar cei care l-au ameninţat, susţine el, ar fi membri de vază PDL, respectiv Costin Volin, consilier local – director adj. la Teatrul Eminescu, deputatul PDL Radu Drăguş şi directorul general de la Termica Ion Diaconu, consilier local, dar care deţine şi funcţie importantă în partid. Ecourile unei astfel de declaraţie n-au lipsit.
„Ueeu” nu numai că-l susţine pe Liviu Conţac în demersurile sale, dar îl şi încurajează pe mai departe: „Ce-i corect e corect, nu te lăsa intimidat dl. Conţac. Cea mai josnică formă de presiune este ameninţarea cu partidul în spate (altfel nu văd ,,curajul" celor ce ameninţă). Dacă ameninţarea ar fi fost făcută cu argumente, calcule corecte, programe de urmărire a costurilor şi de reducere a lor ca urmare a investiţiilor (program de recuperare a investiţiilor, unde e cazul) aş fi fost de partea susţinătorilor Termicii, dar aşa nu. Termica a susţinut un preţ mic pt populaţie atât cât a funcţionat Cauciucul pe care l-a şi îngropat tot prin preţul exorbitant al giga, după 1998 s-a mai agăţat de subvenţiile de la stat, numărul de abonaţi nemulţumiţi de serviciile prestate a scăzut dramatic , lefurile salariaţilor au fost menţinute la niveluri printre cele mai mari (alături de Electrica) şi ar putea continua cei ce lucrează acolo şi au acces la informaţii. Cert e că ponderea salariilor în costurile Termicii, nu ştiu, nu am date dar cred că se apropie de 30-40% din total costuri, (normal 15%).”
Ponderea salariilor în total costuri reprezintă 50%. Plătim la greu pentru salariile celor de la Termica. Zilnic mă urc în tramvai din staţia Stadion. În zonă, aproape de sediul Filialei Banca Transilvania, se află un bufet mizerabil, etichetat de către cei din cartier „La Zoiosu”. De câte ori trec prin dreptul geamurilor, n-a fost zi lăsată de la Dumnezeu să nu văd lucrători cu salopete inscripţionate „Termica” pe spate, stând la băut bere în plin program.
”Alt Ueeu” a venit cu precizările: „Ai vrea să ştii cât reprezintă salariile? Stai pe scaun să nu cazi din picioare! Ponderea salariilor din total reprezintă aproape 50%. Aşa că ce vă miraţi de felul cum procedează, mai nou, Diaconu (vezi ameninţările către Liviu Conţac). Are dreptate L. Conţac. Drăguş ce-a făcut pentru acest municipiu? A păpat bani la greu, pe unde a trecut. Aşa şi acum. Toţi, cei din PD-L profită de pe urma Termicii. Nu numai trepăduşii din municipiu, dar foarte multe plocoane din banii Termica, pardon din banii populaţiei până la urmă, pleacă spre centru - adică la politicienii din vârf - Bucureşti. Ruşine! Şi noi o să stăm în frig pe banii noştri.”
Drăguş e un politician isteţ. Nu-şi va depune candidatura la Parlament pe vreo unul din cele două colegii pe Botoşani. Ştie şi el şi noi de ce. Va candida în Colegiul Flămânzi, unde apucăturile sale din trecut nu prea cunoscute. Doar dacă le va aduce în actualitate adversarii săi. Că de la Termica pleacă bani la PDL Bucureşti sau spre politicienii locali ai acestui partid, cred că este o afirmaţie pripită. Nu-i nimeni atât de tembel încât să procedeze astfel, pentru că s-ar afla repede. În schimb, se fituiesc banii pe alte mofturi, cum ar fi fondul de protocol. În anul 2007 s-au cheltuit la protocol 143 milioane lei vechi. Trai nineacă!
Cei din PDL „Încep pregătirile pentru alegerile parlamentare”, dacă nu cumva, pe la spate, vor reuşi să se revină la votul pe liste de partid, pentru că, alături de PRM, au mari probleme cu votul uninominal. „Eu” s-a lăsat păcălit odată, aşa cum m-am lăsat şi eu, dar nu mai vrea să fie tras pe sfoară şi a doua oară: „Am văzut la Tv candidaţii PDL: Buhăianu, Humelnicu şi "piesa de rezistenţă", unul Ionescu, care a ieşit din ghena istoriei! Cred că pe 30 noiembrie o să voteze George Bush pe aceşti şmecheri de Botoşani! Am votat PDL acum 2 luni, regret şi promit că nu se va mai întâmpla! E valabil şi pentru ai mei [familie + prieteni + subalterni] şi suntem destul de mulţi!” Referitor la avocatul Dan Humelnicu, pot spune că este alt caracter de politician şi merită să-i acordăm atenţie la vot. Mă voi explica într-un alt context de ce.
Gheorghe Marcu, candidatul PSD la Senat pe Colegiul Botoşani dă „Ultimul avertisment pentru managerul de la Apa Grup”, care nu i-au pus la dispoziţie bilanţul societăţii. „Cetăţean” îl calmează: „Parcă termenul legal în care trebuie să primească răspunsul e de 30 de zile... Nu are răbdare d-l Marcu? Îl presează alegerile?”
Mă surprinde modul în care acţionează social-democratul Marcu. Ca economist ce este, ar trebui să ştie că bilanţul celor de la Apa Grup este public pe site-ul Ministerului Finanţelor, dar îl poate procura şi de la Direcţia Finanţelor Botoşani, fără să se roage de cei de la Apa Grup. Uneori, în viaţă, alegem căile complicate şi birocratice în a rezolva problemele, în loc să simplificăm lucrurile. Face parte din firea noastră de români. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi ziua de azi
Iniţiere în actul sexual
Liberalii susţin că se fură din materialele guvernamentale
la Baranca, situaţia este cu totul alta
Medicii stomatologi îşi vor putea cumpăra cabinetele
Fanfara de la Vorona a cântat la Zilele Capitalei
Peremiştii au pus de-o răzmeriţă împotriva lui Vadim
„Expo zoo 2008” la Vorona
Preşedintele Ţâbuleac stă cu ochii pe fondurile europene
Lucrările de investiţii vor trece sub lupa specialiştilor CJ
Pedeliştilor li s-a făcut milă de copiii abuzaţi
ei vor pedepse mai mari pentru asistenţii maternali
Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 21 septembrie
Politicieni de soi... dansând tango
De ce divorţează Mihaela Rădulescu?!
Băsescu, cel mai iubit dintre pământeni… la Baranca
(Ioan Rotundu)
Oamenii lui Patriciu prezenţi, ieri, la Baranca
Drogaţii cu medicamente
Angajaţii ASP se vor rostui cu câte 30.000 RON fiecare
banii îi vor primi de la stat
De prezenţa gândacilor în spital, vinovaţi sunt pacienţii
cel puţin acesta este verdictul dat de ASP
Meteosensibilii au probleme de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog