Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10126
De la 07 Ianuarie 2003
122582065

Comentariul comentariilor (CLXXXIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 12 September 2008, 23:00
După ce a ameninţat Inspectoratul Şcolar Judeţean că în loc să se prezinte la deschiderea anului şcolar, cadrele didactice vor intra în grevă, „Ţiprigan nu mai vrea grevă”. Chiar dacă lidera de sindicat a renunţat, pe moment, la greva anunţată, „Observator” n-a iertat-o şi a ţinut să-i atragă atenţia asupra unor aspecte deloc de neglijat:
„Vreau să-i atrag atenţia d-nei Ţipirigan, că nu poate, nici ea şi nici altcineva să pună lacăte pe uşile şcolilor, întrucât şcolile sunt şi ale noastre. Când o să aibă dumneaei şcoala proprie, poate să o deschidă, să o închidă când va dori şi să dea salarii de 10.000 EURO fiecărui cadru didactic şi câte cadouri doreşte. Îi recomand să mai mediteze la următoarele: 1) salariile celor din învăţământ (la care se adaugă diversele sporuri care dublează suma) sunt între 1000 şi 2500 RON net pentru cca.70 ore pe lună şi cca. 4 luni vacanţă, 2) aceste salarii provin din banii contribuabililor, 3) majoritatea contribuabililor muncesc aprox.250 ore pe lună pentru 450-500 RON net şi 21 zile de concediu de odihnă, fragmentat în multe etape, 4) nici unul dintre aceşti salariaţi nu primesc plocoane de început de an, de sfârşit de an, de Anul Nou, de Ziua femeii, de ziua de naştere, de stimulare a notării, de meditaţii (pt. care nu dă nimeni impozit), 5) o invit pe d-na Ţipirigan să mediteze puţin la aceste aspecte. Succes!”
Un „Părinte”, citind acest comentariu, a sărit în sus de bucurie: „Mai clar decât atâta, nici că se mai putea - bravo pt Observatorul.” Într-adevăr, un comentariu extrem de sintetic şi clar în exprimare. Cu atât mai mult trebuie apreciat autorul, cu cât a comentat fără a recurge la insulte şi invective, cum se întâmplă în mod frecvent. Este un comentariu de atitudine civică ce trebuie luat ca exemplu şi de către ceilalţi comentatori, dacă vrem să construim o societate civilizată şi unită în acelaşi timp.
Florin Ţurcanu este politicianul care a descoperit că a fi în atenţia publică, în ochii şi pe buzele cititorilor, înseamnă a exista ca om politic. El aplică cu sfinţenie acel principiu consacrat în politică „scrie despre mine ce vrei, dar scrie”. Prof. Mircea Dănuţă a ajuns şi el la concluzia că „un politician despre care nu se mai vorbeşte, nu mai este politician” Aşa că, Ţurcanu ştie să menţină ochii presei asupra sa, iar prin acest mijloc de informare să ajungă în atenţia publică.
Profitând de faptul că Ţâbuleac, la plecarea în concediu, i-a încredinţat prerogativele de preşedinte al CJ, „Ţurcanu vrea capul celor de la Apa Grup”. Adică vrea să schimbe conducerea societăţii, pentru rezultatele dezastruoase obţinute în activitatea de producţie. Intenţia lui Ţurcanu a fost aplaudată de unii, privită cu multă suspiciune de alţii pe motive politice şi condamnată, ce-i drept, de foarte puţini dintre cei care au luat cunoştinţă de această intenţie.
„Corns S.” este unul dintre cei care au aplaudat: „Demult trebuia destituit şeful de la Apa Grup, o gaură neagră la bugetul local. Cea mai scumpă apă din ţară, cu Prutul sub nas, şi cele mai slabe servicii. Ţurcanu trebuie să schimbe la Apa Grup toată conducerea, pentru că sfidează cetăţeanul (vezi recenta "revizie" ). Să pună un om competent!!!” Miroase a ceva politic, vrea să ne spună „Başchirul” în comentariul său: „Ţurcanu nu ne vrea binele. El vrea să pună la Apa Grup omul său de la PNL Atenţie, mare atenţie la acest pârlac de Suliţa!”
Pe avocatul celor de la Apa Grup o face şi autorul acestui comentariu: „De unde până unde un neisprăvit ca Ţurcanu să se amestece în treburi de specialişti? E limpede că doar asta vrea, un post pentru un client politic, să nu ne îmbătăm cu apă rece! La asta îl duce mintea, dacă tot s-au pus şefii pe linie politică, nici el nu e interesat de apa noastră, fiţi serioşi! Vai de viaţa noastră cu aşa şefi!” Ca să schimbi conducerea unei instituţii sau societăţi subordonată administraţiei publice locale nu trebuie să fii specialist în acel domeniu de activitate. Este suficient să ai înţelepciunea de a vedea că activitatea acelor instituţii sau societăţi este proastă şi că cei care o gestionează sunt incompetenţi. Legile în Parlament nu le fac juriştii, le fac politicienii. Juriştii asigură partea tehnică, redactarea în spiritul celor hotărâte de politicieni. Dacă Ţurcanu va avea puterea legală să-i schimbe pe cei de la Apa Grup, juriştii CJ-ului vor fi cei care vor întocmi formele şi nu Ţurcanu. El doar va lua decizia.
Ne vedem săptămâna viitoare. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Teoria păcălelii şi vânzătorii de iluzii
Ministerul a trimis o unguroaică la inaugurarea scolii româneşti din Ungaria
Europarlamentarul PSD Titus Corlatean huiduit la Barcelona
Oraşul Flămânzi menţionat, nejustificat, ca loc al unei crime oribile
EON GAZ îşi terorizează clienţii
În loc să le trimită facturile, îi deconectează abuziv
Fiscul are ordin să restituie taxa auto şi în mod forţat
Gata cu gânditul, altfel devii obez
Program Tele'M Botoşani
Horoscop
Replica românului l-a lăsat pe francez fără… replică
Urgent şi avantajos, negociază şi mai lasă
Piţurcă, antrenorul lui Stolojan
Şi Pietonalul Unirii îşi aşteaptă rândul la reabilitare
Protecţia Copilului între una caldă, alta rece!
Medicii americani şi-au luat „La revedere!”
Băutura l-a costat viaţa
Botoşănenii nu prea se înghesuie să-şi deschidă o afacere
Învăţătură cu... plată
Instanţa de judecată, sperietoarea pentru agenţii economici
Parcul „Mihai Eminescu” aproape de finiş
Este nevoie de o lege a pacientului
Apa Grup se opune ştergerii datoriilor rău platnici
Materiale de construcţii şi nutreţuri degradate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog