Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24863
De la 07 Ianuarie 2003
122884930

Comentariul comentariilor (CXLII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 22 June 2008, 23:00
Prin editorialul „Patru ani vor avea uşa închisă” am încercat să transmit un mesaj mediului politic botoşănean despre ce anume se poate întâmpla în activitatea preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac. Este ştiut faptul că în legislatura ce tocmai a trecut, activitatea preşedintelui CJ Constantin Conţac a fost mult umbrită de scandalurile dintre acesta şi fostul prefect Cristian Roman. Iar de suferit, a avut activitatea întregului judeţ. Există riscul ca această atmosferă tensionată să se mai menţină patru ani, adică şi în actuala legislatură. Şi aceasta pentru că politicienii fac jocuri diferite, prin care se şicanează reciproc.
„Asta este” şi-a expus o părere: „Mi se pare că acest articol, din păcate, scoate în evidenţă neputinţa şi incapabilitatea aleşilor noştri. Dacă cele scrise se vor adeveri, şi se pare că acest lucru se va întâmpla, încă o data se adevereşte faptul că, clasa politică din judeţul nostru este mediocră. Domnul Ţâbuleac ar trebui să-şi consume energia în mod constructiv şi nu destructiv, să nu uite că a fost ales de o mare parte de oameni din tot judeţul şi să caute să renunţe la orgoliul propriu în favoarea noastră, a electoratului care l-am votat sau nu, să demonstreze celor care nu l-au votat că merită funcţia şi să sprijine toate comunităţile din judeţ, indiferent de culoarea politică. Părerea mea!” Orgoliile politice sunt mai puternice ca preocuparea pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă judeţul. Sunt convins că de la prima şedinţă de lucru, partidele, prin consilierii judeţeni, îşi vor bloca prin vot iniţiativele promovate prin proiectele de hotărâri.
Scandalul de la Grădiniţa nr. 22 din Botoşani are şi un deznodământ. „S-a făcut dreptate… în deja cunoscutul stil comunist”, în sensul că tot angajaţii care au reclamat au fost sancţionaţi prin a li se scădea calificativul profesional, iar sindicatul n-a mai fost invitat să participe la ancheta derulată la această unitate educativă, deşi era normal ca liderul de sindicat să fi făcut parte din comisia de anchetă. Iată că „Eu” ne dă şi un exemplu: „Unei colege, care era formator naţional, care a format educatoare, directori şi chiar inspectori i s-a dat calificativul SATISFACATOR de către inspectoarea Filipescu, care nici nu cunoaşte această modalitate de învăţământ. Colegei i s-a făcut rău când a auzit, mai ales că procedural ea nu a semnat nici o fişă de inspecţie. De ce se continuă şi de ce este susţinută directoarea?”
Pentru că toţi cei care continuă să fosăie prin IŞJ Botoşani au o origine comună: educaţi şi formaţi profesional în comunism. Iar comunismul, în a putea controla conştiinţele umane, a inventat cea mai teribilă armă: discreditarea publică prin umilirea în faţa colegilor de muncă, prin distrugerea personalităţii, prin umbrirea şi minimalizarea meritelor profesionale. Manipularea conştiinţelor este o altă metodă comunistă de a controla personalul angajat, de a-l dirija spre un scop dinainte stabilit. Nici bine nu s-a făcut dimineaţa, că de la IŞJ Botoşani s-a şi postat comentariul semnat de „Educatoarea 22”, prin care s-a căutat a se minimaliza cauzele scandalului izbucnit la grădiniţă şi de a dirija atenţia cititorilor spre Ţiprigan, de parcă aceasta ar fi anchetat cazul şi ar fi acoperit comportamentul inadecvat al directorului instituţiei faţă de angajaţi: „Suntem sătule de aroganţa doamnei Ţiprigan, care ne târăşte în scandal, doar ca să-şi justifice activitatea plătită cu bani grei din lefurile noastre. Ce face doamna cu miliardele strânse de la noi? Nu o întrebă nimeni!” Recitiţi acest text. Este dovada gândirii în spiritul educaţiei comuniste, care, după 18 ani de democraţie, domină conştiinţa profesională a inspectorilor din IŞJ.
Un anume „Gogu”, angajat la societatea Goldana, s-a băgat în seamă, probabil având vreun interes prin IŞJ: „Aceasta "ziaristă' Ungureanu nu respectă nici cele mai elementare norme în prezentarea informaţiilor. Ziar de mahala!” Că autorul comentariului nu ştie cu ce se mănâncă ziaristica, este clar. Nu-mi este clar cum de la o societate privată angajaţii au timp de navigat pe Internet în timpul programului. Îl sfătuiesc pe patron să-şi pună angajaţii la treabă. Până nu ne vom interesa noi mai îndeaproape despre afacerile care le învârte Goldana. Că avem veşti nu tocmai încântătoare la adresa societăţii.
Primarul Flutur ne-a anunţat că „Amatorii de raliuri din Botoşani au dat de belea”. În loc să se bucure de măsura luată, „Alegătorul” a răstălmăcit într-un alt mod decizia primarului: „Păi de acuma domn Primar... cum se mai poate trage câte ceva de prin bugetul primăriei? Simplu, făcându-se investiţii prin oraş.... sunt sigur că costul unei asemenea investiţie e mult peste cel real.. Dacă tot vreţi să faceţi cu adevărat pt botoşăneni...........aţi strânge mai întâi câinii de pe străzi.... le asfaltăm ca lumea că sunt pline de gropi, mai înfrumuseţăm câte ceva ţi apoi se justifică investiţia cu camerele de luat vederi. Ştiţi cum sună investiţia asta pt mine............exact cum ţi-ai lua un obiect electronic şi tu nu ai acasă nici măcar curent electric.”
Se vede de la o poştă că acest comentator este unul dintre cei care au fost umiliţi în alegeri de către Flutur, încă din turul I. Probabil că-şi mai linge rănile orgoliului, iar orbit de succesul lui Flutur nici nu mai raţionează că imputaţiile sale sunt demult timp fapte ale primarului cu care a convins electoratul botoşănean să-l aleagă din turul I, pentru a nu se mai pierde timpul cu nişte contracandidaţi făcătură politică de doi bani sau deveniţi rataţi inconştienţi că timpul lor a trecut.
Ca mulţi botoşăneni de bună credinţă, consider măsura primarului binevenită şi sper ca raliurile auto de noapte să dispară iar liniştea să-şi reintre în drepturile sale. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Blonda şi pompele funebre
Batalul lui Ghiorghiţă behăie la loc de cinste
(Lucullus)
Program Tele'M Botoşani luni, 23 iunie
Cătălin Măruţa, pe urmele unor infractori periculoşi
O vară întreagă de premii cu … Pro Cinema la rece!
Urgent şi ieftin, că-i la ananghie!
Vitezomanul Cristian a provocat o nenorocire
Subvenţia agricolă la hectar ajunge greu în buzunarul ţăranilor
Distrugere masivă de muniţie
Lista cu elevii olimpici premiaţi de PD-L
Dărăbănenii s-au îngălbenit de tot
PNL n-a respectat înţelegerea politică cu PSD
"Rapsozii Botoşanilor" vor cânta pentru Ziua Internaţională a Ucrainei
Grupurile sanitare aduc pagubă SC Urban Serv
Tabăra „Codrii de Aramă” îşi deschide porţile pentru prima serie de copii
Pentru început, nevoi fiziologice gratuite, după care… pe bani
Olimpicii botoşăneni au fost premiaţi
Multe necunoscute în privinţa candidaţilor la parlamentare
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog