Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25335
De la 07 Ianuarie 2003
122885402

Comentariul comentariilor (CXXV)

  • (Ioan Rotundu)
  • 29 May 2008, 23:00
Vestea că „Ministrul Nicolaescu vine iar la Botoşani”, după ce mai întâi a trimis tomograful care a intrat în dotarea Spitalului judeţean Botoşani, a fost interpretată politic. „Recunoscător”, referitor la tomograf, a fost de părere că „Dacă l-a adus, trebuie felicitat, iar cu votul mai vedem.” Revoltat, „PNL” a interpretat altfel gestul ministrului: „Ce vot să le dăm? A adus acest tomograf din banii de campanie ( au avut cam mulţi şi toţi din comisioane), sau din banii lor? Demersuri s-au făcut de mult şi toţi banii sunt din banii noştri. Nu mai prostiţi lumea, mai gândim şi noi...”
Fără a avea habar ce se comentează pe seama sa, ministrul a venit la Botoşani, s-a simţit excelent şi a plecat plin de optimism. Noi am putut scrie că „Ministrul Nicolaescu a fost generos în laude”, dar comentatorul „Lucid” s-a cătrănit rău că ministrul i-a lăudat pe cei din conducerea Sănătăţii botoşănene, fără a vedea şi părţile negative: „Chiar nu ai văzut tot : cu banii veniţi se puteau face multe alte lucruri mult mai utile, se putea de ex termina tot blocul operator.....nu ai văzut şpaga de la licitaţii, nu ai văzut casa lui Oprişan, nu ai văzut încadrările făcute pe criterii politice....sau poate le ştii....” N-a văzut pentru că nu i le-a arătat nimeni. Şi, apoi, cine ar fi avut interes să i le arate?!
Modul în care „Lucid” a crezut de cuviinţă să comenteze l-a incitat pe un alt cititor, care a intervenit cu următorul text: „Stimabile, comentariul matale ar fi potrivit ptr. 2001-2005, cand ptr. spitalul sus-menţionat nu s-a mişcat un deget! Cum de nu ai ţipat atunci "nu aţi văzut vila lui..." [construită în afara Botoşaniului]? Şi dacă guvernarea trandafirie şi-a bătut joc de reţeaua sanitară din Bt. [deturnarea bugetului sănătăţii, închiderea unor spitale din judeţ, etc], acum că s-au alocat fonduri, rămânerea în urmă nu poate fi recuperată ţac-pac! Apropo, pe dl. Conţac de ce nu îl afurisiţi pe aici, câţi bani a alocat ptr. spital? Sau sunteţi de aceeaşi culoare cu dumnealui? Da, vor fi continuate şi restul lucrărilor, ministrul a anunţat ieri noi alocări de fonduri. Întrebarea este, după decembrie 2008, ce se va întâmpla? Numai mama Omida poate şti...” După alegerile parlamentare din toamnă PNL-ul va fi trimis să prindă coadă la DNA, iar cei puşi în funcţie de guvernarea Tăriceanu îşi vor lua sub braţ „mapa profesională” şi se vor duce de unde au venit. Asta în condiţia fericită că nu vor fi invitaţi să ia loc pe un scaun la DNA.
La Dângeni, o femeie care n-a locuit niciodată pe acele meleaguri, deşi decedată, a fost împroprietărită cu 6,5 ha teren. După şase ani de la împroprietărire şi deces s-a găsit şi o nepoată moştenitoare. Nepoată care, în numai o oră, la notariatul soţilor Agachi, a obţinut certificatul de moştenire şi în acelaşi timp a donat moştenirea unei persoane despre care nu se cunoaşte mai nimic. Mai mult, deşi femeia împroprietărită era putredă, ea apare ca semnatara unui act de schimb de teren cu Parohia Dângeni. Cazul a fost reclamat penal, dar „Subcomisarul Cazacu crede în învierea morţilor”, adică a considerat schimbul de teren legal efectuat şi a declarat negru pe alb că primarul, secretarul şi o funcţionară de la Primăria Dângeni, sub egida cărora s-au petrecut toate aceste fapte mirositoare a penal de la mare distanţă, sunt persoane publice onorabile şi care merită tot respectul nostru.
„Catani” a asimilat cazul dezvăluit cu „Nu vi se pare că seamănă cu cazul păşunii de la Zăiceşti, când fostul primar şi fostul prefect au pus umărul în acelaşi mod şi la acelaşi notariat Tatarciuc - cel cu mag. din piaţă şi rest. lipit de BIG - a cumpărat 40 ha teren care era în prop. statului (ADS)? Vezi arhivă ziar şi art.. D-nul Rotundu - sf. martie - aprilie 2005” Ce pot spune este că asupra acestui caz vom reveni după ce se vor încheia alegerile locale. Se merită să aflăm cine sunt persoanele implicate şi de ce subcomisarul Cazacu n-a aprofundat cercetarea penală sub toate aspectele sesizate şi s-a comportat ca un începător în materie de cercetare penală. Mai atrag atenţia celor de la Primăria Dângeni că sunt plătiţi să lucreze în interesul comunităţii şi nu să stea de pază la calculator pentru a posta comentarii la comentarii.
Spre final de campanie electorală avem şi un scandal iscat pe seama acelor „Preoţi care slujesc politica în loc de religie”. Iar cel care a clamat acest gest popesc este preşedintele Consiliului judeţean Botoşani, Constantin Conţac. Cam târziu a aflat preşedintele Conţac ce preocupări au unii preoţi. Noi scriem de ani de zile că implicarea preoţilor în politică este total incompatibil cu statutul lor social de părinte spiritual al comunităţii. Dreptate are comentatorul ce-a postat: „Popilor le place să îşi bage coada acolo unde miroase a putere şi a bani. Politica nu face excepţie. La fel cum, în trecut, unii dintre ei nu au ezitat să dea cu turnatul la securitate. Vezi exemplul popii securist Grigore Diaconu, cel care azi stoarce de bani elevii la "seminarul srl". Desigur, nimeni nu vede nimic anormal aici.” Mai nou preoţii şi-au exprimat dorinţa de a se organiza într-un sindicat. Patronul lor, ca şi al nostru, fiind Dumnezeu, stau şi mă întreb ce revendicări îi vor înainta şi dacă au cumva de gând să facă greva foamei la Poarta Raiului?! Mare-i grădina Domnului şi cam multe sutane prin ea! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Orgoliu de proaspăt angajat
Un ultim apel ţărănist
Ofertă giurgiuveană
Program Tele'M Botoşani vineri, 30 mai
Doriţi să-l măriţi? Ei vă oferă soluţia
Caricaturi politice - "Blaturi"
Caricaturi politice - "Apocalipsa"
Caricaturi politice - "Pe centură"
Zestrea politică adunată de partide
Ioan Rotundu
Ţurcanu a declanşat vendeta politică cu Primăria Botoşani
vrerea lui este una pur politică, susţine viceprimarul Ghiorghiţă
Un aparat medical costisitor stă pe post de decor
La Mavromati, heparina nu-i o problemă
ADI - un factor important în accesarea de fonduri europene
Medici reclamaţi la Colegiul Medicilor
Anual se cheltuiesc peste 80.000 lei pentru înlocuirea băncilor distruse
Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă!
Se va retrage Sorescu din turul doi?
Pe Ţâbuleac l-a apucat deodată grija strategiei judeţului
Bătaie în toată regula între forţele PNL şi PD-L
Dreapta lor şi dreptul nostru
Cum îşi face Voronin campanie pe spinarea României
Este ambasadorul SUA la Chişinău prost?
Comunicat de presă APDRP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog