Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21156
De la 07 Ianuarie 2003
122906805

Comentariul comentariilor (CXXXVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 15 June 2008, 23:00
Nu pot să nu-mi exprim bucuria şi să nu-i mulţumesc electoratului botoşănean de maturitatea şi responsabilitatea de care a dat dovadă în alegerea consilierilor municipali în CLM Botoşani. De această dată, în sensul adevărat al cuvântului, s-a făcut curăţenie, iar lepădăturile politice care şi-au bătut joc de noi, unii vreme de 12 ani, au fost trimise acasă. „Şi-au luat adio, după ce electoratul le-a dat cu şutul în fund”, dar n-au plecat până ce nu şi-au mai arătat odată adevărata faţă, adică până ce n-au mai pus de un chef pe banii publici, aşa cum au făcut-o vreme de patru ani. Iată şi un comentariu pe măsura faptelor lor: „Atenţie, noi aleşi! Trei mandate au jucat şotronul prin partide, s-au gângăvit, s-au dat "mari" şi bineînţeles au profitat... în numele botoşănenilor. Acu` au devenit filozofi, constatând lucruri elementare: că nenorocitul ăsta de Pământ se mai învârte încă (credeau că numai ei se ....învârt!), că trebuie să lase moştenire altora...grijile lor şi aşa mai încolo...Cel mai important e faptul că au "simţit" două elemente ale corpului uman : fundul lor gras şi piciorul alegatorilor din Botoşani! Adio! Sa fiţi uitaţi!” Într-adevăr, modul în care s-au comportat vreme de patru ani aceşti consilieri şi ieşirea lor de pe scena politică într-un mod ruşinos, umilitor chiar, trebuie să dea profund de gândit noilor consilieri aleşi. Electoratul nu mai este dispus la compromisuri şi va tăia în carne vie. Aşa cum a făcut-o la aceste alegeri.
Jocurile politice pentru constituirea noului Consiliu judeţean sunt diverse. Unele par abile, altele sunt privite de către botoşăneni cu dispreţ. Cert este că oricare alianţe politice s-ar pune la cale, ele au acceptul electoratului, pentru că aceste alianţe se fac de către consilieri judeţeni legal şi democratic aleşi. De exemplu, s-a lansat publică varianta politică prin care „Ţurcanu este dispus să facă pace şi să colaboreze cu Ţâbuleac”. Este o alianţă potrivnică lui Conţac, pentru a-l bloca pe acesta să acceadă la una din cele două funcţii de vicepreşedinte. Cei care nu-l acceptă pe Ţurcanu ca om politic şi-l denigrează ori îl insultă ori de câte ori au prilejul, l-au atacat şi de această dată. Numai că cel care decide este Ţurcanu şi nu cei care-l atacă. Ţurcanul este exponentul a câtorva zeci de mii de voturi, adică acelui segment din electorat care a votat cu PNL. Este dreptul lui să se folosească de această investitură de încredere cum crede mai bine.
Trecând peste comentariile pătimaşe, m-am oprit asupra celui semnat de „Observator”, care este decent şi realist: „În afară de a vă vărsa veninul şi ura, mai ştiţi şi altceva? Omul a înţeles că este în interesul partidului său şi al judeţului să colaboreze cu noul preşedinte Ţâbuleac. Este o decizie corectă şi care respectă voinţa electoratului liberal. Chiar dacă nu vă place de Ţurcanu, el s-a dovedit a fi un politician abil, care a scos PNL-ul din rahat. Poate fi şi analfabet, dar dacă ştie cum să rezolve problemele judeţului, trebuie felicitat şi nu înjurat.” Un alt comentator, „Evelyn”, a simţit încotro bate vântul unei alianţe Ţâbuleac – Ţurcanu: „Deja îi creezi coşmaruri tovarăşului Conţac, domnule Ţurcanu. Regret că dânsul n-a învăţat regulile jocului după atâţia ani de dictatoriat. E bine aşa cum gândiţi. Ţineţi aproape!”
Până la urmă, pe ultima sută de metri de mandat, consilierii municipali au aprobat şi „Toţi revoluţionarii botoşăneni au primit pământ”. Eroi sau fabricaţi eroi de către falşii eroi ai revoluţiei, aceste persoane sunt beneficiarii unor privilegii deloc de ignorat. „CA” are o rugăminte: „Domnule Rotundu, faceţi publică lista "revoluţionarilor" din Botoşani (care au primit "drepturi" materiale ) şi solicitaţi cititorilor să vă spună cum erau înainte de `89, ce şi cum făceau şi cum s-au comportat în decembrie `89. Cred că ar fi foarte interesant de aflat ce si cum ... Nu credeţi?” De ce să nu cred, cred! Numai că noi am publicat această listă într-un articol apărut anterior. O mai publicăm odată în ediţia de faţă, aşteptând reacţiile cititorilor.
Încă „Doi scriitori botoşăneni au intrat pe poarta Uniunii Scriitorilor”, ceea ce poate fi pentru comunitatea botoşăneană un prilej de mândrie. Este vorba de poeţii Victor Teişanu din Darabani şi Constantin Bojescu din Botoşani. Evenimentul n-a reţinut prea mult atenţia cititorilor, deşi se merita să luăm act de acest gest de apreciere a valorilor contemporane nouă. Doar „Infomileanca” s-a exprimat lapidar: „Felicitări, Victor!” Un gest binevenit, dar spre regretul multora dintre noi, singular.
Se pare că „OJPC şi-a propus să desfiinţeze puţinele locuri de joacă amenajate” cu multă trudă de către edilii locali din Botoşani şi din localităţile judeţului. „Ady” şi-a asumat rolul de vox populis şi a comentat: „Dle. controlor şef, dumneata te ocupi numai de locurile de joaca ale copiilor, nu crezi că sunt alte lucruri mai importante de făcut? Urăşti copiii aşa de mult, s-au ai dat în mintea lor? Fostul şef se ocupa de lucruri majore, s-au ţi-i frică?”
O raită prin Călăraşi s-a soldat cu reportajul „Primăria cumetrilor”, reportaj realizat pe seama opiniilor exprimate de mai mulţi localnici, care s-au declarat nemulţumiţi de activitatea primarului Zelinschi, pe care l-au şi trimis deja acasă, prin votul din turul I. „Liviu”, probabil un călărăşean bine informat, a ţinut să întărească opiniile celor din comună: „Cunosc situaţia. Chiar aşa e! Aţi fost foarte corect! Lucrurile trebuie să înceteze!” Modul defectuos de a conduce o comună nu este specific numai celor din Primăria Călăraşi. Am fost invitaţi şi la Truşeşti: „Şi aici ar trebui să vedeţi ce face primarul cu şefa contabilă. Curtea de conturi nu merge la toate primăriile?” De la Dângeni, „Lecitina” ne întreabă: „Cu furtişagurile de la Dângeni cum rămâne? Aţi promis că veţi continua. În Primăria Dângeni sunt o groază de ilegalităţi. Cine le dă la iveală?” Putinţică răbdare. S-a consumat şi turul II al alegerilor locale, aşa că nu mai putem acţiona fără a fi acuzaţi de părtinire politică. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Drumul blestemat” s-a rupt şi la Sătuceni
Număr mic de participanţi la „Zilele Eminescu”
Furt de trandafiri, cu repetiţie în amenzi
Ţiprigan – cel mai puternic lider de sindicat
Bani europeni aruncaţi pe fereastra şcolii din Pleşani
Ţoapa numită „Ana de Călăraşi”
(Cârcotaşul)
O masă copioasă, la un restaurant cu pretenţii noi
Ţâbuleac mai are de aşteptat, până se va instala în sediul nou
Li s-a sugerat să nu mai maltrateze limba română
Iarba verde de pe drumul cu caracter unic în România
Unii mai au de lucru la capitolul „civilizaţie”
Program Tele'M Botoşani luni, 21 aprilie
Lista cu numele eroilor revoluţionari care au primit pământ
Mihai Trăistariu a declarat că va înregistra un duet cu Costel Busuioc
Situaţii în care procesul - verbal de amendă a fost anulat de judecători
Ce caută femeia… cu disperare
Horoscop
Oportunităţi avanrajoase pentru concedii de odihnă
Lista definitivă cu primarii aleşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog