Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
24435
De la 07 Ianuarie 2003
67077425

Comentariul comentariilor L

  • (Ioan Rotundu)
  • 30 March 2009, 23:00
Nici bine nu s-au stins ecourile Congresului, că deja avem „Încercare de puci în PNL Botoşani”. Deputatul liberal Florin Ţurcanu a prin gustul puterii şi vrea mărire. Urmând modelul portocaliu al celor din PDL, Ţurcanu i-a adunat pe liberalii care-l susţin într-un restaurant botoşănean şi s-a desemnat şeful PNL. Chiar dacă întrunirea de la restaurant n-a fost statutară, pentru Ţurcanu nu contează. Doar n-o să împiedice bietul om de un amărât de statut! Un curios „Penelist” ne-a adresat o rugăminte: „Cine ştie listele cu cele 2 tabere să o dea pe comentarii.” N-a ştiut-o nimeni sau n-a vrut s-o dezvăluie.
În replică la acţiunea deloc inspirată a lui Ţurcanu, preşedintele statutar al PNL Botoşani, senatorul Liviu Câmpanu, a făcut „Apel liberal la unitate”. Numai că talibanii liberali ai lui Ţurcanu nutresc alte gânduri decât unitatea în sânul partidului. „Hepi” l-a sfătuit pe Câmpanu: „Doctore, studiază bine statul PNL, rezolvă cu trădătorii - cu vârfurile - şi ai rezolvată problema. Nu uita de Rusu. Şi dacă am dreptate, dă un semnal.”
Cei de la Oficiul Protecţiei Consumatorilor nu se lasă intimidaţi de criza economică şi-i sufocă pe patroni cu fel de fel de controale, unele soldate cu amenzi care duc la falimentarea afacerii. Pentru că „OJPC a înăsprit controalele”, după cum a declarat chiar şeful lor Mihai Ţurcanu, un „Comerciant” a comentat ironic: „Vine Paştele şi vă trebuie bani? Nu vă ajunge salarul? Aţi mărit şpaga sau merge tot 3 cu 3, adică 3 mil. amendă, 3 şpagă, să nu fie 10 mil. amenda?” Într-adevăr, printre patroni se poartă discuţii cum că, dacă eşti prins în neregulă de către cei de la OJPC, o dai la pace dacă plăteşti o amendă şi mai dai şpagă încă pe atâta. Poate că se va găsi şi o minte luminată să împrumute nişte bani de la Poliţie, pe care să-i recupereze apoi cei de la DNA, printr-un flagrant. Poate fi şi această procedură o soluţie pentru lăcomia şi neomenia celor de la OJPC.
„Florile de pe morminte fac cu ochiul!”, adică sunt furate de către persoane care din asta trăiesc. Una din femeile obişnuite să fure flori de pe morminte, pare a fi bine cunoscută de către cei păţiţi. „Păgubit” a ţinut să-l urechească pe comisarul şef al Poliţiei comunitare: „Băi, domnule Vasile R. (aşa se obişnuieşte),femeia se numeşte ANTON MARIA (nu A. Maria), şi fură de multă vreme de la Pacea. Ia vezi mătăluţă cui le vinde, că pt. asta eşti plătit din banii comunităţii!” Despre dimensiunea jafului din cimitire ne lămureşte un alt comentator: „Se fură în draci la Pacea, se fură şi flori naturale nu numai artificiale, se fură globuleţele şi ornamentele de la coroniţele puse la Crăciun, se scot şi flori cu tot cu rădăcină sau bulbi, e distracţie mare.”
Problema furtului de flori sau alte obiecte de cult din cimitirul Pacea se pune de o bună bucată de vreme, dar nu s-au luat şi măsurile cuvenite pentru a se stopa fenomenul. „Scârbit” ne oferit un exemplu mai proaspăt: „Aseară am răsădit 5 flori azi 3 nu mai erau, tăiate frumos cu o lamă semn că băieţii au şi scule în dotare. Cimitirul Pacea e ca o femeie cu fusta până în pământ în faţă, iar la spate cu fundul gol, vezi tot felul de ciudaţi cere îşi plimbă javrele prin cimitir, tot felul de puţoi îşi plimbă gagicile la deal la vale, vezi gagica fără ruşine cum intră la un mormânt şi rupe o floare, cam asta e Pacea la ora actuală, şi a prins paznicul o femeie de 70 de ani, da pe malagambiştii ăştia de 14-16 ani când îi prinde? Pauză.” Cimitirul trebuie să fie un loc de reculegere şi nu unul de agrement pentru tinerii cu prea multă energie. Numai că lucrurile par a fi scăpate de sub control. Cred că o prezenţă la vedere a poliţiştilor comunitari ar diminua mult din amploarea fenomenului.
S-a lansat un „Apel pentru condamnarea Pactului Hitler-Stalin”. O astfel de decizie istorică ar uşura mult soarta celor care au fost afectaţi prin semnarea acestui pact. Nu toţi cred că se va ajunge la o astfel de condamnare. „Numai gargaragii unu şi unu, iar celor refugiaţi li se râde în nas când se duc să-şi caute actele pe la arhive pentru mult trâmbiţata Lege 290. Dacă nu ai o relaţie sus pusă ţi se răspunde peste tot unde te adresezi, nu deţinem documente din comuna ......, dar pentru şmecheri deţin. Decât ar mai înfiinţa o comisie mai bine domnii respectivi ar ajuta refugiaţii să-şi primească drepturile ce li se cuvin. S-a ajuns cu neruşinarea până acolo încât nici de la Tribunalul din Dorohoi nu mai găseşti actele din perioada 1920-1940, şi Dorohoiul nu a fost sub nici o ocupaţie.” Aşa se întâmplă ori de câte ori ne vom afla la cheremul funcţionarului public. Nu mişti din urechi, nu eşti luat în seamă. Iar în zilele care le trăim, nici n-ai cui te plânge sau unde să-ţi afli dreptatea.
Aflăm că „Ziua de naştere a Principesei Margareta a României sărbătorită cu fast la Bucureşti”. Sătul de atâta democraţie oferită de către partidele politice, un comentator se roagă „Să vină monarhia şi să dispară negoţul dintre buticurile numite partide. Toţi conducătorii statului, de la regină în jos, să fie promovaţi exclusiv pe criterii profesionale, nu ca acum, toată pleava la conducere. Cum să fie prosperitate într-o ţară condusă de pleava, care minte în campanii electorale, stă cât stă pe la conducere şi nu răspunde în nici un fel când pleacă. Numai jucheala de la a la zi. Doamne ajută România!” Cred că şi Dumnezeu s-a dezgustat de modul în care acţionează clasa noastră politică. Oare ce mai putem face? La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


1 aprilie 2009 – Ziua Naţională a Păsărilor
Blestemul care bântuie prin sediul PNL
Ioan Rotundu
Cutremur urmat de incendiu la etajul II al Hotelului Rapsodia
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI – 31 MARTIE
Voronin huiduit de 10.000 de oameni la meciul cu Elveţia
Franţa a introdus, temporar, controale la frontierele cu statele vecine
Comunicat de presă PNL
Tot mai multe incendii, cărora pompierii le fac cu greu faţă
D e c l a r a ţ i a Uniunii Scriitorilor din Moldova
Asociaţiei Istoricilor din Republica Moldovaşi a Forului Democrat al Românilor din Molodova
Horoscop
Rabinul tânguitor şi rabineasa violată
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Promisiunea lui Putin către Voronin
Inspectorii sanitar-veterinari pregătesc prigoana producătorilor individuali
Criza economică întunecă fericirea ţiganilor botoşăneni
Ambasadorii folclorului voronean au cucerit Geneva
Deţinuţii botoşăneni, în pelerinaj la Schitul Vorona
Fricassée de pui
Banca Mondială nu mai vrea români pensionari
Mai mulţi bani pentru bolnavii de cancer
Au început să se înmulţească locurile de muncă
Dublă încercare de sinucidere nereuşită
Mihai Darie – un securist de treabă, fără minte, dar extrem de bogat
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!