Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20975
De la 07 Ianuarie 2003
122881042

Comentariul comentariilor (LIII)

  • Ioan Rotundu
  • 18 February 2008, 23:00
OJPC a fost sesizat că „La Spicul 2 Dorohoi laptele duhneşte a acru”. Această societate distribuitoare de gustări în şcolile dintr-o anumită zonă a judeţului se pare că a cam sărit calul. Este cunoscut faptul că cele mai atractive afaceri se fac pe banii statului, pentru că nu-l doare pe nimeni de risipa banului public şi nici de calitatea serviciilor care ar trebui prestate contra acestor bani. Situaţii similare, adică lapte depreciat calitativ, s-a distribuit în Şcoala nr. 3 şi 12 din Botoşani. Credem că sancţiunile aplicate de către cei de la OJPC să prevină repetarea situaţiei.
Una dintre probleme cu care se confruntă botoşănenii, şi nu de azi sau de ieri, sunt găştile de cartier. Aceste organizaţii ale tinerilor dornici de aventuri aidoma celor văzute prin filme sunt tot mai greu de controlat. Mai ales că „Găştile de cartier nu sunt atractive pentru poliţiştii comunitari”. Consilierul municipal Val Guraliuc a asistat la o scenă teribilă, când o gaşcă de cartier a bătut un trecător până la inconştienţă. Iar poliţia comunitară nu s-a implicat în aplanarea conflictului, cum nu s-a implicat nici poliţia cea adevărată, care n-a dat curs apelului primit. „Mol” susţine o altă variantă: „Ba au fost poliţiştii la faţa locului, dar nu au binevoit să se dea jos din maşină. Dacă se dădeau, îl vedeau pe cel căzut în parc. Probabil sunt poliţişti care văd pe întuneric şi te pomeneşti că or fi fost şi premiaţi pentru intervenţia făcută. Oare şefii lor nu cunosc, n-au luat nici o măsură? Dacă ăla murea acolo? Era un om totuşi...” Nu este de ignorat nici acest comentariu: „În majoritatea găştilor, dacă verificaţi, sunt copii de miliţieni. De asta sunt lăsaţi în pace”
Ca o concluzie la episodul privind falimentul societăţii Info Cont SRL Botoşani, patronată de familia Şparhat, am publicat articolul intitulat „A venit la redacţie să ne explice sarabanda falsurilor”. Unchiul soţiei lui Şparhat, Gheorghe Crupinschi, cel cu apartamentul vândut de banca din Bucecea, a venit la redacţie să susţină că nici el, nici soţia sa nevăzătoare, n-au semnat vreun act la notariat sau bancă, pentru a garanta cu apartamentul personal un credit pentru societate Info Cont. Problema este complicată şi numai Justiţia va mai putea face lumină. „Didi” ne cere: „Domnule ROTUNDU, săpaţi un pic şi-n "curte" la banca Carpatica, tot în legătură cu INFOCONT-U'! Din câte s-a auzit, "mânăreala" groasă e acolo. Cică şi-a tras CARPATICA...ce credeţi? Un nou imobil: depozitul ălora de la Infocont. Cum? Prin "licitaţie publică". I-a vedeţi d-voastră ce-i şi pe acolo?! Cine a câştigat licitaţia? FALIMENT...FALIMENT la Infocont, dar oare nu i-a "ajutat" un pic şi banca să ajungă în situaţia asta? Cine are interes şi de ce?! Cine va pune mâna pe bunurile societăţii ăsteia şi la ce preţuri? Vedeţi ce face executoarea aia ce se ocupa cu falimentu'! Şi acolo cică se vinde un apartament al unei femei într-o situaţie similară cu ce-a a doamnei nevăzătoare. Oare băncile nu ar trebui să vândă mai întâi bunurile societăţilor girate şi dacă nu se acoperă creditul să treacă la vânzarea giranţilor? Păi ce...sunt fraiere?! Apartamentele se vând ca pâinea caldă, ieftin şi intre ei... ce naiba! Si APROPO! Băiatul ăla de la Infocont nu-i un escroc, ci o victimă .Părerea mea!”
Stimate cititor, să ştii că băncile nu stau cu uşile larg deschise ca să vină Rotundu sau vreun alt reporter de investigaţii să le ia la chestionat. Dacă aş călca prin vreo bancă cu astfel de gânduri, m-aş alege cu un şut un fund de la paznic şi nici n-aş putea să mă plâng cuiva. Băncile nu sunt instituţii publice ale statului, să se supună prevederilor Legii 544/2000 privind liberul acces la informaţii. Este lucrează în regim secretizat. Nici organele de urmărire penală nu pot face ce vor. Ca să aibă acces la informaţiile băncii trebuie să îndeplinească anumite condiţii.
Nu mai dacă vreo parte nemulţumită de serviciile băncii, abuzată în drepturile sale, se adresează redacţiei noastre şi ne pune la dispoziţie documente, ne putem implica. În cazul soţilor Crupinschi am fost contactaţi şi ajutaţi cu copia documentelor care să dovedească afirmaţiile făcute. Nu-i uşor să te iei de piept cu o bancă, pentru că ea are legile ei. Nici un beneficiar de credit n-a fost luat cu forţa de pe stradă şi băgat în bancă pentru a i se acorda un împrumut. Cei împrumutaţi s-au dus de bună voie şi au bătut la poarta băncii pentru a se milogi să li se dea un credit. Omul la nevoie acceptă orice, apoi la necaz caută nod în papură. Au băncile vina lor, dar şi majoritatea covârşitoare a împrumutaţilor nu plătesc la timp ratele, de unde şi apariţia unor mari necazuri.
La editorialul „De ce acţionăm împotriva normalităţii?” un anume „Gabi” s-a arătat neiertător faţă de cerşetori: „Domnule Rotundu, de când aţi devenit atât de milos faţă de cerşetori, nişte paria care trăiesc pe spinarea oamenilor de bună credinţă care muncesc cinstit? Să le confişte banii, că poate se liniştesc şi se apucă de muncă....”. Omule, ce fel de suflet ai? În primul rând cerşetorii există pentru că sunt şi suflete creştine care-i miluiesc. Dacă nimeni dintre noi n-ar pune un bănuţ în mâna întinsă, acele mâini ar dispărea. Cerşetorii au fost de când au apărut primele cetăţi stat. De acord să fie puşi la muncă, dar cineva trebuie să facă acest lucru. Dar să fie puşi la muncă şi milioanele de şomeri şi asistaţi social, care prin presiunea financiară ce-o fac asupra bugetului, sunt mult mai periculoşi decât cerşetorii. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Averi scoase din ruine
O nadă prost aruncată
Ioan Rotundu
Drama celor trei copii din Flămânzi se complică
părinţii nu vor să le fie luaţi copiii…
Conţac crede că protopopul Leonte n-are Dumnezeu
el crede că ar trebui să ne întoarcem cu faţa la Vechiul Testament
Fotbalul ia şi anul acesta aproape toţi banii alocaţi din bugetul primăriei
Liderul PSD Botoşani este de acord cu revenirea lui Miron Mitrea
Pesediştii botoşăneni stau în expectativă
Asociaţiile de proprietari faţă în faţă cu furnizorii de servicii
Dosar penal pentru distrugere în dauna avutului privat
Consilierii PSD, care vor vota bugetul, vor plăti cu candidaturile
Noi concedieri colective
Tinerii din centrele de plasament vor primi alocaţii
Guvernul face un pas înapoi, iar elevii de 18 ani vor primi alocaţii
Aflaţi ce cadou face Gabi Jugaru victimelor sale
Sosiile lui Dan Bălan
Mihai Petre a mărturisit că se căsătoreşte în această vară
Tocaniţă de ţelină
Observaţie feminină
Horoscop
Pentru mireasă discretă şi elegantă
Criză de locuri de muncă în construcţii
O ultimă şansă
Încă două ambulanţe pentru Botoşani
Românul şi emancipata satului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog