Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25070
De la 07 Ianuarie 2003
122885137

Comentariul comentariilor (LVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 24 February 2008, 23:00
Medicul Beleca a mai descoperit nişte populatori de mediu, pe care nu i-a iertat. „Farmacie amendată pentru că angajaţii au fumat” a fost titlul sub care noi am consemnat isprava sa plină de eroism. Poluatorii atmosferei prin fum de ţigară au fost descoperiţi în incinta depozitelor Interfarm. „Fumător” ne întreabă: „De unde a apărut BIELETA asta să ne interzică plăcerea de a trage o ţigară. S-au populat inspecţiile astea cu tot felul de mâncători de salarii, care nu ştiu de ce să se mai lege de oameni. AFARĂ CU INCOMPETENŢII!!!
Beleca este coada de topor care aplică legea votată de parlamentari. Cu parlamentarii au a se răfui fumătorii, că parlamentarii au fost cei care au votat amenzi zdrobitoare pentru cel aflat la necaz şi aprinde o ţigară să-i treacă năduful. „Democratul” constată că poluarea cu fumatul este nimic faţă de mizeria de prin spitale: „Fraţilor, ăştia nu mai ştiu ce atribuţii de serviciu au şi ard gazul ocupându-se de prostii!!! În spitale sunt WC-uri unde îţi este greaţă să intri, la bucătării gândaci....şi ei se ocupă cu treburile pompierilor. Cine le alocă buget pentru aşa treabă? Pentru asta plătim noi impozite, tovarăşi politruci?”
Sănătatea botoşăneană se confruntă cu o altă problemă, şi deloc uşor de rezolvat. „Mulţi medici pensionari rămân în activitate” pentru că nu sunt alţii pregătiţi profesional să le ia locul. „Salvarea” îl găseşte ţap ispăşitor de situaţie pe Oprişanu: „Cu aşa director la sănătate nu este de mirare că nu sunt medici. O să fie şi mai rău cu aşa conducere care constată că nu avem ce ar trebui sa fie din totdeauna. Au mai promis şi alţii aceleaşi lucruri şi nu au rezolvat nimic. Nu vin medici într-un judeţ condus de nişte incompetenţi.” Nici încrederea în cei tineri nu este îmbucurătoare. „Pacient” susţine că „Noroc că mai sunt medicii pensionari că cei tineri te evaluează şi consultă după punga cu bani.” Cei bătrâni au obiceiurile lor, cei tineri vor să se realizeze material cât mai repede. Oricum am da-o, tot pacienţii ies prost.
Viaţa ne oferă multe surprize. Cristian Roman a fost înlocuit din funcţia de prefect cu Gheorghe Sorescu. La data când a avut loc schimbul de funcţii, nici prin cap nu i-a trecut lui Roman sau Sorescu că destinele vieţii lor se vor întâlni pe noi coordonate. Şi s-au întâlnit, în sensul că fostul prefect Roman, devenit înalt funcţionar în cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, a venit la Botoşani ca şef al Comisiei ce l-a examinat pe prefectul interimar Sorescu pentru a fi definitivat pe post. Iar finalul examenului a fost că „Sorescu este prefect cu patalama”. Pe seama acestui eveniment, comentatorul „Ueeu” se bucură dar şi regretă în acelaşi timp: „Nu mă îndoiesc de faptul ca dl Sorescu e un om capabil (în puţinul timp cât l-am cunoscut aşa mi-a făcut impresia), dar îmi lasă totuşi un gust amar faptul că cel ce l-a examinat de fapt e fostul prefect şi faptul că nu cred în detaşarea prefecţilor de politic (părerea mea e că acest lucru s-a făcut numai la cererea UE , altfel cred că era mai bine să fie numit, cel puţin ştiam un lucru de la început)!” Ar fi ilogic ca un partid aflat la guvernare să-şi vadă programul cu care a câştigat alegerile aflat la cheremul prefecţilor, consideraţi independenţi politic. Este o problemă nerezolvată de UE, iar la români s-a rezolvat în stilul nostru original. I-am declarat independenţi şi-i examinăm politic.
Pentru că intrăm îndată în campania electorală locală şi pentru că noi nu apărem în formă tipărită, deci nu putem fi acuzaţi că scriem părtinitori, plătiţi de un primar sau altul, ne-am propus să realizăm un ciclu de reportaje despre primarii în funcţie, cântărind faptele lor şi şansele ce le au de a-şi reînnoi mandatul. După portretul primarului din Avrămeni a urmat a celui din Ştefăneşti. Reportajul intitulat „Omul care a schimbat Ştefăneştii la faţă” a atras un număr mare de cititori, poate şi prin faptul că Ştefăneştii sunt o localitate cunoscută la nivel de judeţ şi mai departe. „Anonim” l-a apreciat pe primarul în scaun: „Îl cunosc personal pe d-l Ştefănel Rusu. E un OM”. Un anume „Vagner” crede că primarul mai are multe de înfăptuit: „Într-adevăr Rusu a mişcat lucrurile din loc, dar are foarte multe de făcut încă. În special uliţele sunt încă noroioase.” Atrag atenţia acelor comentatori care ne acuză că aceste reportaje sunt pe bani că se află într-o mare şi gravă eroare. Spre exemplu, în Ştefăneşti, nu sunt mai mulţi de zece cititori (la şcoală, poliţie, primărie, vama Stânca şi câteva persoane). Ce reclamă i-am putea noi face primarului, de vreme ce nu putem fi citiţi decât pe Internet?
Dacă ziarul ar fi şi tipărit, ca primarul să poată cumpăra câteva sute sau mii de bucăţi, pe care să le distribuie gratuit în comună, poate că datele problemei ar fi altele. În forma în care apărem şi aria geografică a cititorilor nu suntem atractivi pentru publicitatea clasică, aşa că îi sfătuim pe acei comentatori zeloşi în a lansa acuzaţii că-şi consumă nervii de pomană. Mai ales că n-au putut să ne reproşeze nimic sub aspectul realităţii faptelor prezentate. Am început cu primarii mai bine cotaţi de către electorat, dar în curând vom scrie şi despre cei care-şi pregătesc geamantanele. Asta-i viaţa! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Omul care se crede îndreptăţit la o statuie
Primarul care s-a declarat duşmanul comisioanelor
Unde era atunci Codreanu, să ia atitudine alături de noi?
Vor porni în luptă cu trei proiecte viabile
Stimulente pentru cei care angajează românii veniţi din străinătate
Liberalii nu îşi permit să-şi piardă timpul cu plângeri penale
Dispută politică pe seama unei săli de şedinţe
„Priceperea sau nepriceperea mea a fost atestată de MDLPL”
Schimb de folclor muzical între Botoşani şi Herţa
Luându-l pe Ciuştea drept model, se răţoieşte la Conţac
Grădina de Vară din Botoşani rămâne în slujba culturii
Vor să-l bată pe Flutur cu un candidat cruduţ
AJOFM vrea să colaboreze cu Poliţia de Frontieră
Măslinele vor putea fi consumate în siguranţă
Renunţă la alocaţiile din ţară pentru cele din străinătate
Pot deveni studenţi fără examen de admitere
Ţiprigan cere anularea salariilor şi gradaţiilor de merit
Valorificarea resturilor de la circumcizie
Horoscop
Arestat la domiciliu
Program TELE’M Botoşani, luni, 25 februarie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog