Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1590
De la 07 Ianuarie 2003
123111989
pnl

Comentariul comentariilor LXIV

  • (Ioan Rotundu)
  • 24 April 2009, 23:00
Imaginea publică a PSD-ului s-a degradat tot mai mult în ultima perioadă. Cu derbedei politici precum Radu Mazăre de la Constanţa şi Oprişanu de la Vrancea nici că se putea altfel. „Voronin de Constanţa cenzurează presa” este mai nou, preocuparea primarului Mazăre. Pentru că un ziar local l-a criticat, Mazăre a dat dispoziţie societăţii de difuzarea presei să nu mai primească ziarul la vânzare. „Y” a tras o concluzie pe măsura faptelor lui Mazăre, încadrând fapta primarului într-un context mai larg: „De când a venit la putere acest guvern portocaliu, totul se cenzurează, tot ce mişcă în ţara asta este controlat de portocalii. A fost ieri un sondaj prin care marinarul are doar 36% din voturi faţă de acum 2,3 luni când avea 56%. Domnule marinar portocaliu, ce să-ţi mai urăm, decât cădere cât mai rapidă şi o eşuare a vaporului, iar dacă călătorii sunt toţi portocalii, atunci să eşuaţi cu toţii. Şi la Botoşani portocalii au început deja să eşueze....” Orice naş îşi are naşul, zice o vorbă din popor. Pe Băsescu şi ai lui îi va năşi electoratul, la vremea cuvenită.
O nouă ispravă a premierului Emil Boc, care ne întăreşte convingerea că actuala guvernare n-are nici o coerenţă în a conduce ţara, deciziile fiind luate după raţiuni total anapoda. „Guvernul Boc taie bursele elevilor români, dar este generos cu elevii ţigani” este dovada că deciziile guvernamentale se iau după criterii care n-au logică. „Un român” ne prezintă şi o altă variantă a actualei guvernări, una la scară mai mică, dar sugestivă: „Asta nu-i nimic, vedeţi câte locuinţe au primit ţiganii după revoluţie şi câte familiile de români nevoiaşe, ce îmbunătăţire a nivelului de trai au obţinut majoritatea ţiganilor faţă de românii foarte săraci. Am fost în decursul anilor de câteva ori prin primărie cu mama mea pentru aşi rezolva nişte probleme, femeie de 80 de ani era ţinută în picioare în timp ce o başoaldă ţigancă de 150 de kg. era invitată de funcţionară să ia loc. Un consilier local mă saluta cu pălăria în mână înainte de alegeri, după alegeri am dat nas în nas cu el în primărie, nu a avut ochi să mă vadă ducea un ţigan de mână săi aranjeze să mai primească dea moaca ceva de la stat. Cam asta-i politica dusă de statul care se intitulează român.”
Rămânem în sfera deciziilor tâmpite ale Guvernului Boc. „Profesorii vor lefuri mai mari, iar legea salarizării unice îi nemulţumeşte”, în schimb premierul Boc le-a pregătit un set de măsuri care să le cuantifice munca. În raport de calificativele primite, profesorii vor avea şi lefuri mai mari. Numai că strategia pusă la cale are o mare doză de subiectivism în stabilirea acestor calificative. „Mugur” ne explică în ce constă acest subiectivism: „Bine, bine. directorul este mai marele, iar cei din cons. de administraţie sunt apropiaţii lui! Unde mai este corectitudinea? Normal că îşi vor da calificativul „excelent”. Ştiu directori de grădiniţă care nu le au cu limba română, dar iau gradaţie de merit.”
Stă în firea noastră să găsim portiţe de eludare a legii pentru unii şi de favorizare pentru alţii. Nepotismul şi spiritul de gaşcă are rădăcini adânci la români. Am stat 50 de ani sub ruşi, aşa că nu putem gândi în spirit occidental. Mai trebuie să treacă ceva timp, să dispară măcar două generaţii.
S-au găsit şi persoane care să iniţieze „Demersuri ca Maternitatea să se numească „Dr. Ladislau Szente”. Tot respectul pentru memoria celui care a condus, cu competenţă şi probitate profesională, mulţi ani Maternitatea Botoşani. Dar trebuie să avem în vedere că dr. Ladislau Szente nu reprezintă spiritul botoşănean, nu este o valoare umană autohtonă. Botoşaniul este ţinutul care a dat naţiei române personalităţi care, prin activitatea lor, au marcat pentru totdeauna viaţa culturală şi ştiinţifică a României, având şi ecouri internaţionale. Suntem caracterizaţi de înalte simţăminte patriotice, flacăra românismului arde cu tărie pe aceste meleaguri şi trebuie să ne respectăm tradiţiile. Sunt medici trecuţi în nefiinţă care au făcut multe lucruri bune pentru sistemul sanitar botoşănean şi care ar fi meritat o astfel de apreciere publică, şi n-am făcut-o. Să nu ne grăbim în cazul dr. Szente. Suntem sub impresia emoţiilor. Să lăsăm să mai treacă ceva timp, după care vom mai vedea cum stau lucrurile. Vorba lui „Cetăţean”, care crede că „Ar fi bine ca să NU.” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Manifestări antisemite sau teribilism? Ambele fac Botoşanii de râs
Studentă în… călduri
Organizează distracţii de neuitat
Ciorbă ardelenească
Comunicat de presă „Vivat Veselia”
Horoscop
Voi începe cu România ...
Cine se teme de cetăţenia europeană pentru basarabeni?
Represiunea regimului comunist al lui Voronoin condamnată la Parlamentul European
În Izolator am trăit cele mai îngrozitoare clipe din viaţa mea
Mii de basarabeni trimit cereri pentru a redeveni cetăţeni români
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ 25 aprilie
Schimbări, cu scandal, la şefia Serviciului de Pază şi Ordine Flămânzi
Sistemul sanitar botoşănean se îndreaptă către colaps
Pesediştii botoşăneni apreciază că sunt avantajaţi la europarlamentare
Târgul meşterilor populari la cea de-a treia ediţie
Pesediştii se bucură că nu mai au oprelişti la şefia instituţiilor
Crin Antonescu vine la Botoşani
Încă o biserică în curte de spital
Modernizarea drumurilor loveşte în veniturile medicilor de familie
Noi reglementări în accederea la catedră
Bursa locurilor de muncă, cu părţile ei plăcute şi mai puţin plăcute
Se pregăteşte politizarea conducerilor de spitale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog