Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6429
De la 07 Ianuarie 2003
122892078

Comentariul comentariilor LXLI

  • (Ioan Rotundu)
  • 5 June 2009, 23:00
Noul inspector şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani „Macovei vrea camere video în sălile de clasă”. Intenţia sa vizează sălile de clasă în care se vor susţine examenele de bacalaureat. Ştirea a fost amplu comentată, fiind cititori susţinători ai ideii dar şi potrivnici unei asemenea măsuri. Însă majoritatea zdrobitoare ar fi de acord cu introducerea camerelor video, motivat de faptul că nu se va mai copia la lucrările scrise iar profesorii supraveghetori nu vor mai putea fi mituiţi. Dacă e să-mi exprim un punct de vedere, nu cred că introducerea camerelor video va stopa aranjamentele de culise. Răul din fire n-are lecuire, iar la noi mita şi şpaga a rezolvat întotdeauna problema. Luaţi aminte la comentariul semnat de „Ionuţ”, unul plin de adevăr: „Pentru bacalaureatul din acest an se cotizează cu suma de 300 lei (noi) de elev. Cam scump! ţinând seama de sărăcia judeţului.” Pentru ce credeţi că se strâng aceşti bani?
Însă, trebuie să recunosc că şi „Un cetăţean” are dreptatea sa: „Felicitări doamnă Inspector! Veţi întâmpina multe piedici, fiindcă noi, elevi, părinţi, profesori, chiar conducerea centrală, încă suntem obişnuiţi să ne amăgim cu valoare pe care nu o avem. Veţi da şi explicaţii despre scăderea bruscă a valorii învăţământului botoşănean dar cineva trebuie să ne aducă cu picioarele pe pământ.” Cert este că şi elevii care speră ca părinţii să le rezolve examenul de bac, şi profesorii dedulciţi la şpagă, pot sta liniştiţi. Intenţia Adei Macovei nu se va materializa în lipsa fondurilor necesare.
De la IŞJ Botoşani, în urma unei conferinţe de presă, s-au dat publicităţii şi rezultatele obţinute de elevi la tezele unice de limba română. Aşa am aflat şi noi că „În comuna lui Eminescu elevii stau prost cu limba română”. Numai că directorul de şcoală Vasiliu m-a sunat să-mi transmită că informaţia este un total eronată şi că în şcoala sa elevii sunt bine pregătiţi la această materie. Am verificat ce au scris celelalte publicaţii locale, pornind de la posibilitatea că reporterul meu n-a preluat corect informaţia transmisă. Toate au consemnat la fel. În comuna Eminescu media tezelor la limba română a fost de 4,46. Dacă domnul director Vasiliu consideră că cei de la IŞJ au falsificat rezultatele, să se răfuiască cu ei şi nu cu noi.
Aşa că textul „Nominalizaţi, şcoli şi nu dezinformaţi negativ şcolile din articol. Informaţi-vă la IŞJ. Ruşine, în loc de felicitări,????????????????? Vă rugăm rectificaţi în cazul com Mihai Eminescu” este un comentariu neconfirmat de realitate. Mai ales că şi textul vine să confirme slaba pregătire a autorului în ce priveşte cunoaşterea limbii române, fapt sancţionat cu promptitudine de către „Un părinte” printr-un alt comentariu: „Dacă eşti cu adevărat directorul şcolii din Ipoteşti, roagă-ţi colegii de limba română să te înveţe cum să te exprimi, că prea eşti agramat. După care fă o anchetă şi stabileşte de ce elevii nu învaţă la limba română. Care sunt cauzele? Concluziile anchetei să le comunici la IŞJ, doamnei inspector gen. adj. Bărculeţ, că ea se pricepe la astfel de "istorii". Se pare că directorul nu prea are experienţă în a posta comentarii, fiind prins de către cititori cu garda jos.
La Flămânzi a avut loc un „Festival de teatru ratat din cauza orgoliului liberal al organizatorilor”. Iar orgoliul a venit din partea conducerii Grupului Şcolar, conducere ştiută de către toată suflarea oraşului că este liberală 100%. Directorii unităţii de învăţământ fiind liberali, cei din primărie, care se ocupă de activităţile culturale, fiind portocalii, adică devotaţi PDL-ului, lipsa lor de colaborare s-a răsfrânt negativ asupra organizării festivalului. Iată ce ne relatează un comentator: „Felicitări celor de la Grup Şcolar pentru idee. Eu aş felicita în primul rând doamnele ce s-au ocupat efectiv de aceasta activitate şi apoi conducerea Grupului Şcolar. Şi cum ne place să cârcotim..... organizarea a lăsat de dorit. Era şi cu ce şi cu cine să iasă ceva ireproşabil, dar... cum să colaborezi cu oamenii lui Pitorac.” Acum, că la conducerea IŞJ au venit portocalii, poate că galbenii liberali şi roşii social-democraţi care controlează Grupul Şcolar se vor combina, dând naştere culorii portocalii, dispărând astfel şi orgoliile.
Şi tot despre viaţa comunitară a oraşului Flămânzi. „Utilajele aduse la Primăria Flămânzi sunt supuse probelor”, numai că tabăra liberală şi social-democrată nu acceptă ca primarul Pitorac să culeagă gloria dotării primăriei cu aceste utilaje atât de necesare. Aşa că fac şi ei ce pot. Adică postează comentarii prin care-l tăvălesc pe primar prin mizeria lor sufletească. „Cetăţeanul” ia apărarea primarului: „Ţin să-l felicit pe d-l primar pentru iniţiativa şi realizarea acestei firme. Comentarii potrivnice nu pot face decât cei ce nu au făcut niciodată nimic sau cei ce nu au ieşit din ţară niciodată şi sunt manipulaţi. Dacă aceste utilaje vor fi manipulate de oameni competenţi, flămânzenii vor avea numai de câştigat. Dar dacă ele vor fi manipulate de purtători de steguleţe portocalii totul va rămâne o simplă iluzie trâmbiţată în culoarea specifică.” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Masa rotunda: „Drepturile Omului in context HIV/SIDA
integrarea socio-profesionala a persoanelor seropozitive din Romani
România fără politici guvernamentale antidrog
Ghidată artistic de învăţătoarele Grupului Şcolar din Flămânzi
Primarul Rădeanu a pus mai presus interesele PDS-ului decât ale comunei
partidul s-a dovedit mai important ca Târgul din Botoşani, unde au expus şi frumuşcani
Program TELE'M BOTOŞANI, sâmbătă, 6 iunie
Horoscop
Optimismul doctorului
250 de euro şi... rezolvă orice problemă aveţi cu maşina
Noul grafic de circulaţie a tramvailor
Străzile din municipiul Botoşani vor mai „înghiţi” 300.000 lei
Botoşani, primul pe ţară la spaţiul verde
Vestigiile descoperite în Centrul Vechi vor fi expuse într-un spaţiu bine securizat
200 de jandarmi angrenaţi în misiuni la alegerile europarlamentare
La trântă cu legea!
Peste 500 deţinuţi îşi vor exercita dreptul la vot
„Cu viaţa mea apăr viaţa”
Valeriu Boboc a fost ucis intenţionat de trupele de represiune ale lui Vladimir Voronin
Manifestare a extremiştilor maghiari la Miercurea Ciuc. Ce face Poliţia şi SRI-ul?
La Botoşani are loc Simpozionul Naţional de istorie Masonică
ediţia a IV-a
CAS se laudă că a reuşit să reducă consumul de medicamente
Profesorii au câştigat majorarea salariilor… dar numai în hârtii
TrioImpres – firmă ţepuitoare în de plasarea forţei de muncă
Huţuleac de la CAS cere spitalelor să se descurce cu bani puţini
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog