Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11422
De la 07 Ianuarie 2003
122871489

Comentariul comentariilor LXVIII

  • 29 April 2009, 23:00
Guvernul Boc pare a se fi hotărât ca România să nu mai aibă bolnavi. Nu prin a-i face sănătoşi, ci prin a-i extermina cât mai repede. Aşa se face că a introdus „Noi restricţii în internarea bolnavilor”, adică, dacă vrei să te faci sănătos, plăteşti, n-ai bani, o mierleşti. Iată şi cum a comentat „Uite banul...nu e banul”, pe această temă: „Înainte de anul 2000, contribuţiile plătitorilor la fondul de sănătate erau gestionate de către CNAS, după modelul ţărilor civilizate. A trebuit să îşi vâre coada 666, adică Bonbonel, care a schimbat perceptorul, adică Ministerul de Finanţe, pentru a se pierde definitiv urma banilor, deturnaţi SISTEMATIC spre alte cheltuieli bugetare. Totuşi, aceste sume colectate constituie un fond privat, iar plătitorii nu au fost întrebaţi NICIODATĂ dacă sunt de acord ca Ministerul de Finanţe să le gestioneze bani! Oare avocatul poporului ce părere are?”
Avocatul poporului are păreri numai atunci când şi interesele sale sunt afectate. De exemplu, când premierul Boc a dat acea HG care nu mai permitea la bugetari cumulul pensiei cu salarul, avocatului poporului a sărit ca ars şi a contestat HG la Curtea Constituţională. Cert este că în ultima perioadă, guvernele care conduc ţara i-au decizii care ne privesc în mod direct fără a ne întreba. Iar unele decizii ale lor vizează chiar viaţa noastră, ca şi în cazul de faţă. Ne omoară cu zile şi nu putem face nimic. Am putea face, dar nu suntem uniţi în a ne apăra propriile interese.
„Sediul PSD Botoşani îşi schimbă faţa”, adică se fac reparaţii la partea exterioară a clădirii. Cei din PSD n-au spus şi din ce surse financiare se fac aceste reparaţii, pentru că sunt zvonuri care acreditează teza că societatea care execută lucrările ar fi al unui patron care s-a bucurat şi se bucură de privilegiile deputatului Costică Macaleţi. Iar reparaţiile se fac în contul unor viitoare privilegii. Cu s-au fără reparaţii pe daiboj, cititorii au demonstrat că pot avea şi umor. „Manivelu” este unul dintre ei: „Aşa arată şi partidul. Faţada, mai e cum mai e... Prin spate şi sub ...tencuială, putreziciune. Şi partidul ar trebui ...reparat la fel. Daţi jos faţada până ajungeţi la stratul sănătos. Cu cine începeţi? Să nu spuneţi că aţi început şi terminat cu Conţac. Nu ajunge.”
Şi mai ironic a comentat „Un cetăţean”, înţepăturile sale pătrunzând adânc în putreziciunea morală care caracterizează liderii acestui partid: „Dacă se interzice ,celor ce nu ştiu carte să voteze, PSD nici nu mai intră în parlament. În momentul când cei inoculaţi genetic de tătucul vor ieşi dintre votanţi, veţi deveni falimentari politic. Auzi politică de stânga făcută de cei mai mari şmecheri şi îmbogăţiţi ai ultimilor ani! Păcat de oamenii valoroşi pe care-i aveţi.” Aşa este! În PSD sunt oameni valoroşi, ataşaţi doctrinei social-democrate, care este o doctrină plină de umanism. Din păcate pentru prestigiul partidului, bunul lor simţ nu le permite să intre în conflict public cu cei care au pus mâna pe partid în momentul de faţă, să facă ordine şi curăţenie.
Editorialul „Te lepezi de satana? Daaaa!”, deşi accesat de peste o mie de persoane, a fost comentat doar de către una singură. „Ilinko” a constatat că „Băsescu a promis maghiarilor, la Congresul UDMR, autonomie culturală. Omul ăsta a trădat interesul naţional al românilor. Un asemenea trădător de neam nu s-a mai întâlnit în istoria României.” Am spus-o şi nu mă sfiiesc s-o repet: preşedintele Băsescu este cel mai malefic politician din istoria modernă a României. Omul acesta a cauzat mult rău ţării sale şi continuă să o facă. Iar complicii săi suntem chiar noi, care l-am votat fără să-i cunoaştem adevărata faţă. Măcar în această toamnă să-l ne trezim la realitate şi să nu-l mai votăm.
Nici învăţământul n-are scăpare de deciziile anapoda ale premierului Boc. „Noi experimente în lumea învăţământului”, printre care şi descentralizarea numirii conducerilor de şcoli. Este bună o astfel de decizie, nu este bună? Părerile sunt împărţite. „Anonim” crede că nu: „Cum poate un consilier, ales politic, să evalueze un cadru didactic? RUŞINE!” Nu la fel gândeşte „Un cetăţean”, care vede altfel descentralizarea: „Eu salut o asemenea intenţie, dar nu ştiu dacă se va realiza. Cine poate cunoaşte mai bine valoarea managerială a unui director decât comunitatea locală. Reticenţele vin probabil de la actuali directori, care-şi văd scaunele ameninţate. Un director bun va rămâne, cei slabi şi ţinuţi de prieteni de la centru vor pleca. Vor fi şi bâlbâieli, dar cei valoroşi vor fi invitaţi şi rugaţi să preia conducerea şcolilor. Iar pentru tine, ANONIMULE, consilierii nu sunt aleşi politic, ci de cei ce-şi dau copiii la şcoală.”
Înclin să dau dreptate acestui ultim comentator. Trebuie să ne obişnuim să ne asumăm responsabilităţile din comunitatea căreia aparţinem. E drept, vor fi numiţi directori de şcoli şi nulităţi, dar vom învăţa din greşelii, iar sub presiunea comunităţii astfel de greşeli, ca să nu le spun numiri clientelare, vor fi tot mai puţine. Dreptate are şi „Nesuferitul”, care i-a replicat aceluiaşi comentator anonim: „Pentru "anonim", consilierul poate fi tot un cadru didactic, de ce nu?. Are dreptate "un cetăţean", consilierii au fost aleşi de cetăţenii care-şi dau copiii la şcoala.” La revedere! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Amanţi superdeştepţi
Cătălin Botezatu face dezvăluiri şocante
Flămânzean dispărut cu doi ani în urmă de la Stâna Novaci
Locuri de muncă pentru 50 de şomeri
Acţiune culturală comemorativă la Montréal
Cotlete de porc la grătar cu saramură din verdeţuri proaspete
Este nevoie de asistente medicale
Estera Bulbucan, arestată în Chicago pentru furtul unei ambulanţe
Manuela Manolache, singura solistă româncă dintr-o orchestra italiană
După protestele anticomuniste din 7 aprilie de la Chişinău
doi tineri nu pot fi găsiţi de părinţi
"Stabilitate peste cadavrele tinerilor omorâţi de poliţie este o crimă"
Alianţa PDL – PSD a funcţionat iar Manolache a fost ales vicepreşedinte CJ
cel învins nu este Ciobanu, ci Ţurcanu
Funcţia de subprefect a costat-o pe Viorica Afrăsinei 9.000 lei
Centru comunitar pentru evreii botoşăneni
Tinerii instituţionalizaţi botoşăneni iau gratuit lecţii de karate de la un gardian
Prefectul de Botoşani nu abandonează lupta pentru terenuri
Concert pentru „mama”
Primim la redacţie: Un nou abuz al firmei Hi Speed Ricovery
Mămică la doar 14 ani!
La concurs, posturi bine plătite!
Gripa porcină ne dă târcoale
Derută în rândul asistenţilor medicali comunitari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog