Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15111
De la 07 Ianuarie 2003
122875178

Comentariul comentariilor LXX

  • (Ioan Rotundu)
  • 5 May 2009, 23:00
Nu ştiu dacă preşedintele Băsescu, atunci când acuză Justiţia de pronunţarea unor soluţii părtinitoare, o face dintr-un interes personal sau pentru a-i determina pe judecători să fie obiectivi în ceea ce judecă, dar ştiu că are dreptate. Iar ancheta publicată de noi sub titlul „Căile justiţiei sunt mai încurcate decât ale Domnului”, susţine din plin opinia preşedintelui. Căci nu este corect din partea unor judecători să dea soluţii contrare adevărului, aşa cum s-a procedat în unele dosare privind litigiile comerciale dintre societatea Bonintex şi omul de afaceri Tonino Boldea. Citind ancheta noastră, comentatorii n-au ezitat să-şi exprime opinia. „Titi” l-atenţionează pe omul de afaceri: „Tonino să aibă grijă, căci a plătit prea scump porcăriile pe care le-a făcut. Nu i-a ajuns moartea băiatului? Dumnezeu e mare şi are grijă de toţi să plătească ptr. faptele lor.” Mult mai îndrăzneţ a comentat „Cunoscătorul”, care nu s-a sfiit să afirme: „Tonino se află în cârdăşie cu afaceristul de Cuciureanu. Iar Cuciureanu i-a prins de bot pe toţi judecătorii de la Suceava, printre care şi una Dorina, fostă nevastă a avocatului Dascălu. Aşa se explică de ce Tonino a putut câştiga la Suceava.” Este o afirmaţie nedovedită, aşa că o lăsăm la nivel de opinie. Dacă nu cumva comentatorul se va decide să ne furnizeze mai multe elemente prin care să-şi susţină afirmaţia făcută.
Nici „Studentu Şomer” nu-i străin de modul în care Tonino îşi derulează unele afaceri: „Mai mult, Tonino doreşte să se îmbogăţească acum [sau să salveze firma, cum se spune mai modern] prin micşorarea preţului la lapte la fabrica de procesare pe care o are şi prin ridicarea pragului de grăsimi la laptele pe care-l achiziţionează. Adică, fură ţăranul/fermierul botoşănean de 2 ori! Cum să mai stai şi să faci afaceri în Bt, când în alte părţi - gen Cluj şi Napolact - preţul de achiziţie la lapte pleacă de la 1 leu, nu 0.70 cât oferă acum Tonino!!?” Într-adevăr, preţul oferit pe litrul de lapte de către procesatori nu reflectă nici pe departe munca ţăranului crescător de vaci. Să mai adăugăm faptul că plata se face la intervale mari de timp, după ce procesatorul îşi valorifică producţia, ceea ce înseamnă că-şi creditează afacerea din banii crescătorilor de animale, care, astfel, mai sunt înşelaţi o dată. Din păcate, ţăranii n-au nici un mijloc de apărare împotriva acestor abuzuri practicate de procesatori.
De 1 Mai „Social-democraţii au pus de-o chermeză la Cabana Stejarul”, adică au făcut ceea ce au învăţat în vremurile de glorie comunistă. Iar la festin au participat cei cu funcţii politice, cei mulţi simţindu-se bine prin aceşti reprezentanţi. Iată şi o mostră de cum au primit gestul social-democraţilor unul dintre cei mulţi: „Care directori şi directori adjuncţi aveţi? Nu sunteţi în stare de nimic, este o mafie în PSD, se va face praf din voi după alegeri, o să revină din nou Conţac. La preşedinţiale Geoană va pierde din cauza Botoşaniului, al actualilor aşa zişi conducători PSD.”
Editorialul „Nu-i scăpaţi în stradă!”, deşi citit, a fost comentat mai puţin. Din cele câteva comentarii l-am ales pe cel semnat de „Un cetăţean” pentru că s-a referit strict la tema abordată: „Ameninţările cu greva şi ieşirile în stradă nu-şi au rostul în condiţiile în care oamenii îşi pun capăt vieţii prin alte locuri, datorită dezastrului provocat de criza economică. Cozile de topor comuniste eu le văd mai degrabă între marii activişti sindicali, cei ce îndeamnă la grevă şi nesupunere socială. Iar părinţii nu au dreptul să-şi exprime părerea, doar aşa ca plătitori de taxe. În privinţa religiei, locul educaţiei religioase este biserica şi preotul, nu şcoala şi banul public.” Pe la noi lucrurile sunt aşezate anapoda. Sunt bani pentru majorarea salariilor preoţilor, nu sunt bani pentru a se respecta legea privind majorarea lefurilor celor din învăţământ.
Nici n-a fost unsă la şefia Direcţiei de Sănătate Publică, că „Ciofu vrea alţi şefi la conducerea spitalelor”. Desigur, dorinţa sa este una politică. Actualii şefi de spitale fiind puşi în funcţie de liberali, a venit vremea ca locul lor să fie luat de către cei agreaţi de către social-democraţi. „Pacienta” ne-a ajutat să ne formăm o imagine mai exactă despre personalitatea medicului Ciofu: „Bine ar fi de l-ar schimba şi pe managerul Muntianu. În rest... cât va putea face şi această Ciofu Tamara. O cunosc bineee. E din Dorohoi. La şcoala generală şi chiar liceu, nu plutea mai sus de nota 6 - 7 la toate materiile de învăţământ. Dar cum politica e-n toate...e mare directoare.” Faptul că s-a situat la învăţătură printre elevii de mijloc nu-i un argument că n-ar fi bună de director. De obicei, în viaţă reuşesc elevii de mijloc, cei fruntaşi la învăţătură clacând psihic de cele mai multe ori sau neavând veleităţi de conducător tocmai prin faptul că tocind prea mult la învăţătură n-au avut timp să acumuleze o anumită experienţă de viaţă. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Nu va accepta funcţii de conducere şi nu va alege un preşedinte comunist
Proiect de rezoluţie care condamnă regimul comunist de la Chişinău
Supraponderală dusă la spital de către pompieri
Numărul şomerilor angajaţi de primărie va fi limitat la 30
Elev bătut de un bărbat aflat în conflict cu tatăl acestuia
De joia viitoare, piaţa din Frumuşica va funcţiona în spatele primăriei
Bicicleta buclucaşă
Cine-i oferă o vilă?
PROGRAM TELE'M MIERCURI 6 Mai
Încep emoţiile pentru candidaţii la funcţia de director de deconcentrate
Psihiatrii cred că dacă nu ai caracter, eşti bun de politician
Socoteala lui Ivănescu din birou nu se prea potriveşte cu ce-i în tramvai
Persoană neidentificată găsită carbonizată într-o cabană
Ţigănci prinse la furat ziua în amiaza mare….
Zornăit de cătuşe la uşa Bisericii
Ioan Rotundu
Delicatesă de curcan ca pe Crişuri
Oftalmologul Oprişanu s-a întors la „prima dragoste”
Şase directori de şcoală, dovediţi superficiali
Trei directori de spitale au fost demişi
Legea unică a pensionării nu va afecta majorările stabilite pentru la toamnă
Profesorii şi-au luat adio de la majorările salariale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog