Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1281
De la 07 Ianuarie 2003
123111680
pnl

Comentariul comentariilor LXXIV

  • (Ioan Rotundu)
  • 11 May 2009, 23:00
Tezele unice au evidenţiat faptul că „Promovabilitatea elevilor este de 40 % şi ei vor salarii de 150 %”. Aşa privite lucrurile, pretenţia profesorilor de majorare a salariilor ar apărea nejustificată. Dar tot atât de bine s-ar putea interpreta că neacordarea unor salarii mulţumitoare profesorilor, aceştia n-au fost suficient de motivaţi în munca de la catedră. Cercul este vicios şi trebuie spart cumva. Desigur, o vină, şi încă mare, aparţine părinţilor, care au lăsat întreaga răspundere educaţională a odraslei lor pe seama învăţătorilor şi a profesorilor. Bine a surprins un cititor în comentariul său această stare conflictuală: „Ştiaţi că ... un rol crucial în educaţia individului îl are familia? Ce s-a întâmplat cu familia? S-a distrus, un părinte sau amândoi au luat calea străinătăţii în speranţa de mai bine pentru odraslele lor în primul rând, uitând sau ignorând că înainte de toate copilul are nevoie de afecţiune. Dacă părinţii sunt repetenţi în educarea copiilor lor, de ce pretindeţi cadrelor didactice să facă ceea ce ar trebui să facă părinţii?! De ce pretindeţi performanţe de la profesori atâta timp cât nu sunt motivaţi, puşi pe scara valorilor la locul meritat? Scara valorilor în România? O utopie”!
Din păcate, uncii cititori în loc să se aplece asupra cauzelor care au determinat scăderea promovabilităţii elevilor, au preferat să se răfuiască cu Codreanu, preşedintele PRM, cel care a observat fenomenul. Putem să-l tăvălim pe Codreanu prin toate mocirlele politicii botoşănene, dar rezultatele elevilor la învăţătură nu se vor schimba. Cred că este momentul ca sociologii să-şi spună părerea asupra cauzelor reale care au dus la scăderea rezultatelor la învăţătură a elevilor. Este vinovată familia, este vina învăţătorilor şi a profesorilor care sunt tot mai slab pregătiţi profesional, sau mult promisa reformă din sistem a înnebunit pe toată lumea, că nu mai ştie nimeni ce responsabilităţi îi revin şi cum trebuie îndeplinite?
Doru Munteanu, directorul Spitalului judeţean Botoşani, a anunţat că este posibil ca, în lipsa suficientă a banilor, bolnavii internaţi să-şi procure medicamentele trebuitoare din banii lor. Declaraţia sa noi am publicat-o sub titlul „Condamnaţi la moarte? Bolnavii internaţi vor trebui să-şi cumpere medicamentele” Vestea i-a nemulţumit pe botoşăneni, iar „Un veşnic bolnav” a comentat: „Pe lângă şpaga pe care o dai când eşti deja internat, trebuie să-ţi cauţi pe cineva căruia să-i dai şpagă să pună o vorbă bună la domn` doctor să te interneze. Halal guvern! Taxe peste taxe, impozite peste impozite şi.... şpăgi peste şpăgi. Pentru atâtea campanii electorale şi scrutine de unde sunt bani? RUŞINE!” Sub Guvernul Boc lucrurile au luat o turnură gravă, nu numai în ce priveşte Sănătatea, ci şi în celelalte sectoare de activitate. Nu ştiu cât timp vom mai rezista acestor presiuni guvernamentale care ne scot din minţi!
Liderul PNL, Florin Ţurcanu a anunţat că familia Conţac intenţionează să se înscrie în acest partid. O informaţie falsă, pentru că cei din familia Conţac au dezminţit-o cu vehemenţă. Se poate spune că partidele au declanşat o „Bătaie pe familia Conţac!”, pe lângă PNL, interesaţi fiind şi cei din PRM. Cu multă ironie la adresa PSD, un comentator ce şi-a luat pseudonimul de „Vâzdoagă” a postat acest comentariu: „Domnul Conţac este un om corect, ne pare rău că nu ne-a acceptat măgăriile, de aceea a trebuit să-l vindem, acum suntem o mică echipă unită în a distruge PSD, nu ne mai ajung funcţiile şi toţi vrem câte ceva de la handicapaţii care vor funcţiile scoase la mezat. Dacă pică guvernul, va trebui să-i iau la mine la Baisa, să-i hrănesc că-s muritori de foame tradulicii lui Marcu şi Afrăsânei”. Ironie, ironie dar care cuprinde un mare sâmbure de adevăr.
Dinspre liberali ne-a fost dată vestea că „Ciuştea s-a lepădat de Becali şi s-a vopsit galben-liberal”. Un anume „Exe” a lansat un avertisment: „Ţurcanule, ai făcut din PNL o adunătură de peremişti, care te vor vinde la prima mişcare.” Când ajungi în fruntea unui partid prin trădare, la ce te poţi aştepta?
„Comemorarea românilor deportaţi de regimul comunist sovietic”, a fot un eveniment consumat în Ucraina, dar umbrit de către declaraţia unui politician ucrainean, care a încercat să-l minimalizeze. „UE” a comentat: „"Comemorarea românilor deportaţi de regimul comunist sovietic". Întrebaţi politicienii noştri dacă măcar au habar de aşa ceva şi dacă îi doare în cot de problema asta. Ar fi trebuit pus la punct ucraineanul obraznic dar cine să-l puie, avem nişte fricoşi la conducere "care nu au voie de la UE să vorbească". Au făcut măcar o listă cu cei deportaţi şi să le acorde nişte medalii post-mortem măcar, să ştie lumea că avem şi noi martirii noştri? Evreii au o mie şi una de comemorări, noi nici nu avem curajul să pomenim de aşa ceva.” Asta este clasa politică care ne apără interesele, nişte netrebnici ignoranţi şi infatuaţi, care nu ştiu altceva decât să se îmbuibe. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Păcatul se iartă, prostia nu!
Horoscop
Un altfel de ciorbă de burtă
Comunicat de presă - Comenius
La Eurovision, votaţi România, dacă vă place!
„Ţara înjunghiată în inimă”
un film despre handbalistul Marian Cozma
Un scenariu idealist pentru o ţară fălită
Câte paşapoarte are Socor?
De prea mult timp în Moldova e Gripă. Gripa Porcilor Comunişti!
O şansă de a deveni model!
Pumnul în gură!
Ioan Rotundu
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI- 12 MAI
Românul şi vampirii
Transportul cu tramvaiul: prezent şi perspective
90% subvenţie ar fi binevenită, crede directorul Ivănescu
Şofer pe post de secretară
Grupul coral „Lira” se bazează pe voluntariatul cântăreţilor
Ar fi bine ca botoşănenii să ia exemplu de la cei mici
Contrabanda cu ţigări este în mare vogă
Locul şase pentru jandarmii botoşăneni la Campionatul de Tir al M.A.I.
Perioadă de foc pentru vicepreşedintele Manolache
Dosar penal pentru pescuit în prohibiţie
Bolnavii hipertensivi mor ca muştele!
Facilităţi legislative la plata indemnizaţiei pentru nou născuţi
Birocraţia îi lasă pe medicii de familie fără bani
DSP-ul va fi botezat în DAM
Eveniment editorial
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog