Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6101
De la 07 Ianuarie 2003
122866168

Comentariul comentariilor (LXXXIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 25 March 2008, 23:00
Liberalii arată cu degetul spre clona lor democrat- liberală cum că „PD-L că racolează candidaţi de primar persoane cercetate penal”. Iar ca exemplu a fost dat primarul de Suliţa, Costinel Ciubotaru, cel cercetat de DNA, dar care să fi găsit „soluţia juridică” prin a se pune la adăpost sub cupola PD-L, în speranţa că acest partid va ajunge la putere şi va face ordine, inclusiv cu DNA-ul. Un „Suliţean” s-a arătat indignat: „Ruşine d-lui Ciubotaru, care crede că DNA îl va ierta. Ce zic PSD-istii? Consider că este un om fără caracter şi încă nu şi-a conturat o viziune politica proprie, încă mai depinde de alţii.” Poate că gestul său poate fi taxat drept „ruşinos”, dar să ştiţi că va fi unul sănătos. Primarul de Dorohoi, Sergiu Lungu, la un moment dat era cercetat în vreo patru dosare. A sărit din PSD în PD-L, precum greierele de la un acord muzical la altul, iar acum nu-l mai doare capul. DNA l-a considerat om liber şi de bune moravuri.
„Admin” merge mai departe cu presupunerea: „Este foarte adevărat că PNL-ul a început marea răzbunare! Urmăriţi toată vendeta care a început cu Garda Financiară şi alte instituţii deconcentrate asupra foştilor primari PNL! Cei despre care spune Florin Ţurcanu că au dosare penale încă nu le au, dar se gândeşte el, le vor avea în cel mai scurt timp, fabricate de aparatul DOMNIEI sale.” Este greu de crezut că procurorii din cadrul Parchetului sau DNA chiar sunt la dispoziţia lui Ţurcanu şi fabrică dosare pe bandă rulantă. Uneori ne place să cam exagerăm, fără să gândim şi asupra unor eventuale consecinţe.
Mai grav este că o societate dorohoiană, care a câştigat licitaţia de a aproviziona cu un grup de şcoli cu alimentele în cadrul Programului social „cornul şi laptele”, îşi face de cap, adică distribuie alimente depreciate calitativ, fără a fi trasă la răspundere pentru faptele sale. „Face legea în aprovizionarea elevilor cu alimente stricate” am zis noi, iar „Anonim” şi-a expus propria părere: „Păi, de ce nu introduceţi în caietul de sarcini un criteriu care să ţină cont de abateri sancţionate (în trecut) de la normele sanitare, indiferent unde au fost sancţionate (în judeţ sau aiurea)? E ilegală o condiţie care apără sănătatea celor ce "beneficiază" de asemenea abateri???” Sugestia este cât se poate de corectă şi legală, numai că n-are cine s-o aplice. Şi ştiţi de ce? Comisioanele, bată-le vina, stau stavilă în calea oricărei măsuri punitive care ar duce la îmbunătăţirea sistemului de distribuire a alimentelor în şcoli.
Să ne amintim de „cazul Recopan”, petrecut cu ceva ani în urmă. Pentru faptul că s-au distribuit la chioşcurile şcolare produse de panificaţie şi patiserie infestate cu salmonela, au fost destituiţi din funcţie şefii unor instituţii de judeţ. Nici acum cazul n-a fost soluţionat definitiv, el fiind pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti. De luat în seamă este şi comentariul semnat de „Radu”, care ne atenţionează: „Produsele Spicul sunt de proastă calitate... ar trebui retrasă licenţa de producţie la toată gama de produse lactate celor de la Spicul. Numai şpaga e în capul lor!” Aşadar, oricum ne-am învârti, tot de şpagă ne lovim, ca soluţie finală şi favorabilă celor de la Spicul Dorohoi. Alegerile bat la uşă, iar unii preşedinţi de partide n-au banii lui Conţac, aşa că sclipuiesc şi ei de pe unde pot şi cum pot.
Cei din PRM şi-au anunţat public candidaţii la primăriile municipale, orăşeneşti şi comunale. Preşedintele Dumitru Codreanu fiind de profesie inginer agronom, mai toţi candidaţii propuşi au profesii legate de munca în agricultură. Motiv pentru care mi-am intitulat editorialul „Candidaţi după chipul şi asemănarea sa”. Însă, de departe, cel mai controversat candidat este Ştefan Mihai, pretendent la funcţia de primar al Botoşanilor. „Cici” este de părerea mea: „Aveţi dreptate, d-le Rotundu. Prea puţine calităţi negative ptr. Mihai Ştefan. Am fost membra PRM şi l-am cunoscut cum s-a cocoţat consilier municipal. Ar fi cazul să dispară de pe scena politică botoşăneană. Cât despre Codreanu, ar trebui să recunoască cinstit cu cât a cotizat la Vadim, prin Ciontu, pentru a ajunge senator, perioadă în care s-a pricopsit cu ferma de la Ionăşeni. Acum cred că mai are de rezolvat ceva în interes personal, la asta se pricepe cel mai bine.” Şi pe el, ca şi pe alţi politicieni, îl va judeca electoratul. Am convingerea că de această dată va fi o judecată aspră şi dreaptă.
„Spitalul Săveni se sufocă sub neajunsuri” şi asta ne-o spune chiar directorul unităţii, care îşi doreşte multe investiţii, numai că n-are şi banii necesari. Iată şi părerea unui cunoscător al problemelor de prin partea locului: „În vara anului trecut Oprişanu lăuda grozav spit Săveni că ar fi mai ceva ca spit jud bt. Cum aşa? Ce s-a întâmplat de atunci? După ce a adus-o pe contabila Vărăreanu s-a prăbuşit managementul la Săveni? Ce păcat! Ce păcat! Doamna Ica.” Poate că directorului spitalului, o anume doamnă Norses, va avea inspiraţia să devină liberală, dar repede, şi atunci va găsi calea spre punga lui Oprişanu, obţinând fondurile dorite şi necesare. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vulpe turbată aflată în plimbare prin centrul Botoşanilor
autorităţile locale au intrat în alertă
Alt tun electoral ce poartă marca Flutur
încep lucrările de reabilitare la Centrul Vechi
Umilit şi desconsiderat
Ioan Rotundu
O altă absurditate generată de summit-ul NATO
Drumurile noastre toate, se vor asfalta vreodată?
Stadionul Municipal din Botoşani va fi gata la vară
Titulatura de monument istoric nu cadrează cu toate imobilele de pe listă
Flutur ne invită la promenadă pe „bulvard”
Control TBC în rândul elevilor
S-a semnat protocolul „A doua şansă”
10 unităţi şcolare din judeţ vor avea noi CDI
11 agenţi rutieri detaşaţi la summit-ul NATO
Directorii şcolilor atestaţi de CNFP
Elena Udrea este invitată la ziua ”Happy Hour”
Dragoş Stemate s-a căsătorit
În loc să plece, ruşii îşi întăresc forţele militare de ocupaţie în Basarabia
Rusia arată oficial că subminează politica externă a României
Rusia şi SUA bat palma pe scut
Vânzătorul cel isteţ
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 26 martie
Oferă 100 euro ora de plăceri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog