Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21700
De la 07 Ianuarie 2003
122907349

Comentariul comentariilor (VI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 7 December 2007, 23:00
De ani de zile specialiştii din Ministerul Educaţiei caută formule cât mai eficiente de examinare a elevilor din gimnaziu şi licee, fără însă a se găsi soluţia ideală. În fiecare an elevii sunt supuşi unor experimente de care s-au săturat şi ei. În fiecare an se schimbă metodele de examinare, de nu mai ştiu nici elevii cum să înveţe şi cum să se pregătească pentru astfel de examene. Fiecare ministru nou numit în fruntea ministerului a ţinut să-şi lege numele de reforma în învăţământul românesc, dar şi l-au legat într-un mod total nefericit. „Primul val de emoţii pentru elevii de a VII-a şi a VIII-a” s-a consumat cu ocazia recentelor examene. „Ştefănucă” ne spune propria părere: „Deci vor putea să copie unii de la alţii, să se aranjeze teze ...şi-atunci unde este finalitatea acestor teze? Nu ştiu în alte şcoli, dar la noi aşa se face de obicei şi aşa s-a făcut şi de astă dată!” Un alt cititor întăreşte teza cum că „Da, s-a copiat în unele şcoli...” Aşa stând lucrurile, e firesc să ne întrebăm la ce mai sunt bune aceste examene?
O declaraţie de presă a deputatului liberal Liviu Câmpanu avea să declanşeze nişte resorturi care s-au concretizat într-o serie de dezvăluiri publice ce altfel aveau să rămână necunoscute nouă. Declaraţia deputatului noi am intitulat-o „Gaşca de mafioţi din Inspecţia de Sănătate ripostează”. Un comentator a ţinut să ne lămurească de ce a plecat Mihaela Pujină de la Inspecţia Sanitară de Stat: „A plecat că este PSD-istă, nu de alta ,fiţi serioşi, că nu mai are trecerea pe care o avea când soţul său era deputat PSD, cum a ajuns să-şi tragă "ECOMEDUL" ? Nu fiţi fraieri şi credeţi toate gogoşile ce vi se servesc de unii. Are tupeu tipa ,nu glumă ,dar nu e atât de morală cum ar vrea d-nii liberali. SĂ FIM SERIOŞI!”
Suntem chiar foarte serioşi, pentru că semnalele ce vin din interiorul acestei Inspecţii nu sunt nicidecum liniştitoare. „Ramona” susţine că „Ce a declarat Dr. Câmpanu este absolut adevărat, demult trebuia să se ia măsuri, a mai încercat cineva să facă curăţenie, dar nu a putut.”
Un anume „Victor” o face pe criticul: „Dincolo de amalgamul de interpretări ex-contextuale a unor declaraţii făcute sub umbrela unei imunităţi parlamentare prost înţelese în România, ce descalifică articolul din punct de vedere jurnalistic, răzbate un semn de întrebare: cine şi pentru ce preţ e în stare să demoleze instituţii ale autorităţii statului? Politic ce s-a schimbat din 89? Ce? Doar pentru a schimba dulăii la ciolan la chemarea partidului mereu vremelnic, am murit prea mulţi, prea tineri şi poate prea devreme.” Meditaţia n-are adâncime, mai ales ultima frază care este confuză şi fără un mesaj clar. În ce ne priveşte, rostul nostru este să preluăm declaraţiile de presă ale persoanelor cu statut public prin a le reproduce cât mai fidel, fără a le schimba sensul. Procedând astfel nu ne „descalificăm” jurnalistic, dimpotrivă.
Cum era de aşteptat, „Preşedintele Lozneanu îşi duce mandatul la final”. Normal, de vreme ce la recenta sa realegere a participat chiar Dan Voiculescu, care a lăudat-o pentru activitatea desfăşurată. E drept că rezultate semnificative, la Botoşani, Partidul Conservator n-a înregistrat. Dar, cum nici la nivel de ţară partidul nu stă mai strălucit, ar fi fost nedrept ca Lozneanu să fi fost demisă. Un „Anonim” chiar se simte fericit: „...doamne, ce mă bucur că a rămas în funcţie!!!”, ca un alt cititor să-i adreseze „Mult succes, doamna Lozneanu!”
La editorialul „Suflete moarte” s-au înregistrat şi comentarii pe măsură. Din Alaska, chiar proprietarul sediului în care funcţionează redacţia cu chirie, medicul stomatolog Mariana Apetroaie a consemnat: „Excelent articol! Să sperăm că această realitate v-a deschide ochii şi sufletele celor ce au cu prisosinţă, sau prea mult.” Pensionar sau nu, cititorul şi-a destăinuit impresiile: „Aşa e d-le Rotundu, ai şi dreptate, scrii şi frumos, dar n-ai recunoaşte nici fript, că pe vremea lui Ceuşescu era mai bine, mai echitabil. Sursa tuturor relelor de acum o constituie capitalismul mult dorit de voi toţi, în care unii dau pe dinafară, alţii, n-au nici pe dinăuntru. Cuvintele, echitate, dreptate, cinste şi-au pierdut sensul şi sunt pe cale de dispariţie. N-a fost prea bun nici sistemul lui C, dar oricum e incomparabil cu cel actual. Părerea mea ...”
N-am negat niciodată lucrurile bune realizate în perioada comunistă. Eu cred că aşa cum comunismul n-a demonstrat că este sistemul social potrivit nevoilor omenirii, nici capitalismul nu este formula care să satisfacă toate componentele guvernării unei ţări. Cred că o formulă mixtă ar fi mult mai apropiată de necesităţi. Mă gândesc la doctrina social- liberală. Liberalismul să fie motorul dezvoltării iar socialul să asigure minimul condiţiilor de viaţă. Pe săptămâna viitoare!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Niculiţă ne face cunoştinţă cu gaşca lui Oprişanu (II)
Îmbină utilul cu plăcutul ţuicii, al vinului şi al mierii de albine
cel mai renumit producător de ţuică de pe raza comunei Hlipicenideşi îl cheamă Gheorghe, toată lumea îi spune moş Vasile
Concursul de colinde “Astăzi s-a născut Hristos”
Avalanşă de Diplome de onoare pentru cadrele Liceului „Bălcescu”
Columbeanu şi fraţii Baragan, duminică în “Business Magazin”
Poveşti de graniţă la Beba Veche
Puteţi să-l treziţi la orice oră din zi sau noapte
Finanţări suplimentare pentru infrastructură şi baze sportive
Investiţii pentru Botoşani dezbătute la Instituţia Prefectului
Indignarea preşedintei Lozneanu
Îi cere din nou demisia preşedintelui Băsescu
Câmpanu susţine că vrea limpezirea apelor la ISS
Liberalii îi cer primarului Flutur să acţioneze pragmatic
Se pregăteşte înscăunarea lui Ţâbuleac la şefia PDL
Cristian Achiţei – candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean
Preparate din carne scoase de la comercializare
Se scot la concurs toate posturile vacante de asistent comunitar
Bani grei plătiţi pe ore suplimentare la Infecţioase
Lucrări în plină desfăşurare la sălile de operaţie
Medicul Beleca s-arată neiertătoare cu colegii de breaslă
Horoscop
Trădarea nevestei
Program TELE’M Botoşani
Românul şi sporturile de iarnă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog