Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26189
De la 07 Ianuarie 2003
122911838

Comentariul comentariilor (XCIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 7 April 2008, 23:00
Se spune că peste 50% din populaţia Rusiei suferă, din punct de vedere al sănătăţii, de pe una consumului de votcă. Populaţia României este mut mai sănătoasă din acest punct de vedere, dar nici pe la noi nu se duce băutura la ureche, cum se mai spune popular, ci tot la gură. De unde şi apariţia unor tragedii familiale sau individuale, descoperite prea târziu pentru a se mai putea face ceva. Mulţimea de baruri abundă în mediul rural, iar consumatorii de tării nu lipsesc. După ani şi ani de consum zilnic de alcool, organismul cedează, iar cei ajunşi tributari abuzului de alcool devin o povară şi pentru ceilalţi membri din familie.
Este şi cazul unei femei din Flămânzi care, în urma consumul exagerat de alcool, a ajuns să fie paralizată iar creierul să-i fie afectat iremediabil. La prăbuşirea sa fizică şi psihică au contribuit din plin membrii de familie dar şi autorităţile locale care se ocupă cu asistenţa socială. Acum femeia stă la pat, nu se poate mişca, nu se poate hrăni singură, iar soţul este într-o situaţie deznădăjduită.
„Victima nepăsării generale în oraşul “legumelor umane”, s-a intitulat reportajul nostru. Comentatoarea „Ştefănucă M.” ne-a oferit o explicaţie: „Dacă-s multe crâşme în oraşul nostru! Ia să se împuţineze şi lumea n-ar mai avea de băut şi s-ar reduce şi infracţionalitatea. Dar n-are nimeni interesul de a stinge setea flamânzenilor, că din asta iese parale pentru unul, pentru altul, pentru bugetul primăriei, numai pentru şcoală nu! Cum se duce tot elevul să-şi ia o „eugenie” aşa şi tot învăţătorul şi profesorul se duce să ia, în pauză, un rachiu, că altfel ziua trece greu! C-aşa-i la noi!” Acesta-i adevărul, aşa-i la noi.
Primarul Botoşanilor se află în imposibilitatea de a accesa o serie de fonduri structurale, fiind blocat de o decizie a Consiliului Judeţean Botoşani. La ştirea „AGA mică spune „Da”, conducerea Apa Grup spune „da”, Conţac zice „Ba”, un comentator, orbit de patima politică a cărei rob a ajuns, îi acuză pe Flutur de cu totul altceva: „D-le Primar! Nu îţi mai ajung bani pentru clienţii politici din vilele de la Lebăda? Nu ai cu ce să le faci " utilităţile "?” Jalnică gândire de comentator. Banii se obţin de la Uniunea Europeană, cu respectarea anumitor condiţii. Nu-i ia Botoşanii, se duc în altă parte. Acum, că avem un primar care a adus foarte mulţi bani de la U.E., nu-i bine. Dacă vreme de 14 ani am avut primari care n-au făcut nimic pentru oraş, a fost bine. „Eu” a înţeles situaţia şi a comentat pe temă: „Primarul are dreptate: fondurile de coeziune nu pot fi accesate decât dacă există aceste ADI, dar Conţac face fente politice.....face anumite lucruri numai dacă îi convin, altfel îşi arată muşchii... deci încă 4 ani or fi pierduţi ptr Botoşani?” Poate că nu-i vom pierde, poate că va triumfa raţiunea, căci şi preşedintele Conţac locuieşte în Botoşani.
”Judecătorul” are o altă cerinţă, ce face şi ea parte din rândul trăsnăilor: „D. Primar, nu aţi putea să desfiinţaţi definitiv această cloacă numită Apa Grup? Toate pilele şi toţi neaveniţii sunt încadraţi la această unitate, care toacă banii noştri şi nu fac altceva decât să mărească trimestrial preţul la apă. Au inventat ei apa de o măresc asş? Nu puteţi, Domnule Rotundu, să publicaţi o listă a angajaţilor de la Apa, şi vă daţi seama şi cine sunt în spatele lor.” În primul rând că societatea Apa Grup se află sub conducerea Consiliului Judeţean Botoşani, primarul Flutur neavând nici o putere asupra sa. Nici de a o înfiinţa sau desfiinţa. În ce privesc angajările şi preţul apei, aproape cel mai scump din ţară, lămuriri ar trebui să ne dea Marcela Lozneanu, atât ca vicepreşedinte CJ dar şi ca preşedinte al Partidului Conservator. Pentru că societatea Apa grup este condusă de membri de vază ai Partidului Conservator, asupra cărora, înrâurire totală, are Marcela Lozneanu. Acum, acelaşi PC ne va cere voturi pentru lista cu consilierii judeţeni, ca să aibă susţinere pentru noi majorări la preţul apei. Votaţi-le lista, că aşa aţi făcut şi în 2004, iar acum bociţi ca nişte babe!
Din interiorul PD-L am fost informaţi că „Mihai Ţâbuleac se va bate, în alegeri, încă o dată cu Conţac”. Ca orice ştire de ordin politic, şi aceasta a stârnit simpatii şi antipatii. „Curiosu” a şarjat primul, în favoarea preşedintelui Conţac: „Sincer, dacă e să aleg numai dintre Conţac şi Ţăbuleac, la cei 23 ani ai mei, l-aş vota tot pe Conţac. Motive: are experienţă, a jupuit destul până acum, nu-ş cât ar mai putea jupui (Ţâbuleac nu are nici experienţă şi e şi "flămând" în ceea ce priveşte jupuiala) şi poate deasupra tuturor argumentelor de mai sus, bădia Conţac are simţul treburilor (comparativ tot cu Ţâbuleac). Citez, "părerea mea" sinceră!” Bătălia pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani este abia la început. Iar preşedintele Conţac, care deja se află pe post, are prima şansă. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Câmpanu şi-a înfiinţat spital privat la Darabani
la preţul practicat, s-ar putea să-i caute pe pacienţi... cu lumânarea
Elevii problemă
Ochii de vasilisc
Ioan Rotundu
Baronul în baron trage!
Primarul vrea înverzească faţa oraşului
Codreanu, agricultura şi Petria cel cu procese multe
Constantin Conţac vrea să dezumfle roţile de la ASP
Rom la ceas aniversar
Ziua NATO, marcată la Instituţia Prefectului
Varianta MAE, privind moartea dorohoianului Crulic în Polonia
Românul care a condus Disnayland-ul timp de 10 ani
Dana Rogoz - interviu în exclusivitate cu Monica Cruz
Cei din Obştea Dracşani cred că au evitat capcana prefectului Sorescu
Un concurent serios la scaunul de primar la cucoanei preotese
aspirantul este un director de şcoală cu bune rezultate manageriale în activitate
Horoscop
Cea mai proastă zi din viaţă
Program TELE’M Botoşani, marţi, 8 aprilie
Salvaţi-l pe Dragoş!
Angajări la urgenţă pentru Italia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog