Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3737
De la 07 Ianuarie 2003
122889386

Comentariul comentariilor (XL)

  • (Ioan Rotundu)
  • 1 February 2008, 23:00
Nu este o noutate că partidele politice se consideră în campanie electorală pentru alegerile locale, deşi data acestor alegeri n-a fost încă fixată. Formaţiunile mărunte, nesemnificative pentru electorat, se agită cel mai mult. Iar PRM, la Botoşani, este un partid în cădere liberă şi tot mai gălăgios. Unuia dintre membrii săi, cu pretenţii de a candida la funcţia de primar al Botoşanilor, îi turuie gura vrute şi nevrute. Mai nou „Ştefan crede că a găsit un nou mijloc de a face rost de voturi”, adică a cerut Executivului Primăriei să verifice reţeta asfaltică şi să i-a măsuri cu executanţii care au furat la calitate.
Că firmele constructoare fură la calitatea asfaltului nu-i o noutate. Că fură la grosimea stratului de asfalt, iar nu-i o noutate. Numai că toate aceste se petrec de patru ani sub ochii consilierului municipal Ştefan, care a tăcut complice. Acum, că vin alegerile, strigă din toţi bojogii hoţii, uitând că şi el aparţine acestei categorii, mai ales dacă-l judecăm după cât de prost este condusă societatea Eltrans, unde îşi face de cap, fără putinţă ca cineva să-i pună căpăstru.
„Cititorul” a observat că „Îi bun că presa remarcă diverse aspecte din gândirea altor persoane, pentru a-şi umple paginile ziarului. De ce nu faceţi o ancheta pe linia bordurilor puse în Botoşani, cu ce bani se cumpără, etc. De asemenea, în timp ce vă deplasaţi pe bulevard, puteţi observa că trotuarul pus din acele plăci arată ca valurile mari şi oricând vă puteţi rupe picioarele, deci lucrare de mântuială??” Cititorule, noi nu cerem votul nimănui pentru a ocupa funcţii publice. Noi semnalăm disfuncţiunile existente, pentru ca cei ce sunt aleşii urbei să ia măsurile cuvenite. Ştefan este un ales al urbei, pe el întrebaţi-l de borduri, de trotuare etc., pentru că el a ridicat mâna în şedinţa de consiliu şi a aprobat una sau alta, nu ziariştii.
Cititorule, dacă-ţi place de cum s-a achitat Ştefan de calitatea de consilier ales, votează-l în continuare. Să ştii că societăţile subordonate primăriei, şi de pe urma cărora mulţi consilieri municipali au prins cheag, mai au mijloace materiale şi financiare ce pot fi jefuite. Dă-le votul, să continue jaful început. Şi să mai ştii „Cititorule” că noi nu inventăm subiecte să umplem pagina ziarului, că nu avem pagină de umplut. Noi oferim informaţii cât mai aproape de realitate (adevărul absolut îl deţine numai Dumnezeu – Jan Calvin). De vei constata că am minţit, sancţionează-ne! Ai o sumedenie de mijloace la dispoziţie.
La articolul „Temerile lui Conţac s-ar putea să fie întemeiate” unii comentatori s-au pripit în a trage concluzii. Şi nu-i prima dată când constat că unii comentatori nu cunosc procedura după care se obţine fondurile europene pentru finanţare a unor programe. „Mişu” remarcă sarcastic: „Păi, dacă nu e nimic de asfaltat prin spital, e normal să aibă dubii asupra gestionarii fondurilor. Dacă drum nu e, nimic nu e! Corect d-le Rotundu?”
Nu este corect. Preşedintele Conţac a făcut referire la faptul că are serioase îndoieli în capacitatea managerului Spitalului judeţean de a întocmi în timp optim programe care să obţină finanţarea. Aici nu-i vorba de turnat asfalt, ci de programe pe sănătate. Uniunea Europeană nu dă bani dacă n-o convingi prin seriozitatea şi argumentaţia programului întocmit că faci ceva necesar şi că nu vrei bani să mai faci o intrare modernă în spital, care să nu funcţioneze. „Alpaca” a sesizat bine încotro şi-a îndreptat Conţac critica: „Conţac îşi face probleme dacă se vor obţine banii, nu cum se vor cheltui. Tare mi-e teamă că are dreptate, iar cei din Sănătate nu vor obţine aprobarea proiectelor.” Cred că acest comentariu clarifică multe aspecte: „Heeiii, oameni buni. Una e să-ţi dai cu părerea când te pricepi şi alta e să dai din gură aşa...degeaba, doar să treacă timpul şi să vă folosiţi tastatura. Tura asta, chiar are dreptate Conţac. Ideea e că, într-adevăr, până la ora asta Spitalul judeţean nu are un studiu de fezabilitate elaborat, că nimeni de acolo nu e interesat de aşa ceva şi că, drept urmare, din cele 2 judeţe din regiune care pot depune, nu se poate depune un proiect. De ce? Pentru că e mult mai important să faci intrarea la spital (cu sau fără licitaţie), decât să te duci la Minister, să faci tot posibilul să ai un studiu bine întocmit pentru proiect.”
Institutul de Politici Publice a remis redacţiei noastre un studiu despre activitatea parlamentarilor desfăşurată în sesiunea din toamna anului trecut.. Pe baza acestui studiu, noi am centralizat rezultatele muncii fiecăruia din cei zece parlamentari botoşăneni. „Parlamentarii noştri au chiulit la greu” a fost concluzia noastră, bazată pe cifrele oferite de studiul în cauză. „Brebenel” n-a priceput despre ce-i vorba, dar şi-a dat importanţă: „Tot la comenzile altora răspundeţi şi acum, după aproape 20 de ani. Îţi vine greaţă să mai deschizi tv sau un ziar. Toate atacă, simultan, acelaşi subiect: hoţii de parlamentari, ca şi cum, parlamentul ar fi un loc de muncă unde se produc bunuri materiale... RUŞINE!”
Omule, IPP a făcut studiul public prin a-l remite tuturor mijloacelor media în mod simultan şi nu selectiv. Era normal ca el să fie dezbătut de către toţi cei care l-au primit. Iar parlamentarii fură la greu. Fură din taxele forfetare, fură la benzină, la telefon, la chirie, la piese pe maşină şi prin comisioane mascate pentru traficul de influenţă ce-l practică. Ştii ceva „Brebenel”? Eu cred că eşti parlamentar. Ce-am scris noi, este absolut adevărat. Inclusiv afirmaţiile la adresa senatorului Ţâbuleac. Cine doreşte să se convingă, îl invităm la redacţie pentru a citi studiul IPP, care numără câteva sute de pagini şi pe care noi îl avem integral pentru că ne aflăm în baza lor de date. Pe săptămâna viitoare!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prietenia dintre Oprişanu şi Muntianu dă semne de destrămare
laboratorul Spitalului Judeţean ameninţat cu închiderea
Omagiu adus lui Luchian printr-un concurs de pictură
Încă o sărbătoare de prim rang: Ziua Mondială a Zonelor Umede
Directorii trebuie să îşi trimită profesorii la perfecţionare
Schimbarea deciziilor de titularizare creează şi surprize
Primarii sunt responsabili iar prefecţii controlează şi amendează
Ministrul David s-a întâlnit cu prefecţii şi a pus accent pe organizarea alegerilor
România poate susţine actualul deficit de cont curent
Întrevedere a ministrului afacerilor externe cu experţi ai etniei rome
O oferă de menaj bănoasă full
Horoscop
Câţi bărbaţi pot sta în jurul unei femei?
Cociorva, veriga scandalului dintre Câmpanu şi Huţuleac
Este mesajul cu care Flutur îi atrage de mânecă pe Sorescu
Transportatorii fac viaţă grea municipalităţii
Recompense pentru cei care s-au îngrijit de monumentele istorice
O nouă piaţă en gross pentru comercianţii botoşăneni
Peremiştii îşi vor sorta atent candidaţii pentru alegeri
O(stafie) dă cu abuzul peste Flutur
Turul cicliştilor va lua startul de la Botoşani
Daniela Popa vine la Botoşani
Program TELE’M Botoşani
Viceprimarul care s-a îngălbenit de tot
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog