Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10253
De la 07 Ianuarie 2003
122870320

Comentariul comentariilor XLVII

  • (Ioan Rotundu)
  • 26 March 2009, 23:00
Faptul că „Apa Grup ţine morţiş să plătim apa după vrerea lor şi nu după consumul nostru” a generat vii proteste printre botoşăneni. „Oracol” crede că „Ne întoarcem de unde am plecat, pentru că nişte indivizi au interese ascunse şi-i bănuiesc pe cei pe care i-am ales în Consiliul Judeţean. Am cheltuit bani pe apometre, le-am verificat la firmele lor, fac economie cât pot, repar garniturile să nu am pierderi. Dacă ne bagă la COLHOZ, o să fie toţi la fel de neglijenţi ca înainte de contorizare pe apartament, că asta-i civilizaţia la români, o să crească consumul şi o să plătim să le facem salarii mari la politruci.” Mult mai indignat s-a arătat a fi „Cetăţean”, care-şi manifestă şi o anume nedumerire, firească dealtfel: „Îi întreb pe cei din C.J., pe subprefect şi pe toţi ceilalţi, de ce au mai supus acest proiect dezbaterii publice, din moment ce nu ţin cont de părerea cetăţenilor? Conform sondajelor din presă locală peste 80% din cetăţeni şi-au exprimat dezacordul cu privire la acest nou tip de facturare total incorect pe care vor să ni-l bage pe gât. Asociaţiile văd că au spus acelaşi lucru, că nu sunt de acord. Şi au adus şi argumente concrete şi logice. Atunci mă întreb pentru ce i-am mai ales pe aceşti oameni, cărora văd că puţin le pasă de voinţa cetăţenilor din acest judeţ, iau hotărâri tot cum doresc ei şi în defavoarea cetăţenilor? Adevărata sfidare a celor mulţi şi corecţi.”
Ştiţi de ce ţin cei de la societatea Apa Grup pentru a ne taxa după contorul de la subsol şi nu cel din apartament? Pentru că un operator privat este pregătit să preia, prin prizatizare, societatea. Ori, prin introducerea acestui sistem de plată, cerut de viitorul operator, câştigurile acestuia vor fi extrem de consistente. Să mai adăugăm faptul că şi preşedintele Ţâbuleac şi consilierii judeţeni, după privatizarea societăţii, se vor spăla pe mâini ca Pilat din Pont. Iar când noul operator va creşte preţul apei dublu de cât cel din prezent, cu toţii vor susţine că nu mai este treaba lor de vreme ce operatorul este unul privat. Cam astfel de zile ne aşteaptă, stimaţi botoşăneni!
Tot pe fondul acestei probleme am scris şi un editorial intitulat „Georgescu bagă dihonia în PDL”, în sensul că prin acest partid problema citirii contoarelor a creat două tabere. Cea reprezentată de Ţâbuleac, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, care susţine ca Apa Grupă să ne taxeze după contorul de la subsol, şi cea reprezentată de către Cătălin Flutur, care susţine ca taxarea să se facă după apometrul de apartament. Iată cum priveşte lucrurile „Apometru”, un mod de a privi extrem de critic: „Este suspectă insistenţa şi graba celor de la Apa Grup de a trece la noul sistem de facturare, în condiţiile în care nu trebuie să fii “specialist în distribuţia apei” pentru a-ţi da seama că problema pierderilor nu se va rezolva cu această măsură. Ca posibile explicaţii ar fi achiziţionarea de către Apa Grup, în condiţiile specifice achiziţiilor făcute pe banii statului (prietenii ştiu la ce mă refer) a unor echipamente pentru această acţiune şi deci anumite persoane ar trebui să-şi justifice iniţiativa, sau trebuie bifată o acţiune din programul de management al noului director. Ar mai fi poate şi dorinţa de sfidare şi umilire a cetăţeanului, practice care îşi au rădăcina în perioada stalinistă. D-nul primar Flutur, în calitate de ales al cetăţenilor, trebuie să ne apere de acest abuz, deoarece are pârghiile politice necesare.”
Să luăm act că „Agenţii de pază ai lui Victor Mihalachi au fost daţi afară din Spitalul Judeţean”. Cam târziu s-au trezit cei din conducerea spitalului. Cât am fost internat, am privit copios la aceşti agenţi de pază cum băgau banii în buzunar, fără a tăia bilet. Făceau totul la vedere şi fără vreo jenă. „Arap Alb” a căutat să se lămureacă: „Cei pe care îi lăsau în spital oamenii de pază purtau botoşei? Sau nu cred că de asta au fost daţi afară.” La aşa patron, aşa calitate a serviciilor. Noroc că cei din conducerea spitalului au făcut ochi şi au început să vadă cum decurg lucrurile.
La vestea că „Astăzi, Ada Macovei va deveni şeful oficial al IŞJ” (evenimentul s-a consumat miercuri, această săptămână), unii s-au bucurat, alţii s-au crucit. Fiecare după cum îi este interesul. „Un om” i-a recomandat proaspetei şefe: „Îi urez doamnei ADA MACOVEI numai SUCCES şi să aibă grijă de şcolile în care primarii nu sunt PDL, deoarece acestea vor fi nedreptăţite în primul rând.” Dificilă dorinţă. Pusă la IŞJ de către PDL, Ada Macovei va apăra şi sprijini în primul rând interesele celor care fac parte din acest partid, aşa cum ex-generalul Pavel Rusu a sprijinit directorii de şcoli şi primarii liberali. Spiritul de gaşcă partinică primează oricăror altor interese reale. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


COMUNICAT DE PRESĂ FSLI
Un licean a intrat în clasă cu o grenadă
Derută în PNŢCD! Furtună şi Bogdan ies la atac, cu arme tocite!
Au sosit primii bani pentru reabilitarea drumurilor din Copălău
Căzut în capcana nevestei
Horoscop
Puşche timbrat pe limba lui Ţâbuleac
Superafacere cu terenuri agricole
Invitaţie lansare de carte
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 27 Martie
Afiş lansare volum "Masoneria botoşăneană"
Spectacol la "Vasilache"
Armata ne cheamă din nou sub arme
Musaca de post
Zi încărcată pentru pompierii botoşăneni
Românul şi mila publică
Proaspătul buget aprobat va transforma Botoşanii într-un şantier imens
până şi veşnicul nemulţumit Florin Egner a lăudat bugetul pe acest an
Ţâbuleac se va război în continuare cu judecătorii şi Geanina Pintilii
Preşedintele Ţâbuleac are buget şi este gata de treabă
Tarifele la Sala Polivalentă au scăzut la jumătate
50 muncitori noi la Serviciul de edilitare
Joaca inspectorilor OJPC cu patronii este una de-a şoarecele cu pisica
Control la APIA, pentru a-l ajuta pe Epuraş să renunţe la şefie
Noi piedici în calea obţinerii medicamentelor
Unele primării pun piedici celui deal 13.lea salariu al profesorilor
La Spitalul judeţean se scot bani şi din papuci
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog