Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20319
De la 07 Ianuarie 2003
122905968

Comentariul comentariilor (XLVIII)

  • (Ioan Rorundu)
  • 11 February 2008, 23:00
Ingrată soartă au acei şefi de instituţii, aflaţi în situaţia de a amenda anumite manifestări ce încalcă legea. Unii amendează într-un mod ponderat, alţii mai sar calul, plăcându-le să fie fruntaşi. Multe amenzi sunt necesare, pentru a stopa avântul celor care-şi bat joc de beneficiarii serviciilor lor. Altele sunt aplicate iraţional, care au drept consecinţă falimentarea afacerilor, mai ales a acelor care au un amărât de chioşc, de pe urma căruia trăieşte întreaga familie. Oricum, „Monacu anunţă că a realizat un record la aplicat amenzi”N-aş putea spune că o astfel de activitate trebuie transformată într-un motiv de laudă, în condiţiile în care cei mai mari şi mai mulţi contravenienţi sunt chiar cei puşi să respecte legea.
„Un Dac” crede că „Domnul Monacu are ceva izbitor cu vechiul sistem, dacă aşa gândeşte. Să încerce să se apuce de o afacere, să-şi asume responsabilităţi. Planuri la amenzi, unde găseşti: la miliţie, la ANPC, la Garda financiară, etc. Condiţii în care E-on crează probleme deosebite tuturor consumatorilor, primeşte o amendă de 3.000 lei. Iar un biet întreprinzător, care are un magazinaş şi a fost găsit cu o etichetă lipsă primeşte aceeaşi amendă. Domnului Monacu nu-i doresc decât ca într-o bună zi să devină întreprinzător...” Atrag atenţia comentatorului că în comunism amenzile se aplicau într-un mod mult mai uman. De exemplu, o amendă nu putea fi mai mare decât cuantumul a trei salarii, şi asta pentru fapte grave. Acum unele amenzi însumează salarul unui angajat pe ani de zile. N-au nici o raţiune. De aceea îi tot acuz pe parlamentari că votează amenzi care distrug familii întregi, fără să le pese. Să mai adăugăm faptul că şefii instituţiilor sunt numiţi politic, iar mulţi dintre ajung în aceste funcţii după ce-au cotizat la partid, ca să nu spun la anumiţi şefi, cu sume impresionante. După care, instalaţi pe postul râvnit, trec la recuperarea sumei plătite, plus partea lor.
„Vlad Ţepeş” adresează lui Monacu un avertisment, iar dacă eu aş fi în locul său aş medita adânc asupra lui: „Monacu, acest profitor ordinar, care-i jupoaie pe patroni, să se gândească că nu-i departe ziua când va fi judecat de botoşăneni. La revoluţie, miliţianul Călin a scăpat ieftin. Monacu să se gândească că mai are şi familie, care va trebui să suporte ruşina publică a unui tată prea hapsân şi orbit de a aduna bani murdari. Ziua judecăţii este aproape, Monacule. N-o să moştenească liberalii pământul şi nici oierul de Ţurcanu. Ia aminte!” În decembrie 1989 tăvălugul social s-a îndreptat asupra comunismului. Dacă acest tăvălug se va mai porni, cu certitudine se va îndrepta asupra unor persoane care-şi bat joc de membrii societăţii. Mă ia cu furnicături, când îmi aduc aminte de acel miliţian din Tg. Mureş, decapitat de unguri, după care au jucat fotbal cu capul său. Toate au o limită, şi va fi vai şi amar de cei care nu simt unde le este limita.
Din nou Gabriel Oprişanu, şeful Autorităţii de Sănătate Publică a trâmbiţat o nouă realizare reuşită la Spitalul judeţean: „Sălile de operaţii vor fi inaugurate săptămâna viitoare”. Tare mi-e teamă că trâmbiţatul său seamănă cu cotcodăcitul găinii din poveste, ce-a ouat mărgeaua. „Ştiu tot” îi aminteşte că mai sunt multe lucruri de rezolvat la Spitalul judeţean: „Dar cu cealaltă jumătate de săli de operaţie ce se întâmplă? Au rămas cum erau...aşa ca "focarul de infecţie cu pyoceanic rămâne în continuare" dle Dr. Oprişsanu, sau nu ştiţi...S-au luat probe din sălile celelalte? Este plin, vă spun că am tras-o pe pielea mea! Şi altceva, Dl.Dr.Oprişanu, în acest spital cum îi spuneţi dvs (mă rog, eu îl numesc un dispensar ceva mai mare, dacă mă gândesc la specialiştii de pe secţia chirurgie...nu chiar toţi, sau chiar autopsieri mai bine spus) pansamentele sunt făcute de asistente nu de medici! De aceea sunt atâtea cazuri de peritonite în acest să-i "spun spital de urgenţă"... Vă rog frumos să luaţi măsuri în această privinţă, faceţi controale la chirurgie să vedeţi ce se întâmplă, lăsaţi controalele cu prezenţa, axaţi-vă pe ce ne doare!!! Vă mulţumesc anticipat.” Ce să mai zici, totul la obiect.
La ancheta „O judecătoare i-a sporit averea lui Tonino cu două milioane de euro”, comentatorii au dat la iveală câtă ură au botoşănenii asupra omului de afacere Tonino Boldea. Moralitatea acestuia este considerată una dăunătoare pentru societate. „Curiosul” pune punctul pe „i”, întrebându-ne: „Dar acea judecătoare cât şi-a primit cota, nu vă întrebaţi. Căci se practică la noi, la Judecătorie.” Chiar dacă ne-am întrebat, un răspuns este imposibil de aflat. Tonino n-are interes să spună, iar primitorul nici atât.
Iată şi un comentariu de natură paranormală, semnat de „Romică”, ce ne introduce în atmosfera fenomenelor mistice: „Tonino şi cu alţii, prin metode neortodoxe, au distrus pe anumiţi oameni. Eu cunosc pe unul care l-a terminat şi acea persoană a plătit slujbe la biserica catolică, şi n-o să vă vină să credeţi, când s-a împlinit 40 de zile Tonino a plătit scump, iar acea persoană plăteşte mai departe.” Nu cred în vrăji sau slujbe de pedepsire a vinovatului, dar mai cred în puterea legii. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Chip de a afla la cât a fost evaluată încăpăţinarea lui Tatarcan
O bancă şi un notar şi-au unit forţele pentru a lăsa fără casă o femeie oarbă (II)
Cătăline, grijă mare, ţi-i spatele descoperit!
(Cârcotaşul)
Scandalul usturoiului stârnit pe seama ibericului Carrasco
Gornea este de părere că deputatul Câmpanu bate câmpii
Consumatorii de combinaţie drog-alcool au luat cu asalt Psihiatria
Farmaciştii au scos la vânzare medicamentele dosite
Este oficial director adjunct al ASP
Apa meteorică tulbură liniştea dintre Flutur şi Romanovschi
Igienizare pe cursurile de apă
Primăriile primesc ajutor de la DMPS
Piesă de teatru jucată în Biblioteca Bucecea
Egner - un paria al PSD
S-a închis baia, s-au iscat nemulţumirile!
Dacă ar fi deştepţi, liberalii ar trebui să se retragă de la guvernare
La furat de pavele
Codreanu atenţionează că localităţi din judeţ au căzut pradă gunoiului
„Categoric, Adrian Năstase este o valoare”
Se lucrează la Consiliul Judeţean!
Prefectul a dispus controale mixte la MobConf Flămânzi
Reluând problema unor drumuri, prefectul s-a ales doar cu promisiuni
Horoscop
Consemnarea poliţistului
Prefectul a comemorat 101 ani de la Răscoala din Flămânzi
Jugaru Shukaru revine la Pro Tv în forţă
Program TELE’M Botoşani, marţi, 12 februarie
Egner vrea din nou acces la urdiniş
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog