Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14112
De la 07 Ianuarie 2003
122899761

Comentariul comentariilor (XLVIII)

  • Ioan Rotundu
  • 22 March 2010, 23:00
Am fost anunţaţi că „Prefectul Roman va demasca evaziunea făcută de către samsarii de animale”. Ne-am cam obişnuit să-l auzim pe prefect anunţând fel de fel de controale, dar am dori ca şi rezultatele acestor controale să fie pe măsura aşteptărilor noastre. Deocamdată rezultatele întârzie să apară, iar comentatorii au sesizat şi ei această lipsă de finalitate a măsurilor anunţate. „Manivela” chiar merge mai departe şi plusează: „Punem pariu că rămâne cum s-a stabilit, multe hârtii acoperitoare şi nicio măsură pentru evaziunea cu subvenţii pentru animale, deja ridicate de ani buni de politicienii de frunte ai BT?”
Un alt comentator sugerează prefectului o nouă temă de lucru: „Ar trebui să urmeze samsarii cu legumele şi fructele, apoi florile şi buticarii care vând de toate. Toată marfa are bineînţeles fără factura de provenienţă. Una pentru un an.”
Rămâne să vedem, după ce controalele dispuse de prefect vor fi efectuate, ce concluzii vor fi desprinse. Conflictul dintre unii primari şi medici de familie nu pare să se stingă prea uşor în unele comune. Aşa că „Primarii de la Vorona şi Tudora au blocat vânzarea cabinetelor medicale”, iar medicii s-au adresat instanţelor de judecată. Ciudat este şi faptul că unii cititori, potenţiali pacienţi ai medicilor de familie, consideră că spaţiile la care medicii ar avea drept de preemţiune să le cumpere, să le fie vândute la preţul pieţei şi nu mai mici.
De exemplu, comentatorul „Petre” a opiniat: „Felicitări d-lor primari sunteţi băieţi destepţi. Orice medic de familie doreşte cabinet medical să-şi construiască. Vechile dispensare medicale sunt proprietatea comunei deci au fost construite şi cu bani de la cetăţeni. Primarii care au fost cu capul în nori au vândut medicilor şi dispensarele şi fostele apartamente de serviciu şi acum stau cu degetul în gură şi aşteaptă bani de la guvern pentru a construi alte cabinete comunale şi alte apartamente de serviciu. Medicii de familie sunt privaţi, au program când vor muşchii lor şi mai nou trebuie să fii programat ca medicul să nu fie stresat, deci dacă vor locuri de muncă şi case să-şi facă aşa cum face tot romanul.”
Comentatorul este unul inconştient. Un medic de familie nu poate fi înlocuit într-o comună de nimeni altcineva şi de prezenţa lui depinde salvarea multor vieţi. De vreme ce oamenii unei comune pun mână de la mână şi construiesc preotului casă, de ce n-ar construi şi pentru cel care nu-i înmormântează, ci le salvează viaţa. Programarea la medic au decis-o cei din Ministerul Sănătăţii, coplata la fel. Dacă un iresponsabil de faptele sale nu vrea medic de familie în comună nu înseamnă că întreaga comunitate gândeşte la fel. Iar primarii au obligaţia morală şi legală de a crea medicilor de familie facilităţi care să-i menţină în comună şi nu să le pună piedici. Nu răspunde primarul pentru cei care mor pentru că n-are comuna un medic de familie care să intervină în timp real în caz de urgenţă medicală. Ne place sau nu de ei, fără medicii de familie nu putem trăi într-o comunitate.
Corect a gândit cel care a comentat: „Oare până când Ştefan face ce vrea în comună? E chiar proprietar pe tot ce mişcă?”
Unele probleme ale medicilor de familie sunt create chiar de către cei care-i plătesc, respectiv Casa de Asigurări de Sănătate, Şi nu numai medicii de familie au probleme cu CAS, ci şi unităţile spitaliceşti. S-a ajuns în situaţia că „Spitalul internează, CAS nu decontează iar furnizorii oftează… după bani”
Cei de la CAS caută orice cale să blocheze finanţarea către spitale, impunându-le condiţii care uneori devin hilare, dacă n-ar conduce la situaţii dramatice, de genul a ca spitalul să nu mai poată face internări pentru că a depăşit nu ştiu ce criteriu impus de CAS. „Grecu” a sesizat un alt aspect:; „Din cauza C.A.S. nu se găseşte interferon. Pentru că farmaciile nu au mai făcut contracte având în vedere timpul de decontare. Sistemul te termină iar când este vorba să te ajute, te bagă în mormânt. Ruşine CAS!”
Cu sau fără ruşinea CAS, noi vom continua să murim cu zile, fără ca cineva să aibă vreo responsabilitate în acest sens. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Proiectul legii falimentului persoanelor fizice a fost aprobat tacit de Sena
urmează testul Camerei Deputaţilor
Profesorii ineficienţi trebuie concediaţi
Stii unde se duc de fapt banii?
Jurnalistul Mile Cărpenişan a murit
Costurile tronsoanelor Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu sunt estimate la 7 miliarde de lei
La Galaţi încep manifestările prilejuite de Unirea Basarabiei cu Ţara
A doua Republică trebuie să moară!
Horoscop
Şleahta preşedintelui Ţâbuleac
Garda personală a lui Ţâbuleacangajări şi promovări clientelarezvonuri despre amor şi amorezi
Centrul Gavroche va fi evacuat, ca urmare a unei decizii judecatoresti
La aşa servicii, ioc clienţi!
Bancul zilei: Mod de a scăpa de soacră
Punct final la TVR-PSD, Alexandru Sassu trebuie să plece
Amenzi, mii de ţigarete şi maşini confiscate
Ziua Mondială a Apei, marcată cum se cuvine şi la Botoşani
Apă sigură la robinete
Vilă cu piscină şi fără apometru
Spitalul de Psihiatrie rămâne fără apă
Fraudă fără precedent la Oficiul de Cadastru Botoşani
Ce n-a spus prefectul presei
Feţe noi, aceeaşi meteahnă: băutura la volan
Iustina Irimia, evoluţie remarcabilă la prestigiosul
Festival al Cântecului Popular Moldovenesc
Trataţi medical în străinătate fără a avea asigurare
FAP boicotează protestele profesorilor
Ca de obicei, protestele profesorilor nu se bucură de unitate
Pediatria îşi apără numărul de paturi ca să-şi păstreze angajaţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog