Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13533
De la 07 Ianuarie 2003
122873600

Comentariul comentariilor (XVI)

  • Ioan Rotundu
  • 28 January 2010, 23:00
Pentru că nu ne-am făcut îndeajuns de râs prin Europa, pentru că n-a ajuns buhul nostru prin toate colţurile ţărilor europene, „Huţuleac vrea să verifice urgenţele medicale din străinătate” şi astfel să ne facem de râs în lume mai ceva ca ţările bananiere. Ea suspectează faptul că românii, precum se obişnuieşte pe plaiurile noastre, i-a mituit pe medicii din spitalele ţărilor UE pe unde au hălăduit şi i-au încadrat la urgenţe medicale atunci când au călcat pragul spitalului, pentru a o lăsa fără bani pe ea, Huţuleac de la Casa de Asigurări de Sănătate din Botoşani.
Funcţie înaltă, plină de responsabilităţi, dar minte cam putinţică, ar spune orice bătrân sfătos din provincie, care ar pricepe cam încotro bate Huţuleac şaua, să priceapă medicii străini. În concluzia articolului noi am arătat că un astfel de demers ar umili prestigiul României şi i-ar jigni pe medicii spitalelor din străinătate, unde au fost internaţi botoşănenii.
„Carmen” subscrie la opinia noastră: „Aveţi dreptate. La noi, mai ales la Botoşani, calitatea actului medical şi omenia medicilor este sub orice aşteptare. Intră la un medic pentru o consultaţie şi îţi va demonstra în cel mai scurt timp ce persoană importantă este, iar tu - pacient, eşti un obiect lipsit de valoare. Îmi pare rău că trebuie să spun acestea dar vorbesc în cunoştinţă de cauză. Doamna Huţuleac chiar crede că ar fi mers cineva la medic în străinătate fără să aibă probleme serioase de sănătate? Ar trebui să mai gândească şi cu sufletul, aşa, măcar cât de cât.”
De când a intrat în politică, Huţiuleac nu mai gândeşte ca un medic, adică omeneşte, ci numai în interes personal şi de partid. „Dada” ne confirmă acest fapt: „Asta şi concediile medicale le-a anulat în numele partidului, nu i-ar fi ruşine nesimţitei, că dacă nu era partidul, era o biată medic de familie prin Dorohoi şi ar fi alergat după pacienţi să le dea piramidon.”
În plin ger, „Branşamentele de mântuială au lăsat mai mulţi botoşăneni fără apă curentă”, iar cei de la societatea Apa Grup au dat vina pe constructorii care n-au îngropat ţeava la adâncimea prevăzută în normele tehnice, care s-o ferească de îngheţ pe timp de iarnă. Botoşănenii nu s-au lăsat păcăliţi de astfel de justificări demne de născocirile copiilor care vor să-şi acopere şotiile.
„Moş Ene” le-a zis-o ca la uşa cortului: „Ce dovadă mai bună de incompetenţă mai vreţi, 24-25 ianuarie Apa-Grup lasă oraşul fără apă, 26-27 ianuarie Termica lasă oraşul fără căldură, mai pe scurt Georgescu şi Diaconu în acţiune, ce au făcut beliţii ăştia doi toată vara? Ce să facă decât ce se pricep mai bine, unul făcea planuri să plătească populaţia apa după apometrul de la subsol, celălalt ne tot spunea ce minunată e Termica de o să dăm buluc să trecem înapoi la sistemul centralizat de încălzire. La aşa preocupări aşa rezultate, cine are minte să priceapă cine nu să facă ce rahat mănâncă cei doi, că oricum la altceva nu se pricep.” Din păcate, toată incompetenţa lor se acoperă cu bani din buzunarul nostru.
Despre modul în care suntem fraieriţi şi minţiţi de către furnizorii de servicii am scris şi în editorialul „Puterea lor izvorăşte din muţenia noastră”. Pentru că nici Georgescu de la Apa Grup şi nici Diaconu de la Termica, dar ar şti că botoşănenii ies în stradă la cea mai mică încercare de înşelăciune, n-ar mai avea curajul să comită abuzurile care le comit. „Dorin” vine cu următoarea explicaţie: „Politicul reprezentat de incompetenţă conduce judeţul nostru, ţara noastră asta e..... Aceiaşi incompetenţi conduc judeţul ăsta, într-o forma sau alta, într-un partid sau altul, aceiaşi mincinoşi şi incompetenţi, măcar de s-ar da dracului deoparte să lase pe alţii care pot şi vor să rezolve situaţiile, ori nu fac asta ca să nu reiasă de ce sunt în stare, te ţin în balta de minciuni şi îţi cer să ai răbdare că e criză, da bine că vilele lor răsar în fiecare an mai maiestuoase.”
De dat deoparte nu se vor da, că au plătit bani mulţi să obţină aceste funcţii. Numai dacă dăm noi cu măturoiul peste ei, ieşind în stradă şi cerându-le socoteală, fugărindu-i în lumea largă. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


”Niciodată nu voi confirma aşezarea frontierei pe Prut”
Chirtoacă l-a mandata simbolic pe Băsescu să reprezinte Basarabia la UE
Bal românesc al Vânătorilor la Chicago
Cum a funcţionat “ţeapa” cu pandemia de gripa porcină
Reuniune la Bucureşti a Ordinului Cavalerilor de Malta
A încetat din viaţă Traian Popescu (Macă), fost deţinut politic
Conferinţă despre Dumitru Stăniloae, la Strasbourg
„Trăistuţa cu poveşti”
Două intervenţii pentru îndepărtarea ţurţurilor de gheaţă de pe acoperişul blocurilor
Acoperiş incendiat de conductorii electrici improvizaţi
Locuinţe salvate de pompieri
Locuinţă făcută scrum din cauza unui şanţ săpat, fără aprobare, de vecini
Nu cred că vom avea mulţi şomeri, pentru că avem creştere economică
Sunt creştin. Îl iert pe Voronin, spune Basescu
declaraţiile oficialilor români sunt nu numai ofensatoare, ci şi periculoase, spun comuniştii
Horoscop
Cum se deosebesc oltenii de moldoveni
Ei ne asmut, noi ne încăierăm!
Ioan Rotundu
Liderul de sindicat de la Apa Grup, vinovat de depresia angajaţilor
aşa susţine preşedintele CJ
La Şendriceni, o mie trei sute de elevi îngheaţă de frig în clase
Gheorghe Dănilă este director la Camera Agricolă Judeţeană
Consilieri judeţeni specialişti în cultură
Poliţiştii fac pândă prin baruri pentru a-i prinde pe elevii chiulangii
Mutu, sfârşitul unei iluzii: Dopat!
Vor deveni Botoşanii coşul de gunoi al Sucevei?
Generala scânceşte la uşa lui Ţâbuleac
Avem şi şomeri datori la AJOFM
Farmaciştii vorbesc altă limbă decât cei de la CAS
în tot acest balamuc, pacienţii aleargă cu reţeta în mână de la o farmacie la alta
Conflictul pe seama nedecontării cheltuielilor de transport se menţine
Medicii de familie suferă de credulitate
ei vor o lege pentru 6% din PIB la Sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog