Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10017
De la 07 Ianuarie 2003
122870084

Comentariul comentariilor (XXI)

  • Ioan Rotundu
  • 3 February 2010, 23:00
Anul acesta „Reabilitare termică a blocurilor se va face pe sponci” ne-a anunţat viceprimarul de Botoşani, ing. Cătălin Alexa. Pagubă-n ciuperci aş spune eu, dacă n-aş şti că programul de reabilitare termică iniţiat de Guvernul Boc este o cale de răsplată pentru firmele de construcţii care au sprijinit PDL-ul în alegerile parlamentare şi prezidenţiale.
Să mai adaug faptul că reabilitarea termică a unui apartament a ajuns să coste cam 10% din valoarea de piaţă a acestuia. De vreme ce la mijloc sunt bani de la bugetul public, jaful merge în sistem organizat. Vă dau un exemplu: izolarea termică a apartamentelor de pe scara de bloc unde locuiesc, plătită integral de proprietari, a ajuns în jurul a 50 milioane de lei pentru trei camere. Şi aceasta în perioada când materialele de construcţie erau scumpe, pentru că nu dăduse criza peste noi.
Acum, cota 20% cu care trebuie să participe proprietarul la programul de reabilitare a ajuns la 30 – 40 milioane lei vechi. Acum vă puteţi da seama de dimensiunea jafului.
„Reabilitatul” a păţit-o: „Ştiţi cât ne-a costat reabilitarea pe C-tin Gane? Vorbesc de mine: ap. cu 2 camere, 31 milioane partea noastră şi dacă vreţi să ştiţi nu s-a făcut recepţia lucrării şi nici la subsoluri nu s-a lucrat etc. nu mai are rost. Nu ne apără nimeni drepturile şi de aia se întâmplă atâtea. Deci e o mare gogoriţă chestia cu reabilitarea cu ajutorul statului.”
N-are cine să ne apere. Şeful de la Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului este numit politic. Dacă s-ar implica, şi-ar pierde postul. Aşa că mai bine îşi vede de treabă şi mai stoarce un ban de la privatizaţi, că acolo nu se va lovi de interesele politice ale partidului care i-a dat funcţia.
La societatea Apa Grup „Avariile au început să calce pe nervi botoşănenii”. În loc să fim informaţi corect şi să ni se spună de ce nu-i presiune la apă, suntem ameţiţi de cap cu nişte termeni tehnici. Numai în luna ianuarie a acestui an noi, consumatorii, am primit suficiente dovezi de incompetenţă managerială din partea directorului Marcel Georgescu. Numai preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, nu-i convinsă de incompetenţa lui Georgescu, ca să ia măsura schimbării din funcţie. Dimpotrivă, i-a pregătit o societate nouă, fără probleme financiare, ca să aibă câmp mai larg de acţiune şi asupra fondurilor europene,
Minciunile turnate de Georgescu nu sunt înghiţite de botoşăneni. „Locatar de la bloc” i-o spune de la obraz: „Minte, minte de îngheaţă apele, acest Georgescu. Reluarea furnizării apei în zona Piaţa Mică a început de aseară la ora 23 cu presiune scăzută. Nici la această oră, 10.22, încă nu e la parametri normali. Toată stima şi respectul pentru muncitorii care au remediat defecţiunea. Cât pentru Georgescu, care a dirijat totul din patul lui cald, DAŢI-VĂ DEMISIA! Ne-am saturat de minciuni şi incompetenţi!” Şi „Tel” ne-a anunţat că „Nici la această oră nu este presiune, e vorba de cartierul Stejari!” Să luăm aminte şi să aşteptăm să vină rândul alegerilor locale din 2012, când preşedintele Ţâbuleac va voi să-i înnoim mandatul.
Între farmacişti şi CAS există no hârâială continuă. CAS se face că plăteşte farmaciştilor medicamentele gratuite şi compensate eliberate, farmaciştii se fac că onorează reţele pacienţilor. În realitate asistăm la un teatru ieftin pe seama sănătăţii şi a nervilor bolnavilor. Mai nou „Huţuleac aruncă pastila cu plata şi vrea ca farmaciştii s-o prindă”, adică, spune ea, CAS va plăti farmaciştilor lunar toate reţelele onorate, că bani are. Fripţi cu ciorbă, adică cu banii primiţi şi la jumătate de an de la eliberarea reţetelor, farmaciştii suflă acum şi-n iaurt. Adică n-au încredere în afirmaţiile directoarei Huţuleac de la CAS.
„Maria” ne aminteşte că „Huţuleac îşi apără partidul, având de toate. Atâta timp cât îi merge cu ameninţările ,bine face. BRAVO PDL.” Nu ştiu cât de serioasă a fost autoarea comentariului, dar situaţia stă cu totul altfel. Huţuleac nici pe departe nu este pentru PDL un brand politic. Dar e treaba liderilor din PDL să se răfuiască cu ea, căci cu ei ne vom răfui noi, când vin alegerile. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Copil de 3 ani blocat în casă, salvat de pompieri
Un spectacol pentru toate vârstele
Cum sabotează interesele bancare adoptarea Legii Falimentului Persoanelor Fizice
Toţi oamenii sunt extraterestri care au ajuns pe Pământ din spaţiu
afirmă unul dintre părinţii teoriei panspermiei
Casa Albă provoacă mânia Chinei: Barack Obama se va întâlni cu Dalai Lama
ANI îl acuză pe Mircea Dinescu de incompatibilitate
Medicul personal al lui Michael Jackson ar putea fi arestat
el este acuzat pentru ucidere involuntară
Horoscopul zilei
Gastronomie atractivă: Pui a la francaise
Bancul zilei: Nevasta cea mai proastă
România are potenţial să devină un paradis al schiorilor
staţiunile româneşti încep să fie cunoscute de turişti europeni
Razvan Thedorescu îl vrea cetăţean de onoare pe Mircia Gutau
primarul pedelist condamnat pentru luare de mită
Icoanele pe Sticlă de la Sibiel, prezentate şi la Paris
Eveniment românesc de Ziua Îndrăgostiţilor la Montreal
Marea Britanie trebuie să ţină cont de interesele externe ale României
Republica Moldova trebuie să se întoarcă acasă
Lidera de sindicat Ţiprigan cântă în aceeaşi tonalitate cu generala Macovei
să fie această cântare preludiul sindicalistei pentru intrarea în PDL?
Vama de la Rădăuţi Prut, monitorizată atent înainte de inaugurare
Apa Grup se stropşeşte la Termica
Bani îngropaţi de ambiţii politice
Şi amendată şi cu rachiul luat
Numeroase volume şi documente semnate de Dumitru Iov
descoperite în arhivele din Iaşi, Cluj şi Bucureşti
Bugetarii îşi pregătesc punga pentru al 13-lea salariu cuvenit pe 2009
Conducerea Spitalului judeţean se vaită că boschetarii au umflat cheltuielile
Începe Bacul, dar cu „babacul” de la clasă
Ministrul Educaţiei vrea să stârpească fabrica de diplome universitare
Caricatrură politică: Blondă, blondă... dar deşteaptă şi cu banii rămaşi!
Ce poate fi mai frumos de atât!
Ioan Rotundu
Doamna dr., am luat act de ştiinţa matale!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog