Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Sâmbătă: 31 Mai 2008

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6667 lei
1 USD = 4.0359 lei


Număr accesări
Astăzi:
11010
De la 07 Ianuarie 2003
63850303

Comentariul comentariilor (XXVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 30 May 2008, 23:00
Continui comentariul pe seama vizitei ministrului Nicolaescu la Botoşani, pentru că a fost o vizită ce-a trezit interes. De exemplu, editorialul „A rezistat ispitei banului”, pe care l-am scris din convingerea că ministrul nu s-a lăsat corupt de către importatorii şi distribuitorii de medicamente, a fost bine primit. „Nedumeritul” a consemnat „Adevărat, acestui ministru îi pasă de oameni. La mai mulţi ca el.” Din păcate, ministrul Nicolaescu este singura floare în Guvernul Tăriceanu şi nu are puterea de a ne aduce primăvara în suflet.
Şi „Dan” crede că „Un ministru ca Nicolaescu ne-ar trebui la Industrie şi Finanţe, poate ar mai stopa creşterile de preţuri la gaze şi la ce rezultă din prepararea ţiţeiului.” Dreptate are şi „Curiosu’” când susţine că „Sunt şi oameni de valoare, care uneori mai greşesc culoarea politică pe care o reprezintă. Păcat că încă în RO nu se votează uninominal fiecare parlamentar. Aşa cum este acum, ideea de bază rămâne: botoşăneni, mergeţi la vot! Lasă ceva bun în URNĂ!” De mers la vot, mulţi dintre noi vor merge. Numai că oferta electorală este subţire şi plină de candidaţi incompetenţi din toate punctele de vedere. Fiind vot pe listă de partid, multe nulităţi vor accede în funcţii eligibile, ca şi până acum.
Pentru că trecerea turul ciclismului prin Botoşani se apropie, primarul Flutur a anunţat că „În trei zile Bulevard „Eminescu” va fi redat circulaţiei”, această porţiune de stradă fiind inclusă în traseul turului. Exaltat, un botoşănean a ţinut să-l asigure pe primar că „Nu te voi vota dar..., felicitări pentru cum arată oraşul! Spre un nou mandat! Meriţi la Consiliul Judeţean. Aşa am avea şi drumuri pentru a putea ieşi din judeţ. Încă odată, felicitări.”
Din Canada, botoşăneanul Vania Atudorei, cel care a intermediat înfrăţirea Botoşanilor cu oraşul canadian Laval, a ţinut să ne informeze că „Ziarele româneşti din Canada apreciază că cel mai credibil partid politic şi ai cărui candidaţi trebuie votaţi la alegerile locale din 1 iunie 2008 în România este PD-L. În acest moment PDL este singurul partid care poate face diferenţa în România. Este şansa României anului 2008. Din postura de fost simpatizant liberal şi ţărănist, va rog să îi sfătuiţi pe cei din ţară să voteze PD-L. În acest sens considerând bilanţul administraţiei Flutur la conducerea municipiului Botoşani ca unul deosebit de rodnic şi concret pentru evoluţia municipiului, şi având în vedere prestigiul naţional şi internaţional de care se bucură Primarul Cătălin - Mugurel Flutur , integritatea, cinstea şi dragostea sa sinceră pentru Botoşani şi botoşăneni, Asociaţia Română din Laval, oraşul din Canada franceză înfrăţit cu oraşul Botoşani sprijină deschis şi oficial candidatura Domniei Sale, conştientizând că un nou mandat Flutur este necesar pentru a continua şi termina toate marile şi proiecte frumoase iniţiate. Mult succes în alegeri îi urează nu numai românii botoşăneni canadieni dar şi oficialii Primăriei oraşului Laval, care păstrează o impresie deosebit de frumoasă despre Primăria Botoşani.”
Supărat pe un asemenea mesaj, „Cris” a replicat: „Măi Vania, tu stai în Canada, noi în România...votează tu cu cine vrei şi lasă-ne pe noi în pace. Bdl. Mihai Eminescu v-a fi gata în 2 zile? Ca pe urmă să se aleagă praful din el...De ce să fie pietonal sâmbăta şi dumineca? Ca să-şi plimbe pirandele cioroii şi pe această stradă? DE CE? Au invadat deja jumătate de oraş, până unde să se mai plimbe? Pietonalul Unirii nu le ajunge? Lăsaţi acest bulevard ptr. cei care întradevar vor să ia o gură de aer, deschis circulaţiei, oamenii civilizaţi se plimbă pe trotuare, nu pe mijlocul străzii”.
Cam obtuz în gândire acest comentator, semn că n-a călcat printr-o librărie de carte din tinereţe. I-a tăiat elanul gândirii înguste „Căpşunarul”, care l-a dibuit cam ce-i poate mintea: „Măi Cris, se cunoaşte că n-ai trecut dincolo de bariera Curteştilor, să vezi şi tu cum îi în lume. Pun pariu că abia a-i absolvit patru clase, că nu poţi avea mai multă învăţătură, după cum gândeşti şi scrii. Apropo, am auzit că există posibilitatea ca cei care vor să-şi completeze studiile generale o pot face gratuit. N-ar strica să te interesezi, să mai înveţi ceva gramatică, să mai umbli prin lume, după care să-ţi araţi deşteptăciunea, că acuma ţi-ai arătat doar goliciunea creierului. Prima lecţie: "intradevăr" se scrie corect "într-adevăr". Sper să poţi ţine minte!” Ne oprim aici. Pe săptămâna viitoare. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Oprişanu continuă răfuiala cu Huţuleac
Lui Epuraş îi place să fie director la… APIA
Îi amendează pe comercianţi, deşi n-au vină
Deşi mică, subvenţia la hectar este dijmuită pe diferite motive
Fără vot în spital
Şi-a luat mâna de pe imobilele construite în zonele de risc
Flutur afirmă că şi-a făcut datoria faţă de oraş
Terapie prin artă
BEJ nu dă voie primarilor să afişeze listele permanente
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
România, Republica Moldova şi românii din Rusia
Pregătesc terenul pentru întâlnirea Voronin – Medvedev şi planul „Kozac ll”
Program Tele'M Botoşani
Horoscop
Greşeala călugărului novice
O altă soluţie de mărire a penisului
Buletin marcat cu ştampilă din 2004
Mai puţin conştiincioşi la vot ca acum 4 ani
Şicane politice la final de mandat şi începutul celuilalt
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!