Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9370
De la 07 Ianuarie 2003
122869437

Comentariul comentariilor (XXXIX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 31 January 2008, 23:00
Obişnuiţi ca periodic să revenim asupra unor subiecte, pentru a putea să ne dăm seama dacă cele scrise au avut vreun ecou, am revenit şi asupra modului în care decurg lucrările la drumul sătesc Aurel Vlaicu – Ichimeni, comun Avrămeni. Concluzia n-a fost deloc măgulitoare: „Drumul continuă să scoată fum, iar flăcările stau să izbucnească”. Adică societatea Dany Ema, cea care a câştigat licitaţia să execute lucrarea, pur şi simplu lucrează în bătaie de joc. Termenul de executare a lucrării a expirat încă de anul trecut. I s-a fixat un al treilea termen, dar nu sunt semne că va fi respectat. Cât despre calitatea lucrării, aceasta este dezastruoasă. „Lol” are o explicaţie la toate aceste aspecte neplăcute: „Datorită intervenţiilor PNL şi a domnului fost prefect Cristian Roman a câştigat Dany Ema licitaţia”. Poate că ceva adevăr o fi, pentru că primarul comunei Avrămeni, Gheorghe Cârnu, a părăsit PNG-ul lui Becali pentru culoarea galbenă a liberalilor.
„Legalizarea masacrului” a fost titlul editorialului prin care am adus în atenţia publicului un eveniment total inuman petrecut în curtea Memorialului Ipoteşti, loc unde un paznic de vânătoare a ucis mai mulţi câini şi rănit alţii. „R” ne cere: „Daţi-ne ocazia să protestam şi vom protesta organizat!!! Eu, plus mulţi cunoscuţi am participa, de exemplu, la un miting pt. protecţia animalelor, organizat în faţa poliţiei ! FELICITĂRI pentru iniţierea anchetei de care vorbiţi. Abia aştept ca rezultatul acesteia să fie cunoscut, şi mai ales, aş vrea să-i văd şi consecinţele. Cineva trebuie să "se bată" şi pentru aceşti căţei minunaţi şi nevinovaţi. Cineva cu suflet mare, pentru că nu este o luptă dusă în interes propriu, ci o luptă pentru o cauză cu adevărat nobilă. Sunt alături de dvs. 100%.Dumnezeu să vă ocrotească în toate.”
Să fim bine înţeleşi, presa nu organizează mitinguri în numele societăţii civile. Rostul nostru este să facem publice toate acţiunile sau evenimentele care contravin bunelor moravuri, bunei convieţuiri şi care ies din sfera civilizaţiei şi a bunului simţ. Protestele publice, mitingurile sunt mijloacele de exprimare ale societăţii civile formată din organizaţii non-guvernamentale. „Câinele a fost întotdeauna prietenul omului, dar omul, prietenul câinelui nu întotdeauna a fost!!!” – iată o cugetare ce merită toată atenţia. Un fel de concluzie o pune „Mişu”, sancţionând comportamentul primarului comunei Mihai Eminescu, cel care s-a declarat duşman de moarte al câinilor comunitari: „L-aţi auzit pe primarul din comună vorbind la tv? Mai doriţi şi alte comentarii?! Cred că e destul....Din păcate, ăştia suntem iar bietele animale sunt omorâte fără milă de nişte bestii. Să vedem dacă se va rezolva ceva, deşi nu prea cred. Felicitări pentru articol!! Se cunoaşte că nu l-au scris fătucile.”
Prefectul Gheorghe Sorescu a constatat că „Directorii deconcentratelor nu s-au trezit din amorţeală”, motiv pentru un comentator să mediteze: „Diferenţa dintre LEGAL şi MORAL este ca acea dintre CER şi PAMANT!” Aş completa cu remarca unui personaj dintr-o snoavă populară semnată de Petre Ispirescu: „Între CER şi PĂMÂNT tare mulţi proşti mai sunt”. Mai aflăm de la „Gigel” că un şef de la deconcentrate îşi rotunjeşte veniturile la firma ce-o patronează pe seama subalternilor: „Epuraş obligă salariaţii să participe la chefurile făcute la propriul restaurant din Primaverii, ştiţi asta?” Acelaşi şef încalcă legile protecţiei muncii: „Epuraş exploatează salariaţii şi-i ţine la serviciu sâmbăta, dumineca chiar şi noaptea lucrează, iar el ia premii de sute de milioane. Dorim chiar el să facă public premiile luate in 2007.” Cei mai răi şefi sunt cei mai incompetenţi şi inculţi. Epuraş este un şef rău! Poate cei de la ITM îşi fac drum până în biroul lui Epuraş, pentru un control, că nu-i mare distanţa între cele două instituţii.
Nu-i prima dată când „Macaleţi se crede deja primar de Botoşani” Numai că dorinţa sa pare fără putinţă de îndeplinire. N-are lipici la botoşăneni. Fizicul şi comportamentul său n-au manifestări de primar. „La valoarea Domniei sale (dovedită din fotoliul de deputat), Dl. Macaleţi iese pe locul ...doi, chiar în varianta în care este singurul concurent. Părerea mea...” – susţine un alegător, care nu-i singurul ce gândeşte astfel.
„Vrerea unor politicieni de doi bani sau trei parale” este ca din titulatura a două instituţii botoşănene de cultură să dispară noţiunea „de stat”, pe motiv că statul nu le finanţează. Năstruşnicii care au lansat această propunere sunt peremiştii Stelică Fasniuc şi Ştefan Mihai. Comentariile au fost pe măsură. De la „Stelică a revenit la PRM? Un partid pe măsura capacităţilor lui!” la sentimentul de compătimire faţă de cei doi „Unde nu-i cap, vai de picioare!” Să nu ne consumăm prea mult nervii pe prostia unor politicieni de doi bani şi trei parale. Campania electorală n-a început încă, iar anul acesta vom citi multe de declaraţii, dovezi incontestabile ale prostiei şi ignoranţei care domină mediul politic. S-auzim de bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vrea consilier pe probleme psihice şi sexuale
Capcane pentru naivii politici
Ioan Rotundu
Oful avocatului Sălăvăstru şi cursul evenimentelor din Flămânzi
S-a aflat faţă în faţă cu premierul Tăriceanu
Sorescu s-a întâlnit cu miniştrii Cabinetului Tăriceanu
Comunicat de presă
Asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de performanţă
Prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun
Vrea soluţii pentru eradicarea „fabricilor de ţânţari”
Consilierii au votat majorarea preţului la biletele de tramvai
Egner vrea să fie luat mai mult în seamă
Încă o propunere în scop electoral
Suspiciuni asupra salariilor unor directori
Horoscop
Adam l-a găsit, Eva îl mai caută…
Program TELE'M Botoşani, vineri, 1 februarie
Condiţii de cazare ce pot fi înţelese doar citite printre rânduri
Patronii de baruri au probleme cu fumătorii
Societatea din Flămânzi a ţepuit AJOFM
ITM şi-a inaugurat noul sediu
Sindicaliştii vor medic de medicina muncii la IŞJ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog