Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9062
De la 07 Ianuarie 2003
122869129
Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger:

România, Bulgaria şi Italia - ţări aproape neguvernabile

  • 29 May 2013, 23:00
Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, a spus intr-un discurs extrem de dur ca tari precum Bulgaria, Romania si Italia "sunt pur si simplu aproape neguvernabile". Politicianul german a criticat dur si Franta, despre care a spus ca este "zero pregatita" pentru reformele pe care trebuie sa le intreprinda, dupa cum relateaza Deutsche Welle, citind presa germana.
"Ma ingrijoreaza tari care, fundamental privind, sunt pur si simplu aproape neguvernabile: Bulgaria, Romania, Italia", a spus Oettinger, citat de cotidianul german Bild.
E Reactii la declaratia lui Oettinger:
Declaratiile au starnit un val de nemultumire la Roma, presa italiana solicitand explicatii din partea Guvernului german. "Nu veti auzi niciodata aprecieri de acest fel referitoare la Italia din partea Guvernului german", a dat asigurari, potrivit ziarului Il Sole 24 Ore, Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al cancelarului Angela Merkel, transmite Mediafax.
Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Pia Hansen, a declarat miercuri, raspunzand unei intrebari ca, Oettinger a facut aprecierile in calitate de politician, exprimand opinii personale, potrivit cursdeguvernare.ro.
Potrivit acestuia, Oettinger avertizeaza ca, in Europa, prea multa lume crede ca lucrurile sunt in regula, cand, de fapt, Uniunea este un caz clar de institutie ce trebuie radical restructurata. Chiar la Bruxelles, a completat in discursul sau demnitarul comunitar, "adevarata dimensiune a problemelor nu a fost identificata".
In loc sa se preocupe de propria-i criza, Uniunea s-a comportat ca o asociatie de binefacere pentru restul lumii, a punctat Oettinger.
Oettinger, membru al Uniunii Crestin Democrate din Germania, a devenit Comisar pentru Energie in 2010 si este afiliat Partidului Popular European. Comisarul a efectuat o vizita in Romania in octombrie anul trecut, cand a participat la ceremonia oficiala de inaugurare a centralei electrice Brazi.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Leac pentru dentiţii neatenţi
Guvernul Ponta înfiinţează o companie de aur pentru Dan Şova
Victor Ponta vrea sa limiteze salariile directorilor din companiile de stat
Împotrivă pe vremea lui Boc, pentru pe vremea USL
Premierul şi ministrul sănătăţii se contrazic
Avertizează asupra riscului unei stagnări in Zona Euro
Scoaterea României şi a altor patru ţări din procedura de deficit excesiv
Petru BOGATU :De ce UE forţează un happy-end la Vilnius?
Botoşani: Cu orice preţ, Nechifor vrea director la Staţiune (II)
Ioan Rotundu
Alune americane
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog