Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18488
De la 07 Ianuarie 2003
122878555

Comisia Europeana cere Romaniei sa elimine restrictiile cu privire la instalarea de statii de alimentare cu GPL

  • 27 April 2017, 23:00
Comisia Europeana a decis joi sa trimita Romaniei un aviz motivat prin care ii solicita sa ia masuri care sa permita instalarea de statii de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL) pentru autovehicule si pentru butelii de uz casnic, potrivit unui comunicat remis HotNews, privind procedurile de infringement.
Executivul european reclama ca in prezent legislatia romaneasca impune cerinte pentru instalarea de noi statii de alimentare cu GPL, inclusiv a celor fabricate si comercializate in mod legal in alt stat membru.
De asemenea, Romania nu a adoptat reglementarile tehnice si normele privind certificatele de protectie contra incendiilor necesare in vederea instalarii unor noi statii de alimentare cu GPL- mai sustine Comisia Europeana.
In cadrul procedurii de infringement, Comisia reclama ca aceasta situatie interzice de facto crearea si vanzarea transfrontaliera de statii de alimentare cu GPL, ceea ce contravine dispozitiilor tratatului referitoare la libera circulatie a marfurilor (articolele 34-36).
Romania are la dispozitie doua luni pentru a notifica Comisiei masurile adoptate in vederea remedierii situatiei. In caz contrar, Comisia poate decide sa trimita Romania in fata Curtii de Justitie a UE.
Alte proceduri de infringement impotriva Romaniei:
Intr-o alta procedura de infringement, Comisia Europeana solicita Romaniei, Irlandei si Italiei sa transpuna normele europene privind echipamentele maritime in legislatiile lor nationale.
Mai exact, Comisia vrea transpunera integrala a normelor UE privind echipamentele maritime (Directiva 2014/90/UE).
Scopul principal al directivei este imbunatatirea sigurantei maritime si prevenirea poluarii marine prin aplicarea uniforma a instrumentelor internationale relevante, sustine sursa citata.
Acesta se refera la echipamentele maritime montate la bordul navelor UE si asigura libera circulatie a acestor echipamente pe teritoriul UE.
Directiva trebuia sa fie pusa in aplicare pana la 18 septembrie 2016, cel tarziu. Irlanda, Italia si Romania inca nu au comunicat Comisiei masurile de transpunere a directivei in dreptul national.
Drept urmare, Comisia a decis joi sa trimita avize motivate Irlandei, Italiei si Romaniei. Aceste tari au la dispozitie doua luni pentru a notifica Comisiei masurile luate pentru a alinia legislatia nationala la dreptul UE; in caz contrar, Comisia Europeana poate decide sa sesizeze Curtea de Justitie a UE cu privire la acest caz.
Procedura de infringement si in domeniul financiar: Comisia solicita Romaniei si Spaniei sa puna in aplicare noile norme privind caracterul definitiv al decontarii.
In urma crizei financiare, in 2012 au fost introduse norme privind compensarea la nivel central a instrumentelor derivate, in cadrul eforturilor depuse la scara mondiala de a atenua riscurile sistemice la adresa stabilitatii financiare.
In acest scop, UE si-a modificat, de asemenea, normele financiare pentru a reduce si mai mult riscurile legate de insolventa participantilor la tranzactii prevazute in Directiva privind caracterul definitiv al decontarii (Directiva 98/26/CE).
In mod specific, Directiva modificata [in Regulamentul (UE) nr. 648/2012] privind caracterul definitiv al decontarii proteja operatorii de sistem care au oferit o garantie unui alt operator de sistem si urmarea sa promoveze stabilitatea pietelor financiare, facilitand si mai mult schimburile comerciale transfrontaliere si competitivitatea.
Comisia Europeana reclama ca Romania si Spania nu au notificat Comisiei masurile pe care le iau pentru a aplica respectiva modificare specifica, desi aceste norme ar fi trebuit sa fie puse in aplicare de catre toate statele membre pana la 17 august 2014.
Avand in vedere ca nu au respectat termenul-limita initial, Romaniei si Spaniei li s-au trimis scrisori de punere in intarziere in septembrie 2016.
Din acest motiv, Comisia emite acum avize motivate catre Romania si Spania, solicitandu-le sa isi alinieze legislatia la dreptul Uniunii. Daca acestea nu iau masuri in termen de doua luni, Curtea de Justitie a UE poate fi sesizata cu privire la acest caz.
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum cheltuie primarii banii din taxe si impozite:
Guvernul discuta Codul finantelor publice locale
Pentru prima oara, o majoritate a britanicilor regreta votul pro-Brexit
Un roman de 12 ani a creat un robot, clasat pe locul doi
intr-o importanta competitie internationala
Liviu Dragnea contesta condamnarea din dosarul Referendumul la CEDO si la Curtea Europeana de Justitie
Comisia Europeana da in judecata Romania pentru legislatia in domeniul gunoiului
Isarescu: Un credit trebuie dat inapoi; daca ti-ai facut o casa esti robul casei, nu al bancii
Marea Britanie ar putea participa alaturi de Statele Unite la un eventual nou atac asupra Siriei,
daca Washingtonul ii va cere
Ministrul Transporturilor din Republica Moldova, dus la Parchetul Anticoruptie
Strangem date in vederea unor eventuale ajutoare si scutiri de taxe pentru fermierii afectati de frigul din aprilie
PSD ar putea renunta la proiectul TVA zero pentru locuinte si publicitate
Nava ruseasca de spionaj Liman din flota Marii Negre s-a scufundat dupa ce s-a ciocnit cu alta nava
Propunere-bomba a lui Calin Popescu Tariceanu:
Eliminarea venitului minim garantat. Plus: Eu propun cota unica de 16% pe venituri, nu 10%
Topul judetelor cu cei mai multi beneficiari ai venitului minim garantat.
Teleorman, Buzau si Mehedinti sunt fruntase, Bucuresti si Timis au cei mai putini
Bancul zilei: Când gura soţului păcătos adevăr rosteşte
Horoscopul zilei de 27.04.2017
Vorona: Fionel Casapu se prezintă drept victimă a mafiei comunale
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog