Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9726
De la 07 Ianuarie 2003
122869793
Comisia de Etica a Universităţi Babes-Bolyai:

Profesorul Gheorghe Popescu a plagiat şi i se va desface disciplinar contractul de muncă

  • 16 May 2013, 23:00
Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca anunta desfacerea disciplinara a contractului de munca al profesorului Gheorghe Popescu, dupa ce Comisia de Etica a decis ca acesta a plagiat. "Comisia de Etica a analizat sesizarea depusa de doamna prof. dr. Valeria Gidiu, in data de 22 aprilie 2013" si a determinat "existenta plagiatului din partea autorilor lucrarii incriminate, ceea ce constituie o abatere grava de la buna conduita in cercetarea stiintifica", informeaza UBB.
Gheorghe Popescu, profesor la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA), a fost acuzat de o fosta doctoranda ca i-ar fi plagiat in intregime lucrarea de doctorat pe care acesta a coordonat-o si ar fi publicat o carte, alaturi de altii, scrie Mediafax.
Ce a decis Comisia de Etica a UBB
"Comisia de Etica a analizat sesizarea depusa de doamna prof. dr. Valeria Gidiu, in data de 22 aprilie 2013. In urma analizei probelor de la dosar si in urma audierilor efectuate in cadrul Comisiei de Etica a UBB suntem in masura sa va informam urmatoarele:
1. Existenta plagiatului din partea autorilor lucrarii incriminate, ceea ce constituie o abatere grava de la buna conduita in cercetarea stiintifica (art. 310, lit. a), Legea nr. 1/2011).
2. Comisia de Etica a UBB, in conformitate cu art. 22 din Regulamentul de organizare si functionare al Comisiei de Etica a UBB, a luat decizia desfacerii disciplinare a contractului de munca, domnului prof. univ. dr. Gheorghe Popescu".
Valeria Gidiu declara pe 22 aprilie pentru Mediafax: "Eu am sustinut in ianuarie 2012 teza de doctorat cu titlul 'Academia de inalte studii comerciale si industriale Cluj - Brasov 1920 - 1950', coordonator stiintific fiind profesorul universitar Gheorghe Popescu, de la FSEGA. Ulterior, in acelasi an, am publicat teza in doua volume la Editura Grinta, acreditata la Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS).
Cu ocazia Targului de Carte Gaudeamus am descoperit, sambata, la standul Universitatii Crestine 'Dimitrie Cantemir', o carte cu acelasi titlu, dar semnata de Gheorghe Popescu si alti trei autori, aparuta in anul 2013. Am facut o comparatie intre cele doua carti si am fost neplacut surprinsa sa constat ca textul din volumul meu coincide in totalitate, inclusiv ca referinta bibliografica, cu textul din cartea cumparata.
E incredibil. Nu m-a consultat si nici nu m-a anuntat nimeni dintre autorii cartii cu privire la publicarea acesteia. Numele meu nu apare pe lista autorilor, ci doar in 'Cuvantul Inainte', undeva la pagina 8, unde se face referire la teza mea de doctorat. Eu sunt, asadar, o referinta bibliografica. Am depus o plangere la Rectoratul UBB, in atentia Comisiei de Etica a universitatii, dar si la Decanatul FSEGA".
Potrivit acesteia, un alt autor al cartii ar fi Radu Danciu, decanul Facultatii de Stiinte Economice a Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir", iar altul, Tudor Popescu, ar fi fiul lui Gheorghe Popescu. "Al treilea autor, Ruben Filimon, nu stiu cine este", a sustinut Gidiu. Valeria Gidiu este lector universitar si preda, in calitate de colaborator, la Facultatea de Business a UBB, scrie Mediafax.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Scorpia
Valentin Naumescu: Basarabia, a 9-a regiune a României?
România are unul dintre cele mai mari procente de acoperire a depozitelor bancare garantate
Bulgaria: Fostul premier Boïko Borisov cere anularea alegerilor parlamentare
Ministrul Rovana Plumb, mărul discordiei în USL
Aglomeraţie mare pe cele şapte locuri în Consiliul de Supraveghere de la Transelectrica
Senatorul Sorin Roşca Stănescu tulbură apele în USL
Mic raport pentru uzul unor ambasade. Indicaţii preţioase pentru noii procurori şefi
Dan Tapalaga
Regionalizarea redesenează harta Roniei
Botoşani: Gaşca preotului Ivasuc contraatacă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog