Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18319
De la 07 Ianuarie 2003
122878386

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil

  • 12 May 2015, 23:00
Comisia juridica a Camerei a respins, marti, proiectul legii parteneriatului civil, initiatorul Remus Cernea aratand ca sunt 800.000 de persoane care traiesc in astfel de relatii, iar membrii comisiei si reprezentantii bisericii spunand ca este o incercare de a submina familia traditionala, potrivit Mediafax. Remus Cernea le-a spus membrilor comisiei ca acest parteneriat ar aduce beneficii din punctul de vedere al patrimoniului, al sanatatii, al mostenirii, al protectiei in cazul violentei domestice.
PUBLICITATE"Sunt 800.000 persoane din Romania care traiesc in astfel de relatii, legea este facuta fara discriminare si se refera la persoanele care convietuiesc impreuna pe baza afectiunii reciproce si care nu se casatoresc", a spus Cernea.
El a explicat, ulterior, ca este o falsa critica faptul ca parteneriatul civil s-ar referi la persoane de acelasi sex: "Sunt persoane heterosexuale care au sustinut necesitatea acestui act normativ. Sunt si parlamentari care traiesc in cupluri din acestea, in uniuni consensuale, in parteneriate civile, care de facto exista. Mai sunt persoane care au trecut prin experienta nefericita a unei casatorii, sunt multe divorturi, sunt oameni care, trecand printr-un divort sau prin doua divorturi, nu doresc sa se mai casatoreasca, dar care au un partener cu care convietuiesc si pentru astfel de persoane legea este necesara", a explicat jurnalistilor Cernea.
Reprezentantul Asociatiei Accept Florin Buhuceanu a aratat ca este trist pentru familiile bazate pe uniuni consensuale, pentru apartinatorii si copiii lor ca acest proiect a fost respins de deputatii din Comisia juridica: "O asemenea discriminare cu care opereaza parlamentarii din Comisia juridica perpetueaza inegalitatea de tratament intre familiile care traiesc in uniuni consensuale, nerecunoscute de lege si familiile bazate pe casatorie. E trist in primul rand pentru aceste familii, pentru apartinatorii lor, pentru copiii lor", a adaugat el.
El a aratat ca cei aproape 800.000 de romani care traiesc in diverse uniuni consensuale nu se regasesc in actualul format juridic si nu au suficienta protectie. "Institutia casatoriei discrimineaza pe criteriul orientarii sexuale, iar cea a parteneriatului civil nu face aceasta diferenta. Noi nu ne-am ascuns dupa deget, este o institutie care vizeaza atat cuplurile heterosexuale cat si cuplurile formate din persoane de acelasi sex, in afara casatoriei", a adaugat reprezentantul Asociatiei Accept.
Membrii comisiei au respins in unanimitate acest proiect.
Deputatul PSD Cosmin Necula a aratat ca singura formula acceptabila este cea a relatiilor intre persoane cu sex diferit, iar copilul sa traiasca in mediu familial". El a aratat ca adoptarea acestui proiect ar duce la aglomerarea cadrului juridic.
Reprezentantul Bisericii Ortodoxe a spus ca acest proiect este "o incercare de subminare a familiei traditionale si incurajeaza casatoriile intre persoanele de acelasi sex". "Adoptarea acestui proiect va avea efecte negative in privinta psihicului copiilor si este un atentat la valorile familiilor", a mai sustinut el. Propunerea legislativa prevede ca parteneriatul civil este un contract incheiat, fara discriminare, intre doua persoane care decid sa convietuiasca in baza afectiunii, respectului si sprijinului reciproc.
Acesta nu este prima incercare a deputatului Remus Cernea de a promova o astfel de lege, Parlamentul respingand o alta propunere legislativa pe aceeasi tema in sesiunea trecuta.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Restructurare
Reţeta zilei: Borş de berbecuţ
Horoscopul zilei
Cade tencuiala, doamnă deputat!
Lupte fratricide în PNL Botoşani
Ioan Rotundu
ANI a sesizat DNA in cazul primarului comunei Jilava, pentru aproape un milion de euro
pe care acesta nu ii poate justifica in declaratia de avere
Noi stenograme dintr-o sedinta a PNL. Marian Petrache
Colaborarea dintre noi e la pamant
Deputatul PSD Marian Ghiveciu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu uspendare
El este unul dintre initiatorii proiectului de modificare a Codului Penal si de Procedura Penala,
Curtea de Apel Bucuresti: Directorul RA-APPS Gabriel Surdu, arestat preventiv
Senatul a aprobat aplicarea cotei reduse de TVA la alimente
Reducerea accizei la bauturile spirtoase intra in vigoare de la 1 octombrie 2015, nu din 2016
Raportul Nemtsov vorbeste de pierderi grele suferite de armata Rusiei in estul Ucrainei
Familiile soldatilor ucisi ar fi primit cate 35.000 de euro, cu conditia de a pastra tacerea
Amenzi drastice pentru cei care arunca gunoaie pe fereastra apartamentului sau din masini
Botoşani/Darabani: Părintele Nicodim are drumul credinţei pavat cu escrocherii
Caricatura zilei: Răfuieli în PNL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog