Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20102
De la 07 Ianuarie 2003
122880169

Comisia juridica a respins cererea e urmarire penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu.

  • 17 May 2017, 23:00
Nicolicea: Este o decizie corecta. Daca aprobi o solicitare gresita, este imoral Comisia juridica a Camerei deputatilor a respins, miercuri, cererea de urmarire penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu, amanata la finalul legislaturii trecute, informeaza News.ro. In legislatura trecuta, Comisia juridica daduse un vot favorabil urmaririi penale a lui Bejinariu. Potrivit deputatului PNL Florin Roman, PSD, ALDE si UDMR au votat impotriva urmaririi penale, in timp ce PNL si USR au dat un vot "pentru". Totodata, presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor a declarat ca decizia de a respinge solicitarea este corecta, intrucat solicitarea este gresita, pentru ca faptele de care este acuzat Bejinariu s-au prescris.
UPDATE Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea, a explicat ca faptele de care este acuzat Bejinariu s-au prescris si ca anul trecut a fost dat aviz pozitiv, pentru ca "probabil persoanele implicate (Parchet...) nu au sesizat acest lucru".
"Cu 16 voturi "pentru", 7 voturi "impotriva" si o abtinere, Comisia recomanda plenului sa nu voteze cererea de urmarire penala, intrucat solicitarea este pentru infractiunea 13 indice 2 din Legea 78/2000, infractiune care nu exista la data comiterii faptei. In art. 3 al Codului penal, legea penala se aplica infractiunilor savarsite in timpul cat ea se afla in vigoare. Ea a intrat in vigoare cam pe 2 decembrie 2004, faptele sunt comise pana in octombrie 2004", a precizat deputatul PSD, potrivit News.ro.
Intrebat daca este o decizie morala, acesta a raspuns afirmativ.
"Da, este o decizie corecta, se refera la socilitare, daca solicitarea este gresita, nu poti sa o aprobi. Si daca aprobi o solicitare gresita, este imoral", a spus Nicolicea.
"Domnul Eugen Nicolicea (presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor - n.r.) a propus in cadrul Comisiei juridice respingerea urmarii penale in cazul Bejinariu, motivand ca semnarea celor doua contracte a avut loc anterior intrarii in vigoare a abuzului in serviciu, respect 2 decembrie 2004. I-am spus domnului Nicolicea ca din nou invoca argumente care nu au legatura cu fondul problemei. Aici practic nu discutam de fondul problemei, e treaba procurorilor", a spus Roman.
Intrebat cum a justificat Eugen Nicolicea votul dat miercuri, avand in vedere ca in octombrie 2016, in Legislatura trecuta, fusese dat un aviz pozitiv urmaririi penale, deputatul PNL a spus ca membrilor comisiei le-a fost explicat faptul ca la acea data deputatii juristi au facut o eroare.
"Acum domnul Nicolicea, in pledoaria domniei sale, a invocat faptul ca membrii Comisiei din acea perioada au omis sa se uite la chestiunea legata de prescriptie", a spus deputatul PNL.
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, luni, reluarea procedurilor in cazul cererii de urmarire penala a deputatului Eugen Bejinariu, amanata la finalul legislaturii trecute, urmand ca miercuri sa se dea si un vot in plen.
Decizia a venit dupa ce procurorul general, Augutin Lazar, i-a trimis o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in care ii cere sa urgenteze dispunerea masurilor legale in vederea incuviintarii urmaririi penale in cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, suspectat de abuz in serviciu.
Plenul Camerei Deputatilor in care urma sa fie votata cererea DNA de urmarire penala a fostului ministru PSD Eugen Bejinariu a fost suspendat, pe 5 decembrie 2016, din lipsa de cvorum, dupa ce cu o saptamana inainte sedinta nu s-a putut desfasura tot din lipsa de cvorum.
La alegerile din 11 decembrie, Eugen Bejinariu a fost ales deputat din partea PSD pentru un nou mandat.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


: Fiul cel mare al lui Donald Trump se afla pana joi in vizita in Romania
impreuna cu unul din copiii sai
Ies la lumină noi strategii de devalizare a patrimoniului Staţiunii Popăuţi
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Sinceritate debordantă
Horoscopul zilei de 18.05.2017
Relatii tot mai reci intre Dragnea si Grindeanu
Sebastian Ghita, audiat prin videoconferinta in dosarul Ponta-Blair
Bodyguarzii lui Erdogan ataca violent manifestanti pro-kurzi la Washington,
nu departe de Casa Alba
Deputatul USR cunoscut pentru ca a mancat dintr-un cos de gunoi
vrea interzicerea pungilor de plastic
Israelul, foarte discret dupa aparitia unor stiri
potrivit carora informatia secreta divulgata de Trump lui Serghei Lavrov provenea de la o sursa israeliana
CNN: Trump ar putea fi pus sub acuzare de obstructionarea justitiei,
dupa ce a impus oprirea anchetarii lui Michael Flynn
Raluca Turcan, despre respingerea cererii DNA in cazul Bejinariu:
"O noua dovada a pozitionarii PSD-ALDE impotriva actului de justitie"
Dorohoi: O condamnare cu multe semne necunoscute
Nori negri se adună deasupra potcapului preotului de la Schit Orăşeni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog