Ofertă de afaceri

20263

Comunicat de Presă

• 9 June 2009, 23:00
Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” organizează în data de 13 iunie 2009 a XLIII – a ediţie a Zilelor Eminescu.
Programul manifestărilor va începe la ora 10.00 cu o slujbă de pomenire la Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril de la Ipoteşti. Slujba va fi oficiată de Preasfinţiia Sa, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic Argatu.
La ora 10.30 în Amfiteatrul Laurenţiu Ulici din cadrul Bibliotecii Naţionale de Poezie va avea loc decernarea Premiului Naţional Petru Creţia. Laudatio va fi susţinută de Simona Modreanu, laureata ediţiei 2008 urmată de alocuţiunea laureatului ediţiei 2009.
Lansarea revistei Hyperion ( serie nouă) va avea loc la ora 11.30 în aceeaşi locaţie iar prezentarea va fi facută de prof. Cristina Zarifopol( S.U.A) şi de istoricul literar Iulian Costache.
La ora 11.45 tot in cadrul Bibliotecii Naţionale de Poezie va avea loc vernisajul expoziţiei Calendar poeticesc – 12 poame&poeme în acrostih culese şi colorate de Cristian Bădiliţă şi asezonate plastic de Liliana Grecu.
Manifestările se vor muta la ora 12.15 în Sala de Expoziţii Horia Bernea unde va avea loc vernisajul expoziţiei Fotovers a Clubului Fotografilor de la Casa de Cultură Mihai Ursachi Iaşi.
La ora 12.45 va avea loc în Muzeul Mihai Eminescu inaugurarea unor sali ale noii expoziţii permanente. Prezentarea va fi făcută de prof. Univ. Dr. Mircia Dumitrescu ( Universitatea Naţională de Arte Bucureşti) şi cercet. Dr. Valentin Coşereanu.
La ora 18.00 în amfiteatrul în aer liber va avea loc un concert al Filarmonicii Botoşani. Solist Constantin Florescu.
La ora 19.15 se va putea urmări un concert susţinut de corul „Lira” din Botoşani condus de dirijorul Dragoş Boicu urmat la ora 19.45 de un recital – moment folk pregătit de Asociaţia Culturală Arlechin Botoşani.
Manifestările dedicate Zilelor Eminescu se vor încheia la ora 21.20 cu spectacolul Spectacol „Muzică şi poezie. Poezie şi muzică” – lansarea albumului de muzică veche „Desmierdări muziceşti” – culegeri din Anton Pann şi Alexandru Voevidca. Solist – Cristina Gheorghiu; acompaniament: Grupul instrumental „Alăuta” Suceava, condus de Mariana Honceru, Grupul vocal „Steluţa” Botoşani şi Societatea Culturală „Arlechin” Botoşani. Lansarea volumului poetului Vasile Ursache – Epistole către Hefaistos; prezintă Ştefan Mitroi.
Pentru relaţii suplimentare puteţi suna la tel. 0231/517602 sau pe mail: [email protected]
Gianina Zaharescu
Muzeograf relaţii – relaţii publice

Când bunul simţ şi educaţia civică lipsesc
Comentariul comentariilor LXLIV
(Ioan Rotundu)
O mică eroare chirurgicală
Mica publicitate
"Insist ca Voronin, Greceanai şi Papuc să facă puşcărie"
Postul de televiziune NIT, incită la arestarea liderilor opozit
Alegeri anticipate: conjunctura internaţională
România şi Rusia: faţă în faţă îndărătul ringului electoral de la Chişinău
Botoşănenii vor fi racordaţi în procent de minim 90% la apă şi canalizare
Patru patroni au fentat statul cu aproape un milion de lei
Autorităţile au făcut economie la alegerile europarlamentare
Turul Ciclist la Botoşani
Colegiu nou, directori noi!
Românul şi lingăul
Spitalul de copii este în criză de medici specialişti
În loc de bani, CAS trimite Spitalului judeţean o echipă de control
Macovei rămâne fermă: bac sub privirea camerelor video