Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25838
De la 07 Ianuarie 2003
122911487

Comunicat de presă

  • 2 April 2007, 23:00
În cursul zilei de azi, 2 aprilie 2007, mi-am depus demisia din funcţia de director general al S.C. TERMICA S.A. Botoşani, ca şi din cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie.
Am pornit din start de la premisa că actul managerial înfăptuit în formula « director general + directori executivi » este eficient numai dacă echipa funcţionează coerent, cu toţii şi fiecare în parte acţionând în aceeaşi direcţie – în ce priveşte obiectivele generale – şi fiind complementari acolo unde e vorba de obiective specifice. Coerenţa presupune colaborare în condiţii de recunoaştere reciprocă, fără rezerve, a statutului de coechipier. Din păcate, am ajuns să constat că astfel de rezerve există (chiar dacă nu-mi aparţin) şi conduc la apariţia de efecte negative. Care sunt argumentele care justifică aceste atitudini şi de pe ce poziţii sunt ele exprimate ? Aceste chestiuni trebuie analizate, clarificate şi tranşate. În concluzie, echipa managerială actuală manifestă disfuncţionalităţi, fapt care determină ca nu doar eficienţa să aibă de suferit. Este evident că se impune revizuirea componenţei echipei, cu sau fără o reducere numerică. Personal, am înţeles să fac pasul înapoi. Lucrurile trebuie judecate în aceiaşi termeni în cazul Consiliului de Administraţie, unde schimbările se impun cu şi mai mare acuitate. Intră în atribuţiunile Consiliului Local al Municipiului Botoşani (în a cărui subordonare funcţionează S.C. TERMICA S.A.) să stabilească şi să implementeze în cel mai scurt timp soluţiile optime. Va fi dat astfel un semnal lipsit de echivoc în ce priveşte înţelegerea şi însuşirea la nivelul administraţiei publice locale a faptului că producerea agentului termic în sistem centralizat este soluţia cea mai eficientă economic şi valoroasă din orice alt punct de vedere (a se vedea experienţa şi realitatea din ţările civilizate), putându-se veni cu o ofertă atractivă spre investitorii interesaţi a prelua S.C. TERMICA S.A.
În rest, TERMICA nu poate fi nici tribună pentru discursuri sterile (indiferent care ar fi substratul ori contextul), nici subiect de scandal. E locul nostru de muncă. (Robert SOROHAN)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Câmpanu se declară nemulţumit de activitatea ITM
Democraţii botoşăneni s-au resemnat cu intrarea în opoziţie
Conţac se bucură că a scăpat de „embrionul răului”
Reabilitarea şcolilor afectate de inundaţii este tărăgănată
Conţac se laudă cu are maşină mai deşteaptă ca a prefectului
Deputatul Baban lucrează la un cod al salarizării
Conţac trage semnale de alarmă cu privire la fumatul în şcoli
Sorohan răspunde atacurilor asupra Termicii cu demisia
Lazăr trimis în judecată pentru crima de la Hăneşti
Plai nemulţumit de serviciul de investigare a fraudelor
Concursul „Petru Poni” se va desfăşura la Botoşani
Rezultate bune la faza zonală a concursului Chim Expert
Indemnizaţii încasate ilegal
Diriginţii profesori trebuie să urmeze cursuri de consiliere şi orientare
O tonă de coceni arse de un copil
Să-nceapă dansul…!
Ioan Rotundu
Comentariu la comentarii (LXVIII)
(Ioan Rotundu)
Scurte dar vioaie… că-s cu avocaţi
Cotlet de porc Charcutiere
Cugetări şi maxime latine IV
Încercaţi-vă norocul!
Horoscop
Românul şi colacul de salv(gard)are
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog