Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9242
De la 07 Ianuarie 2003
122894891

Comunicat de presă

  • 18 December 2006, 23:00
STIMATĂ REDACŢIE,
Mă numesc Ciceroni Costea şi sunt din loc. Vîrfu Cîmpului jud. Botoşani.
Am deosebita plăcere să vă anunţ că împreună cu un grup de cetăţeni ai comunei: HOROBEŢ PETREA, OLARU IOAN, PUIANU DUMITRU, HARIGA CONSTANTIN, HARIGA NECULAI, GORODCOV LUCREŢIA, COSTEA ANA, IONESCU OCTAV, DUMITRIU IOAN, LISAC GHEORGHE, am înfiinţat Asociaţia Proprietarilor de Pădure Stejarul. Urmând toate etapele de constituire a asociaţiei am devenit cu personalitate juridică fiind înscrişi în Registrul special al Judecătoriei Dorohoi.
Suntem mândri că acest tip de asociaţie este primul în judeţul Botoşani şi are centrată activitatea pe domeniul privat al proprietăţilor de păduri.
În sprijinul nostru a venit preşedintele Asociaţiei Proprietarilor de Păduri din România d-nul Ioan Bogdan Tudor, căruia îi mulţumim şi pe această cale.
Odată înfiinţată această asociaţie, aceasta va avea ca domeniu de activitate reprezentarea intereselor membrilor asociaţi în relaţiile cu diverse autorităţi (locale: consilii locale, primării), organe de stat (ocoale silvice, direcţii silvice), ministere (Ministerul agriculturii şi silviculturii, Ministerul administraţiei publice şi de interne), societăţi (societăţi de exploatare, etc), alte asociaţii, organizaţii.
În asociaţia noastră s-au înscris până la această dată peste 250 de proprietari cu o suprafaţă de peste 240 ha. Acţiunea continuă cu primirea şi altor membri. În cadrul asociaţiei fiecare are proprietatea sa cu care a intrat pe baza unei adeziuni şi va exploata în regimul silvic masa lemnoasă cât se cuvine în funcţie de suprafaţa pe care o deţine.
În calitatea de preşedinte, vă pot menţiona că asociaţia pe membrii asociaţi îi reprezentă şi le apără interesele în litigiile ce pot apărea(furtul masei lemnoase, tăierile fără acordul organelor autorizate, urmărirea, descoperirea şi plata daunelor produse asupra proprietăţilor din cadrul asociaţiei, ş.a.).
Pentru că situaţia pădurilor din zona comunei noastre este în cea mai mare parte a proprietarilor şi pentru că aceştia şi-au recăpătat în ultimii ani proprietăţile –unii cu mare greutate, prin procese ce au durat câţiva ani cât şi datorită mai multor legi, asociaţia noastră a realizat un protocol de colaborare de consiliere şi reprezentare a intereselor proprietarilor cu o firmă de consiliere juridică.
Sigur că în cadrul asociaţiei se vor ivi mereu probleme mai ales că Legea 139 privind regimul silvic al proprietăţii pădurilor din anul 2005 a statuat obligativitatea tuturor proprietarilor să încheie contracte de pază cu Ocolul Silvic Dorohoi a făcut ca marea majoritate a proprietarilor să înţeleagă adevărata însemnătate a acestei legi. În cadrul membrilor asociaţi nu avem cazuri de refuz al serviciului de pază garantat de Ocolul Silvic Dorohoi.
Cu toate acestea mai sunt câţiva proprietari, dar nu membrii noştri, care cred că pot să nu respecte legea, lucru care îi va costa ceva mai mult deoarece se prevăd usturătoare amenzi şi care până acum au fost stopate la cererea expresă a conducerii noastre făcută către Ocolul Silvic Dorohoi de a mai amâna până la finele lui 2006, deoarece am sprijinit realizarea acestor contracte de pază a pădurii.
Pentru început mă opresc doar cu aceste informaţii.
Alte informaţii le veţi putea obţine cu deosebită amabilitate şi promptitudine –contactându-ne la sediul nostru din Vîrfu Cîmpului la Şcoala George Hazgan unde avem sediul, la tel: 0742853438 sau adresa de e-mail [email protected]
Cu deosebită consideraţie pentru timpul şi atenţia acordată preşedinte, Ciceroni Costea.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CCXXXII)
(Ioan Rotundu)
Citate şi cugetări din FRANŢA II
Inteligenţă de poliţist
Horoscop
Românul şi PRIMĂVARA DE IARNĂ
Ţelină cu ciperci şi măsline
Inaugurare a Palatului de Justiţie Botoşani
Cheile microbuzelor şcolare au fost înmânate directorilor
Reprezentant al ministerului în control la IŞJ
Horia Negrescu nu vrea să plece de la sânul PNL
Campania de vaccinare gratuită s-a încheiat
Huţuleac bate obrazul medicilor ce refuză semnarea contractului
Spargere de 1.000 euro
Un nou curs acreditat la Casa Corpului Didactic
Generozitatea liberală a interimarului Ciubotaru
Prefectul îşi susţine independenţa politică
Guvernul ne-a mai acordat nişte sume de bani
În vizită la Moş Crăciun
Interimarul Ciubotaru stă cu ochii pe fratele senatorului Ţâbuleac
Ceremonie militară avansată la grad de unicat
Pro şi contra anticipate
Teatrul pregăteşte ultima premieră a anului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog