Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25404
De la 07 Ianuarie 2003
122911053
Comunicat de presă

Planuri parcelare gratuite

  • 9 November 2009, 23:00
14 unitati administrativ teritoriale din judetul Botosani vor beneficia de proiectul lansat de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara „Lucrari de intocmire a planurilor parcelare”. Obiectul general al proiectului este realizarea planurilor parcelare la nivel de tarla pentru suprafete aflate in extravilanul localitatilor.
Lucrarile se realizeaza in cadrul tarlalelor pentru care nu exista planuri parcelare sau a caror planuri parcelare sunt incorect intocmite. Scopul proiectului este acela de a crea un suport pentru finalizarea legilor fondului funciar prin:identificarea, masurarea si reprezentarea imobilelor pe planuri cadastrale;descrierea si inregistrarea imobilelor in documentele cadastrale; identificarea proprietarilor si altor detinatori legali de imobile, in vederea inscrierii ulterioare in cartea funciara.
Proiectul va avea ca finalitate fluidizarea activitatii de inscriere in cartea funciara pentru terenurile situate in extravilanul unitatilor administrativ teritoriale, va diminua substantial costurile pentru inscrierea imobilelor din extravilan in cartea funciara si va debloca receptia documentatiilor cadastrale pentru imobilele situate in extravilan.
Dupa receptie, planul parcelar va primi numere cadastrale pentru fiecare imobil si va deveni un plan cadastral.
Criteriile care au stat la baza selectarii unitatilor administrativ teritoriale in vederea realizarii de planuri parcelare aflate in extravilan au avut in vedere indeplinirea unor conditii cumulative si anume: fiecare tarla sa aiba pana la 50% planuri de amplasament si delimitare receptionate in momentul demararii licitatiei;sa nu aiba mai mult de 20% din teritoriu ca rezerva la dispozitia primariei, sau proprietari neidentificati, in tarlaua respectiva sa fie emise titluri de proprietate in procent de minim 75% din suprafata. In vederea realizarii proiectului, OCPI Botosani a solicitat sprijinul celor 14 primarii selectate si desemnarea unor colective de lucru din care sa faca parte si persoane cu atributii in aplicarea legilor proprietatii..
Suprafata totala pentru care se vor intocmi planuri parcelare si se vor atribui numere cadastrale va fi de apoape 10 000 de ha la nivelul intregului judet.
Printre unitatile administrativ teritoriale care vor beneficia de proiectul ANCPI se numara Bucecea (585,60 ha), Vârfu Câmpului (926,80), Cândesti (1059,10 ha), Mihăileni (688,20 ha), Dersca (468,20 ha), Lozna (554,00 ha), Pomârla (507,70 ha), Ibănești (492,00 ha), Corlateni (796,70 ha), Dimacheni (1085,90 ha), Vorniceni (635,60 ha), Suharau (678,30 ha), Văculesti (789,80 ha), Flămânzi (709,80 ha).
Valoarea estimata pentru realizarea proiectului este de 100 000 Euro fara TVA fiind asigurata din veniturile proprii ale Agentiei Nationale.
Termenul de realizare al proiectului este de 4 saptamani
OCPI a lansat o procedura de achizitie publica pentru atribuirea contractului de servicii „Realizare planuri parcelare”, publicata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (www.e-licitatie.ro), la care au fost invitati operatorii economici si persoanele fizice autorizate din domeniul cadastrului, geodeziei si cartografiei. Preocedura s-a derulat in intervalul 14-30 octombrie 2009.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Incendii la vreme de seară şi noapte
Ich bin ein Berliner. Eu sunt berlinez
George Scarlat: Preşedintele României ales în Basarabia
Oportunităţi de afaceri economice româneşti, prezentate la Navarra
Adunare generală bianuală la Asociaţia Românilor din Canada
„Şcoala nu este numai o clădire, ci o insulă unde
se păstrează identitatea neamului nostru”
Organizaţiile studenţilor basarabeni din România caută soluţii în comun
O tânără visează să-şi corecteze vederea
Horoscop
Nu daţi cu piciorul norocului!
Peste călugăriţe
Este razie!
Accident rutier provocat de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum
Iar nu sunt bani de salarii
Victorie fără probleme pentru „Viitorul” Flămânzi
din nou arbitraj părtinitor la meciul echipei „Gloria” Frumuşica
Tochitură dobrogeană
Bolnavii cronici botoşăneni au participat la protestul COPAC
Ministerul Sănătăţii susţine că vaccinul pandemic pentru copii este sigur
Numărul locurilor de muncă n-a suferit modificări semnificative
Dar în loc ce punem?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog